Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Námět na článek

Zdravím vážené auditorium. Koukám, že se tu množí dotazy na problematiku chovu Python regius. Vesměs se jedná o stále stejné problémy. Myslím, že by nebylo od věci, napsat článek o chovu této krajty. Nemusel by být nijak odborný, spíše obecné rady k chovu (velikost nádrže, teploty, rosení, potrava atd.). A na tento článek následně další dotazy odkazovat. Já, jelikož jsem zmiják a "ballpythona" jsem nikdy nechoval (a nechci opisovat), si na to netroufám. Obracím se tedy na Vás... Najde se někdo, kdo by se tohoto úkolu ujal? Pokud si troufá, může se do toho hned pustit a v sekci Články začít.
S přáním všeho nejlepšího v novém roce

GG

PS: tato nabídka/výzva samozřejmě platí i na ostatní druhy zvířat :puff:

Předmět Autor Datum
Skvělej nápad :i:;-)
para 01.01.2007 14:22
para
Víš, nápad dobrej, ale k ničemu, článků je dost a vesměs ve všech se k chovu něco dočteš i v teraris…
Uroboros 02.01.2007 10:16
Uroboros
Plně souhlasím s Uroborusem, není to jen iFauna a tady, ale na každým webu, kde je diskuse. Věřím, ž…
Iverson 02.01.2007 12:38
Iverson
Pánové, oba máte zajisté pravdu. Sám jsem proti neustálému opakavání jedné a té samé otázky dokola.…
Georgij Gadjukin 02.01.2007 14:51
Georgij Gadjukin
Vím, že v některých zemích je to běžný, ale myslel jsem, že nám se tady jedná především o chvatelstv…
Iverson 02.01.2007 15:52
Iverson
Ahoj.Moc s váma teda nesouhlasím.jelikož než jsem se zeptal tak jsem několikrát prolezl net a hledal… poslední
Kalic 07.01.2007 10:45
Kalic

Víš, nápad dobrej, ale k ničemu, článků je dost a vesměs ve všech se k chovu něco dočteš i v teraristickych knihách a různych příručkách je popis tohoto druhu, jenže lidi jsou líný hledat a ptát se budou stále a stále, prostě vždy...
Vem si ifauna a nemoderku každý týden se tam opakují témata zářivky, vitamíny, AD3, krmení. Přitom by stačilo napsat slovo do hledání a je to....jenže lidi to prostě neudělaj, takže to nemá smysl.
Toť můj názor.

Plně souhlasím s Uroborusem, není to jen iFauna a tady, ale na každým webu, kde je diskuse. Věřím, že třeba Para by to uvítal, protože nemá čas sedět tři hodiny u netu a jednoduší je "když něco nevím, tak se radši zeptám", ale o tomhle to není. Časem by se taky mohlo stát, že by se začali přes internet najímat lidi, kteří jsou zkušení chovatelé, a kteří se o moje zvíře odborně postarají a já budu jen sedět a čumět na něho, jak se mu parádně daří. To už pak nebudu chovatel, ale majitel.

Pánové,
oba máte zajisté pravdu. Sám jsem proti neustálému opakavání jedné a té samé otázky dokola. Nechtěl bych, aby můj spot vyzněl jako obhajoba lenosti. Úmyslem mým bylo, vytvořit zde například něco jako FAQ (časté otázky a odpovědi ;-) ). Nechceme určitě nikoho ze stávajících či nových příchozích odradit zbytečným mentorováním (hledej, čti, snaž se atd.), a tím ho poslat ke "konkurenci". Ale taky ho zbytečně nerozmazlovat. Když odkaz, tak do vlastních vod. Proč ho posílat ke konkurenci?! :-P
Další věc, která mne k tomuto vedla byla ta, že ne vždy tazatel, byť si určitě přečetl návod, je schopen položit otázku tak, aby se odpověď případné podobné otázky dala vyhledat jednoduše ;-). A rozhodně nechci (a snad nepíšu jen za sebe) opravovat za zadavatele špatně položené otázky.
Když už tu sekce články je, proč ji nevyužívat? Já jsem tam přidal pár věcí ze starého webu teraristika.jinak.cz, ale to je zatím vše. Obecný problém je samozřejmě s časem, co si budem nalhávat. Pánové, opusťme klidně regiusku a napište článeček o něčem jiném. Uroboros třeba o topných kamenech ;-)
Jinak Iversone, tohle

Časem by se taky mohlo stát, že by se začali přes internet najímat lidi, kteří jsou zkušení chovatelé, a kteří se o moje zvíře odborně postarají a já budu jen sedět a čumět na něho, jak se mu parádně daří.

je běžné v tzv. civilizovaných krajích. Bohužel... nebo naopak bohudík pro to zvíře! :puff:

Ahoj.Moc s váma teda nesouhlasím.jelikož než jsem se zeptal tak jsem několikrát prolezl net a hledal odpovedi na své otázky.mám doma spousta knih,ale vše jen obecné.Až krokodýl mě konkrétně odpověděl na mé dotazy.Všichni říkají všechno obecně,ale aby někdo napsal třeba když je had sát tak a tak tak se mu má dávat takhle velká a tak často myš,atd.Myslím,že když někdo dotaz nenajde tak proč se nezeptat.já nejdřív hledám odpovědi a když je nenajdu tak se ptám.Tak se mějte

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru