Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem DO KDY VÁM SNÁŠÍ VAŠE ŽELVY VAJÍČKA KDYŽ JE MÁTE VE VENKOVNÍM VÝBĚHU?HERMANII

Zdravím zajímalo by mne to s toho duvodu že mne před pár dny moje samice ve výběhu snesla 4 vajíčka je tam se samcem a ještě s jednou samicí.Na jaře nic a ted se snaží mám strach co když bude mit vejce v sobě až jí budu chtít zimovat???u stepních se my to nikdy nestalo že by měli snušku na konci léta. děkuji za odpovědi.Lukas:-?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Luboši jak to myslíš s tím skleníčkem???Udělat jim pulku domečku ze skla nebo samostatný skleník???… nový
ještěr 29.08.2007 19:51
ještěr
Doma to mám udělané tak, že skleníček je průchozí s východem ven blízko vchodu do boudy. Je to vlast… nový
Salicornia 30.08.2007 02:15
Salicornia
Zajimavé ja své výběhy stavěl tak aby se želvy mohli samy zazimovat v boudách na zahradě kde je vybe… nový
ještěr 30.08.2007 21:32
ještěr
Tak to je asi v pohodě, kritické asi budou ty dny před a po zimování ve sklepě, budeš muset hodně hl… poslední
krokodýl 30.08.2007 22:14
krokodýl

Luboši jak to myslíš s tím skleníčkem???Udělat jim pulku domečku ze skla nebo samostatný skleník??? a copak na jaře při odzimování to jim nevadi jarní slunce??? Někde jsem to tu četl že to není dobré.Nemůžež jsem dát nějakou fotku jak to vypadá?Jinak díky za odpověd.lukas;-)

Doma to mám udělané tak, že skleníček je průchozí s východem ven blízko vchodu do boudy. Je to vlastně taková zimní zahrada napojená jako pokračování boudy, ale bouda je od něj izolovaná - propojená pouze vchodem. Když by chtěly, vyběhnou želvy z boudy přes něj přímo ven, ale toho jsem si ještě nikdy nevšiml. Vždycky se nejprve vyplesknou pod sklo (polyš), tam se nahřejí, a pak si jdou po svém. Vše je založeno na dobrovolnosti a samostatném rozhodování osazenstva...;-) Nevím sice, jestli je to pro ně dobré nebo špatné na jaře, protože mám želvy doma, odzimovávám koupáním a nechám je napít, ale jediné, čím by se mohl na jaře skleník "provinit", je sušší vzduch a další dehydratace po zimě. Nicméně lze jeho konstrukci udělat oddělávací, takže zbude jen bouda. Nebo možná je lepší jen sklo něčím zakrýt, protože do boudy pak méně fouká.

Zajimavé ja své výběhy stavěl tak aby se želvy mohli samy zazimovat v boudách na zahradě kde je vyberu uložim do slámy ve sklepě a na jaře když už bude přes noc víc stupnů nad nulou než pod nulou tak je dám zpět do domečku a oni se samy probudí.Samozřejmě bych je pravidelně kontroloval a při velké vahové ztrátě bych zasahl! Myslíte že je to blbost???? Zkoušel jsem to minuli rok z jednou samicí od stepních a v pohodě i mladata byli od ní.Jinak jsem zimoval jak se má ale tento rok jsem něco přikoupil a nemám tolik prostoru na přípravu na zimování a na odzimování zatim. Díky za nazory lukas

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru