loading...
Jsou zobrazeny jen nové komentáře. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Cheert: Komedia za všechny prachy. Psi tam byli naprosto zbyteční, nebyl jsem tam ale dalo se to dle…
AAA 09.12.2010 01:34
AAA
medveda som stretol v prirode X krat - presny pocet si uz nepametam - cca 10-12?... Z toho 2x grizli…
boa.constrictor 09.12.2010 09:16
boa.constrictor
Fuha, to mas teda akcny zivot ;), no vidis ja som nastastie tu prilezitost nemal a nechyba mi to. Ra…
AAA 09.12.2010 10:51
AAA
AAA: nechapem co kecas do niecoho s cim sa vravis ze nemas skusenost. mam najradsej ked mudruju ludi…
Mino 09.12.2010 16:45
Mino
na teba som myslel len tu prvu cast aby si sa nevyjadroval do temy o ktorej nemas dostatocne skuseno… poslední
Mino 09.12.2010 21:46
Mino

Cheert: Komedia za všechny prachy. Psi tam byli naprosto zbyteční, nebyl jsem tam ale dalo se to dle mího vířidt uplně v klidku. Co by jsme chtěli - ti co ví jak vznikli slováci tak mají jasno.

Vysvetli mi prosim ta tu tretiu vetu. . .!

Teraz k veci v piatok som prisiel na lyzovacku do Sucian (kde sa to stalo) a bolo to tam celkom aktualne kedze sa to stalo v stvrtok. Su tam prosty ludia a maju dost problem najst si normalnu pracu a uzivit sa a nie este riesit tam medvede.

Z miestnych zdrojov mam par informacii. Povolali tam nejakeho miestneho veterinara-lamera, ktory to domrvil a pochybujem ze dakedy uspaval medveda. Bola tam banda policajtov ktorych si konecne robili svoju pracu (chranenie ludi) a nebuzerovali ma pri ceste. (asi nemame utvar proti boju z medvedmi jak to je v USA napr.)
Co na tom bolo akoze divne alebo nekorektne. Bohuzial maju vyzbroj ako maju (slabe pistolky, po tom incidente v karlovke aj skorpiky ktore narobia viac hluku ako skody) Ak mali SA Vz.58 mohli byt len radi. V tej situacii ked ho chcel maco vytiahnut z auta uz mohli strilat a rozhodne mali.

Medvede su krasne z dialky a v telke. Keby som to stretol na cistinke zoci voci, chcel by som mat pri sebe aspon plechovy bubienok 45ACP, ak ne .50 S&W. Strielal by som a v tom zhone urcite netrafil "lavu srdcovu komru". A vsetci by sa urcite do toho obuvali.

Chcel by som vidiet niekoho z vas na ich mieste. Ono, generalom po vojne vie byt kazdy. ;)

medveda som stretol v prirode X krat - presny pocet si uz nepametam - cca 10-12?... Z toho 2x grizliho, 4x baribala (1 z toho medvedica s 3 malymi), a zvysok nase (vzdy medvedica s mladymi)... Nehovorim, ze som sa nikdy nebal (zvlast ked som zistil ze mam baribala 5m za ritou a nevedel som o tom), ale nikdy som u seba nemal zbran, ani sprej ani podobne blbosti, ktore chlpaca akurat dobre nas..ru (len fotak)... Ak clovek vie co ma robit, tak s medvedmi nema problem... Ale to vedia asi len ti co niekedy robili s velkymi selmami in real a nie len kukali v TV...

Fuha, to mas teda akcny zivot ;), no vidis ja som nastastie tu prilezitost nemal a nechyba mi to. Raz som v hore daco pocul, ale to mohlo byt barsco.
1. zbran nie je blbost.
2. kaliber .500 S&W Magnum® chlpaca urice rozhodi (je s tym potvrdeny zostrel slona!)
3. tak porad co robit? Mozno to raz nikomu zachrani zivot
5. nie si ty schyzofrenik? Raz pises po "cesky" raz po slovensky. . . si vyber

AAA: nechapem co kecas do niecoho s cim sa vravis ze nemas skusenost. mam najradsej ked mudruju ludia do medvedov a podobne a v zivote ich nevideli mimo national geographic. hlavne ked taki presviedcaju ludi co sa roky venuju ich studiu a sledovaniu o tom ci su premnozeni a ci ich treba strielat.

chvalit sa tym ze zbran dokaze zabit to alebo ono je ubohe. milujem takych polovnikov co si chodia zastrielat na selmy z obrneneho terenaka a hraju sa na lovcov, dal by som im do ruky rybicku a zavrel ich s tym zvieratom do klietky nech potom robia machrov.

prikladam jeden trefny vycuc z vyskumu
"V literatúre Pecina, P., Kořeny zla, Nika, Praha, 1994 na strane 37 existuje zmienka o výskume profesora Grzimeka, ktorý uvádza, že „vysoké percento vášnivých lovcov dravcov predstavujú impotentní muži, ktorí si takto dokazujú svoju mužnosť a odreaguvávajú svoje frustrácie a zároveň sa uspokojujú tým, že môžu zabíjať zdravé a na rozdiel od nich normálne sexuálne aktívne samce divokých zvierat“. "

na teba som myslel len tu prvu cast aby si sa nevyjadroval do temy o ktorej nemas dostatocne skusenosti, rovnako ako aj ak si si vsimol som nevravel nic o tom ake mam s medvedmi skusenosti preto sa neodvazim tvrdit ze moj nazor je ten pravy. nam(chovatelom terarijnych zvierat) sa tiez nepaci ked v medijach sa vyjadruju k temam napr. o hadoch laici. tu je to to iste a nato som narazal. ostatne bolo skor vseobecne k zbraniam a zabijaniu seliem nie na teba.

ak hladas info o tom ako sa spravat pri strete s medvedom staci pouzit google. ja ked som sa chystal do hor s medvedmi tak som studoval co sa dalo a jednoduchy recept je asi takyto: nezakradat sa potichu po lese, nevliezat do dier, jaskyn a inych potencialnych brlohov, nezdrziavat sa v lese po zotmeni a pred vychodom slnka.
Pri stretnuti nerobit prudke pohyby, pomaly sa otocit a odist smerom od medveda, tvarit sa ze ho nevidis. ak pride k utoku(z dovodu prekrocenia utekovej vzdialenosti) branit si rukami hlavu a hrat mrtveho. Medve je z 95% bylinozravec, len 5% jeho jedalneho listka tvoria mrsiny a sem tam aj nieco co dokaze ulovit(nehovorim o grizly ale o nasom medvedovi).

tu je toho dost
http://www.wolf.sk/sk/programy/zachranujeme-dravce /medved

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru

loading...