Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Potíže se svlekem a topný kámen

Spatne svlekani byva nevhodnymi podminkami - nejcasteji tim ze nema "vlhky ukryt". Je blbost rosit samotne terarium, to ma byt vcelku "suche" - klidne bez substratu, nebo kvuli uklidu jen neco malinko pisku. Ale je dulezite aby tam byl i vlhky ukryt, nejlip s raselinikem/mechem ktery udrzujete mokry/vlhky.

Ano, u gekonciku bezne pouzivam topny kamen, nechavam ho pusteny cely den. Osvetleni spinam samozrejme spinacimi hodinami, nebo nove ted "chytrou zasuvkou" s nastavenym schedulerem - touhle: https://www.tp-link.com/cz/home-networking/smart-plug/tapo-p100/

Precte si neco o chovu a potrebnych podminach, prijde mi ze tam tech chyb bude vic. Pritom jsou gekoncici skutecne velmi nenarocni. DOdrzet spravnou teplotu, vyhrevne misto/kamen, vlhky ukryt, a neni dal moc co resit.

Tady jen takovy priklad kde to uz par let funguje bez problemu: http://zoo.peklo.biz/?page=cam6 - zivy prenos z teraria v praci, mam taom jednoho zachranence + dalsi dva co jsem pridal aby nebyl sam. Terarium jsem dostal i s nim, spatna pece, spatne podminky. Bylo potreba rychle resit = vyhazel jsem lignocel, pridal dva ukryty co jsou vzadu (jeden narychlo vyrobeny z instalacni krabice) - v obou je vlhky raselinik, a zespoda prostredni cast prohrivam topnou folii (je pod terarkem) - to je misto jak ukazuje teplomer tech 37-38°C. Jinak 24-28°C. Zachranenec i pridani chovanci se maji dobre, a z 80-90% spi prave v tech vlhkych ukrytech.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny