Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemZamknuto Pokousání hada myší!!!!

:.(prosim poradte mi rychle co mam delat,jako vzdy sem krmila sveho hadka a odesla jsem na 15 s tim ze kdyz prijdu bude mys sezrana ale nebyla,,je to skakavka a necekala bych ze mi pokouse hada:.(prisla jsem a mys sedela na hadovi a kousala, ma ted takove 3 vyzrane mista bez supin!!:.(mam s toho ulne slzy v ocich,az brecim..prosim napiste mi rychle jestli se to zahoji..jinak to NEPREZIJU:.(prosim prosim ani nevite jaky mam strach..uz je zpatky v terarku a chova se normalne.. a tu svini mys hodim guttce ta si s ni poradi...prosim poradte!!!!!!!:.(:.(

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
tak sem dnes koupila Betadin;-)jak jste mi poradili(radsi ho budu mit porad po ruce) znovu sem rany… nový
aschly 13.09.2007 17:31
aschly
tady to je,jen nevím,jestli je to dostatečně vidět [http://img205.imageshack.us/img205/3271/prvnfotk… nový
werča 13.09.2007 18:24
werča
No je to rozmazané, ale je tam vidět to vykousané kolečko (kolečka) a nevypadá to až tak otřesně, na… nový
krokodýl 13.09.2007 18:30
krokodýl
no dobre, takze ted mam ty dezinfikovane rany zase smyt vodou jo?jj je to campbellka..dekuji!!a hlav… nový
aschly 13.09.2007 19:02
aschly
ráda pomůžu :-) nový
werča 13.09.2007 19:30
werča
Ty rány vodou neoplachuj, pokud se tam dostane nějaká nečistota, tak to vypláchni tím roztokem betad… nový
krokodýl 13.09.2007 19:36
krokodýl
no to je takovy maly problem:-[,totiz ja mam ty koralovky 2,takze mam obe spolecne a zadnou tzv.kara… nový
aschly 13.09.2007 20:11
aschly
Upřímně řečeno jsem ji kdysi, když se mi to stalo, nechal na substrátu a taky to zvládla, ale pokud… nový
krokodýl 13.09.2007 20:20
krokodýl
no prave ze ona lezi porad pod substratem:-/ uz od zacatku, ale ja mam bukove stepky:-), myslim ze h… poslední
aschly 13.09.2007 20:35
aschly

tak sem dnes koupila Betadin;-)jak jste mi poradili(radsi ho budu mit porad po ruce) znovu sem rany dezinfikovala..taky jsem poslala ty fotky e-mailem tak doufam ze je tu pak hodi..fotka trochu zkresluje,ale na vlastni oci je to horsi:.(tak zatim a dik!!

No je to rozmazané, ale je tam vidět to vykousané kolečko (kolečka) a nevypadá to až tak otřesně, na to by měl betadin stačit. Hlavně ho nezapomeň naředit 1:5-10 s vodou a oplachovat 2x-3x denně. Měl jsem kdysi něco podobného na sinalojce, tak předpokládám, že na campbelce (je to, ne?) to bude stejně tak v pohodě;-). Po dvou třech svlecích to ani nenajdeš.

Ty rány vodou neoplachuj, pokud se tam dostane nějaká nečistota, tak to vypláchni tím roztokem betadinu a dej korálovku na nějaký povrch bez substrátu. Mě se osvědčily třeba papírové ručníky nebo bavlněná plena, k tomu jen miska s vodou a úkryt (třeba rozpůlený květináč nebo krabička s vlezovým otvorem. Prostě hygiena;-).

no to je takovy maly problem:-[,totiz ja mam ty koralovky 2,takze mam obe spolecne a zadnou tzv.karantenu nemam..v plast.boxu jsou mastomysi... ale zatim na hadovi nevidim zadnou zmenu,je v pohode jako dycky a ty rany peclive kontroluji..a kdybych neco zpozorovala nevaham hned jet k veterinari..a muzu ji dat normalne mysku?samozrejme mensi kterou zvladne a budu u toho, nebo ji mam radsi nechat?uz 2 tydny nejedla:-( dik krokodyle:-)

Upřímně řečeno jsem ji kdysi, když se mi to stalo, nechal na substrátu a taky to zvládla, ale pokud by se zahrabávala, tak to není ideální. Myšku bych jí nedával, aby se ta kůže zbytečně nenapínala, maximálně opravdu malinkou a nejlíp zabitou. Neboj další 2 týdny, než se to trochu zatáhne, to klidně vydrží o hladu.

no prave ze ona lezi porad pod substratem:-/ uz od zacatku, ale ja mam bukove stepky:-), myslim ze horsi by bylo kdybych mela jemny sterk nebo pisek..kdyz si ted ctu to moje vlakno tak se mi chce smat:-Dale ja vcera byla opravdu v soku:.(ja jsem myslela ze to neprezije ten hadik to bych pak ani ja:-/tak dik!!

Zpět do poradny Nahoru