Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vyplatí se chov agam?

Zdravím, začala jsem uvažovat o chovu a prodeji agam vousatých. S chovem těchto ještěrů mám zkušenosti a však náklady i na pár jedinců jsou dost vysoké. Přišla jsem s otázkou, za jakých podmínek by se tento chov alespoň trochu vyplatil. Nebo jestli vůbec. Předem děkuji za odpovědi.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Dobrý den. Zajímá mě, co k tématu řekne Lucifer, ale za mě (přímo agamy tedy nechovám) to finančně v…
Cinkodan 08.12.2020 08:08
Cinkodan
... pro dolních 95% chovatelů agam nevyplatí. poslední
Blaberus 09.05.2021 07:32
Blaberus

Dobrý den. Zajímá mě, co k tématu řekne Lucifer, ale za mě (přímo agamy tedy nechovám) to finančně vidím bledě. Spíš to vidím na částečné pokrytí nákladů, či s trochou štěstí finančně na nulu. Spočtený vynaložený čas, údržba, krmení, světlo, teplo, vložené know-how...navíc odchovy mají hodnotu jen pro úzký okruh lidí (chovatelů), nemá to univerzální hodnotu jako cihla zlata. Taky se to nedá zakonzervovat v čase (jako třeba drůbež do mrazáku) - a mláďat se musíte zbavit relativně brzo, než odchovny přerostou a pomlátí se v nich vlivem blížící se pohlavní dospělosti. Taky se jedná o druh vcelku snadno chovatelný, chovatelé ho už mají a množí sami, a joudové, co to mají jako spotřební zboží, půjdou jen po ceně.
Samozřejmě získané zkušenosti a "životní moudro", kontakty, atp., z chovu budou velmi přínosné, ale s finanční stránkou věci to přímo nesouvisí.
Finančně se podle mě dá v teraristice dobře vydělat jen na zvířatech (nejlíp velkých, barevných, kontaktních), která tu předtím v chovech nebyla a nejsou, a i tam zisky půjdou brzy dolů, jak to začnou množit i lidé, co od vás koupili první várky mláďat. No a pak se dá vydělat na importování odchytů/pašování:D

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru