Předmět Autor Datum
Kdyby ti pisálci chtěli být objektivní, tak by taky museli napsat, že nikdy nedošlo k uštknutí nějak…
cejna 18.08.2013 09:35
cejna
Jinak teda pekne tendencni stvavy clanek.. Bych blil..
Radar14 18.08.2013 13:26
Radar14
Co to je zase za humus ? Takřečení škrtiči, mezi něž patří třeba krajta, jsou podle Liškové z této…
Pepas 18.08.2013 10:08
Pepas
Anglickým webem už proběhlo, že ten případ policie vyšetřuje jako vraždu, protože pitva prokázala, ž…
Hroznak 18.08.2013 11:04
Hroznak
Tak to je jasný, že pokud by napsali, že to byla kravina a lež tak by to nebyla taková pecka..... Ch…
Pepas 18.08.2013 11:12
Pepas
Jojo, krajta byla utracena a podrobena pitvě.:.(
Hroznak 18.08.2013 11:20
Hroznak
Zajímavý, hada utratí, ale když je nějakej člověk podezřelej z vraždy, tak by ho logicky měli taky z… poslední
Scarecrow 22.08.2013 18:21
Scarecrow
...tak tohlepovažuju za dobrý...http://www.novinky.cz/domaci/310036-ustknuti-zmiji -je-vzacne-ale-kd…
babal 18.08.2013 11:25
babal
Jiří Lněnička, Opatov Neděle, 18.srpna 2013, 08:23:49 | Souhlasím | Nesouhlasím | +12 Asi před měsí…
Bergi 18.08.2013 11:42
Bergi
a to má 12x souhlas?
Pepas 18.08.2013 11:49
Pepas
Článek je v pohodě. Ovšem ta diskuze zase snůška hoven.
cejna 18.08.2013 11:52
cejna
...diskuze většinou nečtu,kor po obědě...třeba se by mi chtělo blejt,Velebnosti...
babal 18.08.2013 12:10
babal
Ono těch bestů tam je víc, viz "samozvaný herpetolog" Čermák apod...
Aurifer. 18.08.2013 12:42
Aurifer.
Sakra tak to už jsem asi slepá. Praha plná hadů... žiju tu už 4. rokem hady potkávám jen v zoo a na…
lacerta. 18.08.2013 12:22
lacerta.
...tak oni zatím žijou v kanalizaci,ale naštěstí,díky těm velkejm,přerostlejm krysám,kerý je stačej…
babal 18.08.2013 12:31
babal
Sakra tak to už jsem asi slepá. Praha plná hadů... žiju tu už 4. rokem hady potkávám jen v zoo a na…
Epanterias 18.08.2013 15:06
Epanterias
Tak trestní oznámení může podat i neprávník. Že se jedná o šíření poplašný zprávy si myslím taky. A…
cejna 18.08.2013 15:24
cejna
No jak se to vezme, ono u těch psů to třeba vyústilo to, že samozvaní "experti" na problematiku psíc…
Epanterias 18.08.2013 15:43
Epanterias
Já s tím souhlasím. I s tím, že by to chtělo nenechat ty novinářský šmejdy dělat z lidí blbce. Ale k…
cejna 18.08.2013 15:54
cejna
Já osobně teda doufám, že se v diskuzích na Novinkách obecně jedná pouze o syndrom "čím větší debil,…
Réza 18.08.2013 22:36
Réza
je to takhle v široké veřejnosti je 99 ze sta neznalých této odborné problematiky když těch 99 posad…
Bergi 20.08.2013 13:56
Bergi
Pojdte udělat nějaké občanské sdružení nebo něco na ten způsob a poslat na tyto novináře hromadnou ž…
Bergi 20.08.2013 14:03
Bergi
Jeee, ja sem houby chovatel, tady ze stromu prsi zmije a ja si myslel, ze jsou terestricke.. Takze p…
Radar14 18.08.2013 13:21
Radar14
¨Hlavně, kamaráda známej :DD
Pepas 18.08.2013 13:57
Pepas
Známýho kamarád měl doma přece i tu přeměřovací krajtu :-D
Hroznak 19.08.2013 11:40
Hroznak
taky si říkám že už nebudu koukat po zemi ale na stromy, možná zaprší i arietána(na novinkách.cz byc…
Bergi 20.08.2013 13:58
Bergi
Městský lidi... :x: Minulý týden jsme s rodinkou byli v ZOO a u ptačích pavilonů se plazila tkanička…
Y Draig Goch 20.08.2013 14:00
Y Draig Goch

Kdyby ti pisálci chtěli být objektivní, tak by taky museli napsat, že nikdy nedošlo k uštknutí nějaké nezúčastněné osoby hadem na útěku. Jenže to už se do článku, který má vyvolat strach a paniku jaksi nehodí. Z takových "novinářů" je mi na blití.

Co to je zase za humus ?


Takřečení škrtiči, mezi něž patří třeba krajta, jsou podle Liškové z této kategorie vyjmuti. Přesto tento plaz po dosažení určité velikosti zabíjet rovněž dovede.

Příkladem toho je případ z Kanady. Krajta tam zabila dva bratry ve věku pět a sedm let. Zvíře uteklo z obchodu s plazy, který byl situován v prostoru pod bytem, kde se neštěstí událo. Tragédie se stala ve městě Campbellton ve východokanadské provincii Nový Brunšvik. Had se z obchodu zřejmě ventilací vyplazil do patra a v tamním bytě spící chlapce uškrtil. Sourozenci byli v té době na návštěvě u kamaráda, který ale naštěstí spal v jiné místnosti.

To tomu uvěřil opravdu celý svět? Ten kdo zabil ty děti je asi hodně vysmátej jak mu to krásně prošlo. Teda jestli celá ta super zpráva není jen výplod někoho "vysoce inteligentního"

Jiří Lněnička, Opatov
Neděle, 18.srpna 2013, 08:23:49 | Souhlasím | Nesouhlasím | +12

Asi před měsícem tu zmije uštkla ovci. Ta to nepřežila. Dlouhá léta se všichni snažili zmije zlikvidovat, teď je ekologové ve velkém vysazují zpět. Já jejich nadšení nesdílím. Známý kamaráda zas kácel v lese strom a zmije mu z něj spadla za krk. A kousnout ho do něj, nevím, nevím. Dřív jsem se hadů nebál, člověk měl jistotu, že je to užovka. Teď už je těch zmijí hodně a už mi párkrát srdce skočilo až do krku.

toto je The best :-D

Sakra tak to už jsem asi slepá. Praha plná hadů... žiju tu už 4. rokem hady potkávám jen v zoo a na burze. Co jen dělám špatně?
Ale je to zase profi článek :-D Nadpisy typu "Časovaná bomba" jsou prostě nej...

Sakra tak to už jsem asi slepá. Praha plná hadů... žiju tu už 4. rokem hady potkávám jen v zoo a na burze. Co jen dělám špatně?
Ale je to zase profi článek Nadpisy typu "Časovaná bomba" jsou prostě nej...

Tak on mluví za vše název článku "že Praha je plná hadů atd." a v závěru je psáno že od dubna do června se zasahovalo 6x!! a vše byly krajty, constrictoři a užovky. To je jako nějaká apokalypsa? Kdyby se tím chtěl někdo právnicky zabývat, doporučuji. Už se v minulosti takové případy stran psů řešily jako "šíření poplašné zprávy", což pokud se nezakládá na pravdě taky podléhá trestu. Vsadím se, že v minulosti se zasahovalo i vícekrát a pokud se navíc nejedná o případy s ohrožením na životě, splňuje to naprosto skutkovou podstatu. Sorry, ale vyjíždět za 4-5měsíců k 6 případům, to je jako co? A přesně jak bylo zmíněno. Písmenkovka v tom byla nevinně, vyšetřuje se to jako vražda, takže je tam navíc v článku úmyslně či neúmyslně (což ovšem na věci nic nemění) podána neaktuální a lživá informace, tendenčně vyhovující směru článku. Škoda, že po vzoru DGHT nemáme smečku právníků, kteří by po tomhle šli. Už mě nebaví pořád číst podobný sračky...

Tak trestní oznámení může podat i neprávník. Že se jedná o šíření poplašný zprávy si myslím taky. A taky jsem jim to tam napsal do diskuze. Otázka je, co by takovej případnej soudní spor vyvolal za reakci.
Je jasný, že takhle tendenční článek musí bejt napsanej na objednávku. Zapadá to do mozaiky budoucích restrikcí a zákazů. Dostat na svou stranu veřejný mínění pomocí takhle cílený propagandy je jeden z dobře promyšlenejch tahů dnešních neokomunistickejch asociálních socialistů v čele státu a EU.
Soudit se s nima a dělat jim problémy vyústí v ještě mnohem horší články a lobbing pro rychlejší buzeraci a zákazy...
Ale co s tím? Nechat si srát na hlavu mě nebaví, ale vylejt si na sebe kýbl sraček dobrovolně (soudní spor v podstatě proti všem) taky nechci.
Fakt by to chtělo nějakou silnou organizaci.

Edit: pořád se všude zmiňuje nebezpečnost pro alergiky. Ale co třeba takovej včelí roj, kde je tisíce včel, přičemž jedno žihadlo může bejt pro alergika osudný. A určitě k nim vyjíždí hasiči mnohem častěji. Nebo k vosám a sršním.
Co autonehody, motorkáři, paraglajdisti, lyžaři, koně, vožralové, feťáci....? Ale hrozba jsou jen hadi a jejich chovatelé, kteří je úmyslně vypouštěj v takovým množství až je zamořená celá Praha.

No jak se to vezme, ono u těch psů to třeba vyústilo to, že samozvaní "experti" na problematiku psích plemen typu Kořistka, Šojdrová atd. už jen tak nevylezou s nějakou hovadinou a i novináři jsou opatrnější stran svých soudů ohledně případů o nichž se ví jen to, že pes kousl či ublížil, aniž by se řešilo proč. Jeden takový soud byl obzvláště zajímavý a po opakování otázek typu "odkud čerpáte svoje informace, můžete nám předložit přesná čísla, když hovoříte o tom, že se po ulicích pohybují stovky mobilem telefonujích mladíků s pitbully, kteří ohrožují okolí" a další podobné, jež měla směřovat k odhalení skutečnosti, že Čechy jsou skutečně zamořeny bojovými plemeny ohrožující vše od masařek po indické slony v zoo, měla takové dopady, že se protistrana přestala vyjadřovat a ve finále byli rádi, že se z toho dostali tak "jak se z toho dostali". Valná většina těchto případů jsou "keci z lesa", ničím nepodložené, neobjektivně zpracované a lživé, splňující naprosto skutkovou podstatu šíření poplašné zprávy, která má následně i takový dopad na veřejnost, která není odborně dostatečně vzdělaná a seznámená s realitou, aby jí mohla odfiltrovat jako balast.
Takže bych to tak nezatracoval. Stačí se podívat na ten případ s tou písmenkovkou. To, že to víme my, kteří se o to zajímáme, že se to nyní vyšetřuje jako vražda je hezká věc, ale ruku na srdce k čemu to je, když laici si přečetli jen keci o usmrcení dvou chlapců propadnuvší tmavkou skrz sádrokarton, ale nikdo se neozval s tím, že had za to nemohl a i následně uvažované restrikce (zákazy chovu a tvorba seznamů nebezpečných plazů) byly vlastně neopodstatněné? Že had vzdor své povaze (byl agresivní? byla to písmenkovka, to nemůže být ořezávátko) zaplatil životem a zase se díky tomu zvedla nevole vůči lidem, kteří taková zvířata mají? K čemu to je, že to víme my? K ničemu. Takže dokud nebude znát hlas opačné strany (bez ohledu na následky), ztěžka se něco změní. Kdejaké hovado může psát články postavené na ničem. Viz včera uveřejněné údaje o fake s rostlinožravou piraní odlovenou ve Skandinávii... Mám na mysli případ "kuložrout".

Já s tím souhlasím. I s tím, že by to chtělo nenechat ty novinářský šmejdy dělat z lidí blbce. Ale kdo to udělá? Organizace žádná funkční není a jednotlivec s tím nic nezmůže, dle mýho.
Když napíšeš do toho deníku odbornou reakci chovatele, věřím, že ji ani neotisknou.
Kuložrout byla taky dobrá hovadina a ukázka novinářský demence.

je to takhle v široké veřejnosti je 99 ze sta neznalých této odborné problematiky když těch 99 posadíš ke stolu a vysvětlíš jim a podložíš všechny svoje slova a moudra, tak 9 dostaneš na svou stranu a jsou ochotni naslouchat a chápat, těch 90 si jede pořád svoje.

takže ano žiješ ve společnosti tupounů a všudybylů.

Pojdte udělat nějaké občanské sdružení nebo něco na ten způsob a poslat na tyto novináře hromadnou žalobu, po právnické stránce to nemůžem prohrát. Jejich články jsou nepodložené, umyslně zkreslené a lživé. jako jednotlivec ten soud je marnost a výkřik do tmy ale kdyžto budu podáno hromadně, tak si myslím že šanci na úspěch to má a i kdyby ne, tak nás to finančně nezrujnuje(výlohy za soudní spor). I kdyby to přišlo každého člena na litr, tak si myslím že to cenu má...

Městský lidi... :x:
Minulý týden jsme s rodinkou byli v ZOO a u ptačích pavilonů se plazila tkanička užovčička. Jali jsme se ji obdivovat, po chvíli po nás začala sekat, tak jsme ji nechali spánembohem - a za tu chvilku, tak deset minut, než jsme se vynadívali, nás minulo tak deset, dvacet lidí. Reakce? Nějaký dívenky ječely a nadskakovaly, nějaká maminka odtáhla dítě pryč (místo toho, aby se přidala) a jedna slečna snad jako vážně chtěla volat někoho, aby hada vrátil do jeho ubikace. Po ujištění, že to je obyč užovka a všude po celé ZOO se jich courají desítky (jsem ]:), ale nedalo se odolat...) vypadala, že omdlí...
Na druhou stranu, po případu hada, co se dusí žábou už mě nic nepřekvapí. Je mi skoro čtyřicet, člověk by si myslel, že naše generace aspoň ještě bude vědět, jak přírodní věci zhruba fungují (té dámě v článku mělo být o něco maličko víc, než mně), ale zdá se, že nihil...
Díky za update v případu krajty, doma jsme se ihned shodli na tom, že had za nic nemůže a že se panáček jen pokoušel zakrýt stopy...

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru