Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Informační server - databáze o chovu hadů

Pracuju už pár týdnů, na myšlence, která mě už provází několik měsíců, otázku pro mě je jestli to bude někdo z chovatelů využívat. Jedná se o databázi hadů, kam by si každý chovatel ukládal své chovance a psal k nim například krmení, měření, svleky, rozmnožování, teploty v teráriu atd... Aby šlo porovnávat jednotlivé údaje mezi chovateli, myslím, že by to dost pomohlo později i v rozmnožování velmi vzácných druhů, jde jen o to, jestli si jako chovatelé tyto údaje zaznamenáváte a zda je poskytnete ostatním. Já už nějakej ten pátek chovam a všechny tyhle záznamy jsem měl na HDD, o který jsem minulý týden přišel, už jen z toho důvodu se bude jednat o internetovou verzi, která se bude zálohovat, aby k takovým ztrátám už nemohlo dojít. Navíc myslím, že by tento server byl světový unikát a tak by se možná časem do tohoto projektu zapojili i zahraniční kolegové. Záleží jen na vás .....
Server by obsahoval asi následující: Databáze o hadech, dat. o chovatelích, inzerce, fórum. Možná i další, to záleží na napádech. Ale upřímě řečeno nechce se mi tento projekt realizovat, pokud by ho pak skoro nikdo nevyužíval.

Předmět Autor Datum
Cau myslim ze to je urcite dobrej napad a urcite bych se do neho zapojit a nejakt ti i pomohl pokud…
Tomáš Drápal 18.07.2007 09:02
Tomáš Drápal
Já teda o hadech vím jen to, že nemají nohy ale nápad je to fakt supr. Tak nějak mám ale pocit, že b…
KHor 18.07.2007 09:58
KHor
http://tera.poradna.net/question/view/4977-vztah-sv lekani-hada-a-snuska na podobné téma jsem se tu…
Georgij Gadjukin 18.07.2007 12:44
Georgij Gadjukin
Jsem rozhodně pro a do projektu bych se rád zapojil. S touto myšlenkou koketuju už nějaký ten měsíc,…
johnnym26 18.07.2007 15:50
johnnym26
zajímavý nápad, ale mě šlo spíše o záznamy v chovech, ovšem tohle by tam mohlo být také, neboť v PHP…
Uroboros 18.07.2007 18:38
Uroboros
Samozřejmě, že záznamy by tam byly. Vztahovaly by se vždy k tomu konkrétnímu druhu. Já jsem udělal (…
johnnym26 18.07.2007 18:52
johnnym26
CMS nemam rád, raději si vše programuju ručně, není pak totiž problém cokoli předělat. Budu rád když…
Uroboros 18.07.2007 19:04
Uroboros
Jakmile do toho budeš chtít zatáhnout jakoukoliv formu příjmů, musíš vytvořit nějaký právní subjekt.…
Georgij Gadjukin 18.07.2007 20:30
Georgij Gadjukin
Já bych do toho rozhodně chtěl jít. Mohl bych mít na starost část obsahových textů a obstaral bych f…
johnnym26 18.07.2007 20:42
johnnym26
Zaslech jsem, že něco podobného (ale jen o jedovatých hadech) snad :?: připravuje Tomáš Mazuch (douf…
navay 18.07.2007 19:47
navay
díky za info, to by bylo skvělé!
johnnym26 18.07.2007 19:49
johnnym26
já měl ny mysli všechny druhy chovaných hadů, možná časem to rzšířit o i záznamy z oblasti chovu ješ…
Uroboros 19.07.2007 09:05
Uroboros
Přijedu z dovolené a vidím že se tady jedná o projektu o kterém už drahnou dobu přemýšlím. :-D Nicmé…
Brmboš 23.07.2007 13:32
Brmboš
Uroboros už vytváří, můžeme mu zdatně sekundovat při černé práci.
johnnym26 23.07.2007 15:55
johnnym26
Takže práce slibně pokračuje, musel jsem začít znovu od nuly, protože jsem přišel o HDD, ale už mám…
Uroboros 07.12.2007 12:19
Uroboros
Diskuze je zde, inzerce (bazar) snad tady přibude z kraje příštího roku. Nechceš se spíš zaměřit na…
Georgij Gadjukin 07.12.2007 13:02
Georgij Gadjukin
Už je to hotvý a mazat tu práci nebudu, chci aby z toho vzniknul vcelku samostatný portál, časem byc…
Uroboros 07.12.2007 19:43
Uroboros
Určitě bych se taky moc ráda připojila;-)
Girlforspeed 07.12.2007 16:26
Girlforspeed
Takže dávam otázku, neb to nemínim desetkrát předělávat, co vše si zapisujete v chovu hadů... Každý…
Uroboros 10.12.2007 11:17
Uroboros
Název zvířete,datum narození/vylíhnutí,datum koupě,cena,prodávající,kontakt na prodávajícího Do dení…
halapremek 10.12.2007 11:33
halapremek
Zapomněl jsi zimování. Od kdy do kdy, při jaké teplotě. Dále potom úhyn, příčina uhynutí, případně p…
Georgij Gadjukin 10.12.2007 11:40
Georgij Gadjukin
Zimování jsem zapomněl,pravda. úhyn,příčina,pitevní zpráva - to by mohlo obsahovat "zdraví".
halapremek 10.12.2007 12:08
halapremek
Tak koukam nic zvláštního jste nevymysleli, ale díky za to, k zvířeti přidam ješte formu/lokalitu. poslední
Uroboros 11.12.2007 07:41
Uroboros

Já teda o hadech vím jen to, že nemají nohy ale nápad je to fakt supr. Tak nějak mám ale pocit, že by takovou databázi každý rád využíval, ale kdo by přispíval? Většina chovatelů si to, co se jim povede syslí pro sebe. Strašně rád bych se pletl, a strašně rád bych něco takového uvítal i v mé disciplíně. V každém případě, jestli se vám to kluci povede tak klobouk dolů.

http://tera.poradna.net/question/view/4977-vztah-sv lekani-hada-a-snuska

na podobné téma jsem se tu bavili. Nápad je to vynikající, ale... především je potřeba udělat perfektní analýzu a to nejen samotného programu. Hostování, financování atd... Pokud se najde někdo (klidně celý tým) ochotný se do toho pustit, je potřeba zvážit všechna pro a proti, rozmyslet plán práce a tak. Takové podcenění zkraje se potom velice špatně a draho napravuje. J
Já jsem pro všemi 10.

Jsem rozhodně pro a do projektu bych se rád zapojil. S touto myšlenkou koketuju už nějaký ten měsíc, ale nebyl čas něco pořádně rozvrhnout.
Mým cílem bylo vytvořit jakousi databázi hadů, kde by každé čeledi, podčeledi, rodu i konkrétnímu rodu náležela jedna stránka. Byly by na ní základní informace (typické znaky, charakteristika chování (u rodů), výskyt,..). U druhu český, latinský i anglický (popř. neměcký) název (názvy), fotky, které by mohli registrovaní uživatelé přidávat (musel by je nejprve schválit admin či moderátor). Nechyběly by ani rady k chovu.
Součástí těchto stránek by bylo forum (důsledně rozdělené, ne však překombinované) a inzerce (možná součástí fóra).

O financování jsem také přemýšlel a došel k závěru, že by to nějak šlo (počítal jsem 600,- na rok (hosting a doména) - kdyby jsme rozjeli nějaký větší projekt, rozhodně by bylo potřeba připlatit). Časem by se třeba našel i nějaký partner či sponzor. Jako použitelná doména mě napadla herpetomania.net/org. (.com je bohužel registrovaná a .cz je zbytečně drahá).

Mám připravené i technické zpracování. Kdo má zájem se do projektu zapojit. Kontaktujte mě (viz. můj profil), pošlu vám pozvánku do Google Groups, kde to můžeme společně probrat a nazatěžovat toto forum.

zajímavý nápad, ale mě šlo spíše o záznamy v chovech, ovšem tohle by tam mohlo být také, neboť v PHP, SQL, HTML atd pracuju už velmi dlouho, není problém, vše co se týká uživatelů už mam hotové, teď jde jen o to to rozšířit o další funkce. Doména s hostingem bude řekl bych minimálně tak 1500,- na tento projett je potřeba velmi kvalitní hosting, protože nějaké výpadky, či špatné zálohování je nemyslitelné. Ovšem pokud bude dost přístupů není problém toto zaplatit jen z placené (firemní) inzerce případně reklamy.

Samozřejmě, že záznamy by tam byly. Vztahovaly by se vždy k tomu konkrétnímu druhu. Já jsem udělal (hodně) hrubou kostru v CMS Drupalu, kde není problém přidávat další funkce. Není těžké upravit původní soubory tak, jak je libo. Každopádně jestli máš už něco víc, je škoda tu Tvojí práci zahodit. Nějak mě kontaktuj, rád bych to s Tebou probral.

CMS nemam rád, raději si vše programuju ručně, není pak totiž problém cokoli předělat. Budu rád když mě kontaktuješ na mailu honzazatka@seznam.cz , ale momentálně jsem se přestěhoval, tak nemám taliko přístupu k netu, protože tahat wifi na několik km není zrovna sranda. Za kostru budu rád, něco z toho vyberu, přeberu dodělam a podobně, někdy koncem srpna bych chtěl zpustit testovací vrzi, počítam tak měsíc testování od uživatelů a pak už koupit doménu a jet na ostro. Dodělávat se dá i za "letu".

Jakmile do toho budeš chtít zatáhnout jakoukoliv formu příjmů, musíš vytvořit nějaký právní subjekt. Zrovna v těchto dnech modi, admini a otcové projektu poradna.net řeší cosi podobného.
Jedno z řešení by mohlo být ve formě klubu, tedy v občanském sdružení. Každý člen, který by chtěl využívat aplikaci, by se po zaplacení členského příspěvku stal oprávněným uživatelem serveru a jeho služeb. U OS se myslím do 100.000,- ročního zisku neplatí žádné daně a členské příspěvky se taktéž nedaní. Samozřejmě by se dal nabídnout reklamní prostor za úplatu, atd atd. ale to co by to ssebou neslo už je spíše na právníka potažmo učetního.
Druhou věcí je potom vlastní vývoj programu a následná údržba a rozvoj. Program musí být velice universální, aby oslovil celé spektrum chovatelů a teraristů.
Celý ten moloch za tím, musí mít přesně stanovená pravidla a organizační strukturu aby bylo zajištěno bezproblémové fungování. Nadšení je super věc, ale na druhou stranu, je opravdu potřeba promyslet vše do nejmenších detailů.

Aby mělo cenu se vůbec něčím takovým zabývat (myšleno ve větším měřítku), je potřeba udržet si to nadšení a vytvořit tým lidí, který holt bude muset částečně slevit ze svých zvyklostí a část času věnovat projektu. Tak tedy, kdo je ochoten do toho jít? Připisujte se vy odvážní, případně připište i druh pomoci, který jste ochotni a schopni nabídnout.
Pokud vytvoříme onen provozní a vývojový tým, zkusím zajistit jakési oddělené fórum na tomto serveru sloužící ke komunikaci týmu.

GG

Já bych do toho rozhodně chtěl jít. Mohl bych mít na starost část obsahových textů a obstaral bych fotografie (se svolením autorů). Drobnou výpomoc bych mohl zastat při administraci webu a jeho obsahu (kontrola fora, gramatická korektura v textech,..). Čas si na svůj koníček rád udělám, zvláště pokud mi to bude ku prospěchu v podobě zdokonalení znalostí z oboru.

já měl ny mysli všechny druhy chovaných hadů, možná časem to rzšířit o i záznamy z oblasti chovu ještěrů potamžo i něco dalšího, ale to je daleká budoucnost. K těm fotografiím, to bych chtěl udělat podobně jako je na reptárku, ne fotky shánět, ale každý si bude moct vkládat fotografie, které ještě bude muset schválit admin nebo moderátor, nechci z toho projektu mít velkou fotogalerii, ale samozřejmě k druhům u kterých budou "založeny" tedy někdo z registrovaných chovatelů je bude mít doma v terku a bude k nim dávat záznamy, tak fotografie v přiměřeném množství budou vítány. Uvidíme jak to půjde...

Přijedu z dovolené a vidím že se tady jedná o projektu o kterém už drahnou dobu přemýšlím. :-D
Nicméně vzhledem k časovému vytížení nejsem schopen přetvořit svoje stránky, tak tento projekt by taky byl asi na dlouho. Takže pokud někdo z přítomných vládne PHP tak směle do toho.

Takže práce slibně pokračuje, musel jsem začít znovu od nuly, protože jsem přišel o HDD, ale už mám hotové uživatelské rozhraní, diskusi a inzerci, začínam pracovat tom o co my šlo od začátku tedy systematika+popisy druhů a chovatelském deníku. Počítám ještěm tak měsíc až dva práce a bude se začít moc testovat....

Už je to hotvý a mazat tu práci nebudu, chci aby z toho vzniknul vcelku samostatný portál, časem bych ho rád přeložil i do angličtiny možná i němčiny, jde mi především o ten chovatelskej deník na kteram teď začínám a není to práce na chvilku a ikdyž to vytvořim, tak pak to budu předělávat protože uživatelé vždy přijdou na nové a nové vymoženosti, sdílení těchto dat, podle mě dopomůže k zlepšení chovu. Uvidíme jak to dopadne...

Takže dávam otázku, neb to nemínim desetkrát předělávat, co vše si zapisujete v chovu hadů... Každý si zapisuje jen něco, takže na portálu logicky musí být vše...:-D
Pište. Já si pak udělam "vejcuc" a vypracuju podle toho chovatelskej deník. Dobrý nápady si cenim.
Až ude portál hotov, budu potřebovat někoho kdo ovládá aspoň částečně PHP a MySQL aby mi pomáhal jako admin a pak tak 2-3 spolehlivý lidi jako moderátory diskuse případně i inzerce, ale hlavně toho deníku, protože nesmyslný data, který tam budou na 100% vkládat "puberťáci" a i dospělí co nedospěli nemají pro nikoho smysl a musejí se mazat.
Taky někoho kdo se velmi dobře vyzná v systematice a stíhá sledovat změny, aby spravoval systematiku. Jetšě není hotovo, takže nemá smysl předbíhat, nyní potřebuju nápady na deník.
HZ

Název zvířete,datum narození/vylíhnutí,datum koupě,cena,prodávající,kontakt na prodávajícího
Do deníku pak - terárium - (číslo terária,výměna podestýlky a jaká podestýlka) krmení (datum,krmení,počet),svleky,rozmnožování - (tam píšem kdy se přidal samec,kdy bylo pozorováno páření,snůška,líhnutí atd.) Zdraví (datum zjištění problému a popis problému,co na to na veterině,jaké léky podávány,uzdravení),měření (datum - váha,délka) to je asi tak vše co píšeme. Snad jsem na nic nezapomněl. ;-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru