loading...
Jsou zobrazeny jen nové komentáře. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Cheert: Komedia za všechny prachy. Psi tam byli naprosto zbyteční, nebyl jsem tam ale dalo se to dle… nový
AAA 09.12.2010 01:34
AAA
medveda som stretol v prirode X krat - presny pocet si uz nepametam - cca 10-12?... Z toho 2x grizli… nový
boa.constrictor 09.12.2010 09:16
boa.constrictor
Fuha, to mas teda akcny zivot ;), no vidis ja som nastastie tu prilezitost nemal a nechyba mi to. Ra… nový
AAA 09.12.2010 10:51
AAA
akcnym zivotom by som to nenazval... len mierne odlisnym nez priemer. 1) zbrane su ok, ak su v spra… nový
boa.constrictor 09.12.2010 16:36
boa.constrictor
AAA: nechapem co kecas do niecoho s cim sa vravis ze nemas skusenost. mam najradsej ked mudruju ludi… nový
Mino 09.12.2010 16:45
Mino
na teba som myslel len tu prvu cast aby si sa nevyjadroval do temy o ktorej nemas dostatocne skuseno… poslední
Mino 09.12.2010 21:46
Mino

Cheert: Komedia za všechny prachy. Psi tam byli naprosto zbyteční, nebyl jsem tam ale dalo se to dle mího vířidt uplně v klidku. Co by jsme chtěli - ti co ví jak vznikli slováci tak mají jasno.

Vysvetli mi prosim ta tu tretiu vetu. . .!

Teraz k veci v piatok som prisiel na lyzovacku do Sucian (kde sa to stalo) a bolo to tam celkom aktualne kedze sa to stalo v stvrtok. Su tam prosty ludia a maju dost problem najst si normalnu pracu a uzivit sa a nie este riesit tam medvede.

Z miestnych zdrojov mam par informacii. Povolali tam nejakeho miestneho veterinara-lamera, ktory to domrvil a pochybujem ze dakedy uspaval medveda. Bola tam banda policajtov ktorych si konecne robili svoju pracu (chranenie ludi) a nebuzerovali ma pri ceste. (asi nemame utvar proti boju z medvedmi jak to je v USA napr.)
Co na tom bolo akoze divne alebo nekorektne. Bohuzial maju vyzbroj ako maju (slabe pistolky, po tom incidente v karlovke aj skorpiky ktore narobia viac hluku ako skody) Ak mali SA Vz.58 mohli byt len radi. V tej situacii ked ho chcel maco vytiahnut z auta uz mohli strilat a rozhodne mali.

Medvede su krasne z dialky a v telke. Keby som to stretol na cistinke zoci voci, chcel by som mat pri sebe aspon plechovy bubienok 45ACP, ak ne .50 S&W. Strielal by som a v tom zhone urcite netrafil "lavu srdcovu komru". A vsetci by sa urcite do toho obuvali.

Chcel by som vidiet niekoho z vas na ich mieste. Ono, generalom po vojne vie byt kazdy. ;)

medveda som stretol v prirode X krat - presny pocet si uz nepametam - cca 10-12?... Z toho 2x grizliho, 4x baribala (1 z toho medvedica s 3 malymi), a zvysok nase (vzdy medvedica s mladymi)... Nehovorim, ze som sa nikdy nebal (zvlast ked som zistil ze mam baribala 5m za ritou a nevedel som o tom), ale nikdy som u seba nemal zbran, ani sprej ani podobne blbosti, ktore chlpaca akurat dobre nas..ru (len fotak)... Ak clovek vie co ma robit, tak s medvedmi nema problem... Ale to vedia asi len ti co niekedy robili s velkymi selmami in real a nie len kukali v TV...

Fuha, to mas teda akcny zivot ;), no vidis ja som nastastie tu prilezitost nemal a nechyba mi to. Raz som v hore daco pocul, ale to mohlo byt barsco.
1. zbran nie je blbost.
2. kaliber .500 S&W Magnum® chlpaca urice rozhodi (je s tym potvrdeny zostrel slona!)
3. tak porad co robit? Mozno to raz nikomu zachrani zivot
5. nie si ty schyzofrenik? Raz pises po "cesky" raz po slovensky. . . si vyber

akcnym zivotom by som to nenazval... len mierne odlisnym nez priemer.

1) zbrane su ok, ak su v spravnych rukach
2) len sadista ide s niecim takym na slona
3) pre laika je naj sa im vyhnut
4) (tvoja 5) nie som schyzak - len so slovakmi pisem po slovensky, s cechmi po cesky... Co je na tom divne? Ked som zil v USA tak som kecal anglicky a nikto sa nad tym nepozastavil ]:)

Ale toto je uz OT... BTW - pekne ratas, len si zabudol cislo 4... Ale snad ak mas tu spuntovku si aspon tie psychotesty spravil... Ak chces riesit svoje komplexy ohladom strelnych zbrani tak skus cez postu...

AAA: nechapem co kecas do niecoho s cim sa vravis ze nemas skusenost. mam najradsej ked mudruju ludia do medvedov a podobne a v zivote ich nevideli mimo national geographic. hlavne ked taki presviedcaju ludi co sa roky venuju ich studiu a sledovaniu o tom ci su premnozeni a ci ich treba strielat.

chvalit sa tym ze zbran dokaze zabit to alebo ono je ubohe. milujem takych polovnikov co si chodia zastrielat na selmy z obrneneho terenaka a hraju sa na lovcov, dal by som im do ruky rybicku a zavrel ich s tym zvieratom do klietky nech potom robia machrov.

prikladam jeden trefny vycuc z vyskumu
"V literatúre Pecina, P., Kořeny zla, Nika, Praha, 1994 na strane 37 existuje zmienka o výskume profesora Grzimeka, ktorý uvádza, že „vysoké percento vášnivých lovcov dravcov predstavujú impotentní muži, ktorí si takto dokazujú svoju mužnosť a odreaguvávajú svoje frustrácie a zároveň sa uspokojujú tým, že môžu zabíjať zdravé a na rozdiel od nich normálne sexuálne aktívne samce divokých zvierat“. "

na teba som myslel len tu prvu cast aby si sa nevyjadroval do temy o ktorej nemas dostatocne skusenosti, rovnako ako aj ak si si vsimol som nevravel nic o tom ake mam s medvedmi skusenosti preto sa neodvazim tvrdit ze moj nazor je ten pravy. nam(chovatelom terarijnych zvierat) sa tiez nepaci ked v medijach sa vyjadruju k temam napr. o hadoch laici. tu je to to iste a nato som narazal. ostatne bolo skor vseobecne k zbraniam a zabijaniu seliem nie na teba.

ak hladas info o tom ako sa spravat pri strete s medvedom staci pouzit google. ja ked som sa chystal do hor s medvedmi tak som studoval co sa dalo a jednoduchy recept je asi takyto: nezakradat sa potichu po lese, nevliezat do dier, jaskyn a inych potencialnych brlohov, nezdrziavat sa v lese po zotmeni a pred vychodom slnka.
Pri stretnuti nerobit prudke pohyby, pomaly sa otocit a odist smerom od medveda, tvarit sa ze ho nevidis. ak pride k utoku(z dovodu prekrocenia utekovej vzdialenosti) branit si rukami hlavu a hrat mrtveho. Medve je z 95% bylinozravec, len 5% jeho jedalneho listka tvoria mrsiny a sem tam aj nieco co dokaze ulovit(nehovorim o grizly ale o nasom medvedovi).

tu je toho dost
http://www.wolf.sk/sk/programy/zachranujeme-dravce /medved

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru

loading...