Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Gekončík noční nežere

Zdravím, prosila bych o radu, pořídili jsme si před 14 dny gekončíka nočního, cca rok a čtvrt starého, údajně je velký jedlík,ale co je doma,tak si za celou dobu nevzal víc jak jednoho červa. Cvrčků si nevšimne, spíš se jim vyhýbá. Údajně měl být krnen ob den 3 až 4 cvrčky a i myšími holátky. I přes to se zdá být stále v dobré kondici.Spíš tedy preferuje úkryt a přes den téměř nevylézá. Nevím, je možné,že by se takto dlouho vyrovnával se změnou prostředí ? Nebo nemoc? TT u zdroje má přes den 30'C a na druhé straně cca 26'C. Předem díky za rady.

Předmět Autor Datum
Bylo by foto terarka, pripadne presnejsi popis - cim vyhrivate, jake tam ma ukryty atd.? Pokud ma vs… nový
lucifer 19.08.2020 12:03
lucifer
Moc děkuji za odpověď, jako tepelný zdroj máme lampu umístěnou nahoře terária. Ze začátku se chodil… nový
Nikaver 19.08.2020 13:02
Nikaver
V prvni rade - je to akvarium, ne terarium. Ne ze by to "nejak" neslo, ale spatne se to vetra, je ta… nový
lucifer 19.08.2020 13:57
lucifer
Ještě jednou moc děkuji za rady a postřehy. Určitě je využiji, ať se má gekončík co nejlépe. poslední
Nikaver 19.08.2020 14:35
Nikaver

Moc děkuji za odpověď, jako tepelný zdroj máme lampu umístěnou nahoře terária. Ze začátku se chodil alespoň koupat do misky s vodou, teď pár dní ne, dneska v noci ani že skrýše nevylezl (dle stop v písku). Má tam skrýš z květináče a druhou takovou skálu - tam je prakticky zalezlý pořád, potom větší skálu, která není dutá,ale vhodná k lezení a nahoře místo k výhřevu.

V prvni rade - je to akvarium, ne terarium. Ne ze by to "nejak" neslo, ale spatne se to vetra, je tam spatny pristup shora, je to zbytecne moc vysoke atd. atd.

- pokud teplotu merite tim kulatym cimsi tam vpravo nahore, tak v skutecnosti tam kde trvale je bude teplota nejspis prilis nizka. Potrebuje tech 28-32°C, merte necim rozumnejsim (digitalni teplomer), a v mistech kde se vetsinove zdrzuje. Neaktivita a nezravost muze byt klidne kvuli tomu.

- osobne nemam rad tyhle pisecne duny, a tuplem ne barevne pisky. Prirozene prostredi je pro gekonciky spis takova kamenita sussi step, ne "sahara". Osobne mam u vsech gekonciku na dne obycejne podlahove lino. A jen tenkou vrstvu pisku "do detskych hrist" tam, kde si udelaji zachodek

- nevidim vlhky ukryt, potrebuje ho aby nemel problemy pri svlekani. Proste v jednom ukrytu vrstvu vlhkeho raseliniku/mechu ( = chce to ukryt s nejaky dnem, samozrejme).

- velka miska s vodou zbytecna, nechal bych na vodu klidne tu malou v ktere vidim velkeho zophobase, a do cca. stejne male dal hrst moucnych cervu (tech malych tenkych) + nejake krmeni pro ne (piskot, kousek mrkve). Zophobasi mi prijdou pro gekoncika prilis velci.

- u vsech geonciku mam i nejaky lokalni zdroj tepla - typicky topny kamen, sami ho radi vyuzivaji pokud maji potrebu se vyhrat. Nechavam zapnuty nonstop.

- muzete pridat i malou misticku s nejakou vitaminovou - mineralni smeskou

Jinak zarizeni docela OK, ten "kamen"vpravo, prolejzacka na ukryt uprostred - tohle oni radi.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru