Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem kokos / rašeliník ?

Mám v teráriu kokosový substrát a krajta si ho při každém krmení dost nabere do tlamky a pak se ho snaží dostat ven/dovnitř, což mě trochu znepokojuje, protože bych nerada aby se jí ucpala střeva. Zaslechla jsem tu něco o rašeliníku, ale ne natolik, abych to mohla porovnat. Proto jsem chtěla poprosit o nějaké informace, porovnání, nebo uvedení výhod a nevýhod.
V sobotu totiž jedu pro nové terárium a tak s tím řeším změnu substrátu, nebo i wattáž žárovky, s kterou bych Vás taky chtěla poprosit o pomoc. V teráriu 60x50x50 mám topný šutr a 50-tiwattovou žárovku. Nové terárium bude mít 80x60x50 a vůbec si neumím představit, jak by měla být silná, nemáte někdo zkušenosti?
A opravdu hadi nepotřebují uv žárovky?
Dík moc

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Wattáž žárovky vyzkoušej - teploměry. Lignocel není špatný substrát,ale nekrmit na něm. Pokud nechce…
halapremek 08.10.2007 20:03
halapremek
zdravim muzu se zeptat jaku vrstvu puslu s raselinou mam nasypat pd svou krajtu? dik za odpoved Vlas… poslední
toula 13.03.2010 21:59
toula
taky se vmísím do debaty :-D . Uvažuji také vyměnit ten lignocel co mám v tera za něco jiného, abych…
FildaV 20.10.2007 11:07
FildaV
tak já se taky zapojím do té debaty ohledně substrátu...můj první had který už bohužel není mezi nám…
filip 20.10.2007 11:39
filip
To byly smutnice. Líhnou se z kupovanýho substrátu. Jsou neškodný, jen u kytek jejich larvičky ožíra… nový
Sharkie 23.10.2007 10:29
Sharkie
nakonec jsem koupil rašelinu TORF od agra .... píšou tam že je to vrchovištní rašelina první třídy a… nový
FildaV 22.10.2007 17:37
FildaV
Ta by mohla;-). nový
krokodýl 22.10.2007 18:52
krokodýl
Tak jsem do terária koupila 75 W a hadice se nastydla...V novém teráriu je totiž mnohem větší větrán… nový
werča 30.10.2007 21:31
werča
Tak místo praskání bublin jí teď v dutinách píská jako by tam měla ten přístroj na pískání gumových… nový
werča 31.10.2007 21:17
werča

Wattáž žárovky vyzkoušej - teploměry. Lignocel není špatný substrát,ale nekrmit na něm. Pokud nechceš krmit mimo terko,tak spíš vol asi rašelinu s pískem atd.

taky se vmísím do debaty :-D . Uvažuji také vyměnit ten lignocel co mám v tera za něco jiného, abych mohl krmit v terárku (krmím mimo). Co je to za rašelinu co tam dáváš krokodýle? Měla by se nějak ošetřvat než se dá do terária? A to hlavní: Nemůže začít plesnivět nebo něco takového?

tak já se taky zapojím do té debaty ohledně substrátu...můj první had který už bohužel není mezi námi zemřel sice na něco jinéhoa,le při pitvě byli v jeho střevě nalezeny chuchvalce toho k. vlákna,tak proto používám čistou rašelinu a zatím spokojenost!ještě se chcu zeptatat ohledně tý rašeliny měnil sem ju as ipo půl roce a to z důvodu že tam začali poletovat takoví malinký mušky nebo co to bylo,nemůže to tomu hadovi ublížit a jak se tam dostaly?jinak používám klasickou rašelinu od agra sice někdo psal že není nic mov,ale jinou sem nikde neviděl!

To byly smutnice. Líhnou se z kupovanýho substrátu. Jsou neškodný, jen u kytek jejich larvičky ožíraj nejmladší kořínky, což není dobrý, leč i tak se v zásadě nic neděje. Normálně se do květináče instalují žluté lepové destičky, na ty se nachytají. U hada bych to neřešila, pokud by jich nebyly kvanta, ale to obvykle nejsou. Každopádně když proženeš substrát troubou mělo by je to spolehlivě zahubit.

Tak jsem do terária koupila 75 W a hadice se nastydla...V novém teráriu je totiž mnohem větší větrání.
Vitamíny jsem vysadila, ale možná moc rychle a spojeno s mírným snížením teploty to asi nezpůsobilo dobře...Bude moc vadit, když vitamínů trochu dám a pak pomalu budu vysazovat?

Tak místo praskání bublin jí teď v dutinách píská jako by tam měla ten přístroj na pískání gumových hraček.. Je to znamení, že se to zlepšuje? Vím, že i tak to není dobré, ale dělám teď co můžu. Topím v pokoji naplno, zakryla jsem obrovský větrání a nechávám běžet šutr a nejsilnější žárovku - to vše abych nastartovala imunitu...
Nechci, aby to dopadlo tak, jak u mý zemřelý Papayi..
Můžu udělat ještě něco jiného, kromě tohodle a heřmánkového čaje? K veterináři se mi moc nechce, protože by jí chtěl dát antibiotika a s těmi mám špatný zkušenosti... A jinak by mi poradil tohle, ne?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru