Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jaké mate rostlinky v terarku?

:-rad bych se zeptal jake rostlinky mate ve svych terarkach..vseobecne bych se rad inspiroval ale hlavne me zajima jesli pouzivate zive nebo umele.Kdyz uz tady nekdo bude psat ty rostlinky tak please muzete napsat v jakem terarku to mate.Ja když mel květináč s rostlinkou tam se mi hned do nej rval had... Diky moc

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ja pouzivam vela zivych rastlin, ktore kombinujem s umelymi. Podla druhu hada a tym padom aj biotopu…
DanKanFan 23.08.2008 22:51
DanKanFan
Ty nechodíš do prace a jen se staráš o hady a koníčky ne?:puff:
vik 23.08.2008 23:22
vik
No do prace chodim, a dovolim si povedat, ze pracujem viacej a castejsie ako vacsina tych, ktori "ne…
DanKanFan 23.08.2008 23:38
DanKanFan
já vím, že už se to tu řešilo, mně vždycky fascinují ty tvá terárka, je to skoro jako fotka s přírod… nový
filosofemgt 24.08.2008 08:39
filosofemgt
Souhlas i nesouhlas :) Jasne, ze biotopova terarka jsou naprosto super, vypadaji krasne a jsou casto… nový
VH 24.08.2008 10:03
VH
ale, jo chápu, jen třeba větve , substrát bych určite volil přírodní, taky mi nějak nesedí pohled na… nový
filosofemgt 24.08.2008 11:32
filosofemgt
Praktičnost je určo hodně duležita,ale pro mě teda i vzhled. Mit hady jen v nějakych bednach s novin… nový
Dejvhroznýšek 24.08.2008 12:00
Dejvhroznýšek
Ale jo :) Proste je chov a chov - ja sam mam vse na prirodnich substratech - vesmes raselina, raseli… nový
VH 24.08.2008 12:32
VH
Jjj souhlas, pokud bych choval fakt desitky hadu, tak jako někteři z vas, tak bych už taky spiš kouk… nový
Dejvhroznýšek 24.08.2008 13:33
Dejvhroznýšek
Já používám v terárkách kytky umělé i živé. U anolisů rudokrkých mám thilandsie a bromélie, tam se j… nový
Jana B. 24.08.2008 14:39
Jana B.
Ahoj, já mám u chameleona dracenu, potos a fíkus.A potom umělé.A u agamy fíkus a lopatkovec.A taky p… nový
orminka 24.08.2008 16:52
orminka
My máme umělý i živý, z živých scindapsus, chlorophylum a břečťan. Jsou ve skleněných nádobkách s vo… nový
Sharkie 24.08.2008 23:38
Sharkie
I když je ta diskuse už stará, je to zajímavé téma a tak taky přispěji. Používám umělé i živé. Gekon… poslední
boguschak 04.02.2011 19:28
boguschak
jake se davaj do terarka k hroznyšu kralovskemu jake rostliny dik nový
libor 04.02.2011 17:34
libor
zadne, nebo umele (ale zadne je lepsi).... Je to velky a tezky had = vsecko zrusi... nový
boa.constrictor 04.02.2011 17:45
boa.constrictor

Ja pouzivam vela zivych rastlin, ktore kombinujem s umelymi. Podla druhu hada a tym padom aj biotopu pouzivam scindapus, thilandsie, rozne druhy trav, ktorými mám vysiate dno, voskovky, a este dalsie 3 druhy, ktorych ale neviem meno. Rastliny ked maju byt zive, tak musia byt primerane druhu hada aby vydrzali, taktiez trava.

No do prace chodim, a dovolim si povedat, ze pracujem viacej a castejsie ako vacsina tych, ktori "nemaju cas na tera" plus samozrejme obcas niekolko dnove sluzobky, dovolenky, cestovanie do divociny - terenne pozorovanie atd. Ale

1. mam tolko hadov, kolko dokazem realne obstarat bez toho aby som musel robit kompromisy, cize 11 druhov, kazdy po pare len P. regius 2,1 a A. mycterizans 0,1, casom este nieco pribudne, ale az po prestahovani do domu.

2. dobre zariadene biotopove tera sa dokaze istu dobu bez problemov o seba postarat same, ci uz su to vykali atd. Samozrejme je to aj pomocou elektroniky: svetlo, rosenie, vyhrievanie

3. Udrzba takychto tera je naozaj malo casovo narocna, tazke udrziavanie je len mytus a kec.

4. kto nema cas, financie alebo chut poriadne sa venovat takejto zalube, tak nech ju nerobi, nieje smutnejsi pohlad ako had na "smetisku".

Souhlas i nesouhlas :) Jasne, ze biotopova terarka jsou naprosto super, vypadaji krasne a jsou casto i hezkym doplnkem treba obyvaku nebo pod. Ale ja jsem od nich postupne upustil. Resil jsem to s mnoha kolegy a dosli jsme vzdycky k nazoru, ze nejdulezitejsi je prakticnost - snadna udrzba (cisteni, odloveni hada, vymena zarovek a pod.) a take higiena. Neni nic neprijemnejsiho nez likvidovat roztoce v biotopovym terarku - teda, ja mel tuhle zkusenost jeste pred Frontlinem, treba je to uz jinak. Casu opravdu nemam na zbyt a tak se to snazim mit zarizene tak, at to snadno obslouzi i zena ma rozmila. Od kytek jsem uplne ustoupil - vylecili me H. gemonensis a H. viridiflavus - nikdy bych neveril, jak krasne dokazi ryt :) Umele kytky, kdyz si clovek da praci, vypadaji taky obstojne :)

VH

ale, jo chápu, jen třeba větve , substrát bych určite volil přírodní, taky mi nějak nesedí pohled na hada na plastové šedivé trubce, i když je to navýsost praktické a had asi na to se.e a je spokojenej .Chov je možný a i úspěšný i v plastu, boxu na novinách na trubkách, jen se mi nějak vytrácí ta pointa že teraristika mně bere i kvůli tomu mít doma kus přírody.

Praktičnost je určo hodně duležita,ale pro mě teda i vzhled. Mit hady jen v nějakych bednach s novinama bych asi nerozdychal-z toho bych neměl fakt asi vubec radost. Mit doma kus přirody a za tmy když to rozsviceny terko krasně vynikne se na to divat je prostě super! Vždyť se da alespoň s časti zkloubit praktičnost zaroveň s pěknym přirodnim vzhledem dohromady...

Ale jo :) Proste je chov a chov - ja sam mam vse na prirodnich substratech - vesmes raselina, raselinik, lignocel, pisek, karantena hobliny ci noviny. Ale plne chapu to, ze nektere chovy proste takhle vest nejde a pokud ma nekdo opravdu hodne hadu, tak je to proste nejjednodusi mit to "nehezke", ale prakticke. Ja sam mam jen 22 dospelejch hadu a priznavam, ze obcas uvazuji o nejakem prektickem reseni, ktere by mi zjednodusilo cisteni a pod. Tot muj nazor :) VH

Já používám v terárkách kytky umělé i živé. U anolisů rudokrkých mám thilandsie a bromélie, tam se jim daří a ješterky je nezničí. Navíc bromélie pomáhají udržet vlhkost. U chamíků mám taky bromélie, ale ten větší se v ní párkrát vyválel a je po ní, fikus už taky zlikvidoval. Ten menší chamík má bromélii ještě v pořádku a potos už začal okusovat. No a u malé vousatky nemám zatím žádné rostliny.

I když je ta diskuse už stará, je to zajímavé téma a tak taky přispěji. Používám umělé i živé. Gekonům (kteří lezou i po skle) dávám na zadní stěnu jen umělou kytku s přísavkou (takové ty běžné od ExoTerra), k mláďatům kupuji za 50 Kč takový ten dlouhý "had" stonek s listy u pána na Ládví vpředu před sálem, nastříhám si to na odpovídající kousky a do odchoven dávám buď jen 1 lístek nebo kus té umělé kytky.
Živé rostliny používám jen v teráriích pro dospělá zvířata, a to podle toho, co je v terárku. Osvědčily se mi moc tři druhy:
1) takový pnoucí bordel podobný Scindapsu, který mám od tchána, množí to už léta a ta kytka je totální nezmar;
2) tchýniny jazyky v jakýchkoliv podobách;
3) Haworthia margaritifera - dospělé kytky se mi hodně vegetativně množily, tak jsem ty odnože přesázel a v sušších teráriích je mám jako takové dekorace na zaplácnutí volného místa. Hodí se i jinak, např. samička T. tetraporophora v této kytce spí.
Fotky terárek jsou na mém webu, dopředu upozorňuji, že nejsou dělaná na krásu ale na účel, během let chovu ještěrů jsem zjistil, že čím více se do terária investuje, tím hůře v něm zvířata prospívají :-(

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru