Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pogona Vitticeps, terárium, osvetlenie

Dobrý deň,
Zaobstaral som si Pogonu ako začiatočník v teraristike mám pár dotazov, som zmätený z všelijakých tých svetiel, žiaroviek, žiariviek a plnospektrálnych svetiel, teplôt a tak podobne.
Výbavička:
- Terárium sklenené, vetracie otvory na boku, z vrchu kovová sieť veľkosť: 91,4 x45,7 x 45,7 cm
- Teplota cez deň v teráriu na teplej strane okolo 30-31°C, na výhrevnom bode cca 43°C, chladná strana má 23-24°C. V noci konštantný pokles na 20°C.
- Svietim 12 hodín denne
- osvetlenie: RP ziarovka Daylight Basking Spot 100W a Repti Planet žiarovka UVB 15.0 13 W, plus led svetlo cca 40cm dlhé.
- osvetlenie mám na vrchu terária, Pogona má možnosť sa k nemu dostať na cca 30cm za pomoci vyvýšeného miesta.
- Čo sa týka stravy, dávam jej na dennej báze rukolu, sem-tam prihodím uhorku, jablčko, mkrvu občas. Čo sa týka hmyzu dostáva cvrčky a šváby samozrejme živé a obalené vo vápniku/raz za nejaký čas obalene v multivitamíne.
- vylučovanie pravidelné
- Rada papá, nemá žiadne problémy, je kľudná, akurát jeden deň mala taký, že bola celý čas v chladnej časti a pospávala potom sa vykadila 2x za deň a bola okej predpokladám že slabšia zápcha.
-Povedali mi že má niečo okolo 10 mesiacov, zmeranú ju nemám ale váhu má 160g.

Chcem sa spýtať či je všetko mnou opísane v poriadku, chcem aby sa mala čo najlepšie, keď čítam fóra každý radí niečo iné, odporúča niečo iné. Som za každú radu, napríklad k tým svetlám teplota vyhovuje ,UVB v poriadku? Ako často má dostavať cvrčky a šváby a koľko?

Předmět Autor Datum
To UV je velmi slabe, pokud uz kompakt, tak Reptile UVB200 25W. Jinak vcelku muze byt. Ze zeleneho b… poslední
lucifer 11.11.2021 12:15
lucifer

To UV je velmi slabe, pokud uz kompakt, tak Reptile UVB200 25W. Jinak vcelku muze byt. Ze zeleneho bych daval jen "listy", osobne az do mrazu trham venku listy pampelisky, mimo vegetacni obdobi pak treba ta rukola, polnicek. Dokud roste, muzete krmit tolik kolik si veme, klidne denne. Pak uz staci hmyz 2x - 3x tydne, ale neomezeny pristup k "zelenemu".

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru