Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Terarium

Vadilo by kdyby uzovka cervena mela terarko 180x60x80???plne vybyveny ukryta tri vetyvky a jedna velka vetev,...je tam toho hodne ve stene je hodne ukrytu a taky dve nadrze z vodou jedna mala a jedna velka vadilo by tak velke tararko z takovym vybavenim ??? pls napiste :)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Souhlas, taky myslím, že je to pro ní hezkej nadstandard a jen to ocení. RITCHI to vystihl. Bát se t…
Sharkie 19.03.2008 13:32
Sharkie
já jsem spíš začátečník, ale viděl bych problém v otevřeném volném velkém prostoru, ale pokud bude t…
zip 19.03.2008 16:54
zip
Zip to tady popsal naprosto přesně. Problém je především v otevřeném volném prostoru, v kterém se ml…
RITCHI 19.03.2008 22:12
RITCHI
presne tak, ako som uz napisal hore, mna len fascinuje to tvrdenie o strese hada vo velkom terariu,…
DanKanFan 19.03.2008 23:59
DanKanFan
Ono je to všechno hlavně o možnosti úkrytu. Pokud v teráriu žádné úkryty nejsou a mládě se nemá kam…
RITCHI 20.03.2008 08:27
RITCHI
presne presne, je to len o praktickosti a nakladoch pre chovatela nový
DanKanFan 20.03.2008 11:23
DanKanFan
DanKanFan mi mluví z duše. Jen ještě dodám, že moje guttka začínala jako 3Ocm dlouhá tkanička v terk… poslední
Sharkie 20.03.2008 15:02
Sharkie

Souhlas, taky myslím, že je to pro ní hezkej nadstandard a jen to ocení. RITCHI to vystihl. Bát se tam nebude, čeho by se bála a proč by umírala? Myslím, že žádnýmu zvířeti v zajetí nemůžeme dát příliš mnoho prostoru, spíš obráceně.

já jsem spíš začátečník, ale viděl bych problém v otevřeném volném velkém prostoru, ale pokud bude to terárium sice velké, ale vybaveno spoustou úkrytů, tak myslím, že není problém, ale to je jen můj názor, pokud je špatny, tak mě prosím opravte opravte.

Zip to tady popsal naprosto přesně. Problém je především v otevřeném volném prostoru, v kterém se mláďata hadů necítí dobře ani v teráriu, ani ve volné přírodě. Pokud má hádě dostatek vhodných úkrytů, je mu vcelku jedno jak velké terárium obývá. Jinak menší terárium případně plastový box je praktičtější hlavně pro chovatele. Jak se tady už zmínil myslím Malpolon:

...kde máš o všem přehled, vše snadno nakrmíš, zkontroluješ a vyčistíš.

presne tak, ako som uz napisal hore, mna len fascinuje to tvrdenie o strese hada vo velkom terariu, co sa vyskytuje dost casto, casto sa to vyskytuje u mladych P. regius toto tvrdenie, ale vsetko je to len o zariadeni teraria a nie o velkosti, teda smerom hore nie dole ;-)tato DOGMA o malom terariu je tak silna v tvrdeniach ako Lignocel zabijak, ale logicke vysvetlenie skoro ziadne... ano male terarko je prakticke, ale pre chovatela a nie hada a to je rozdiel, to by si mal kazdy uvedomit...

Ono je to všechno hlavně o možnosti úkrytu. Pokud v teráriu žádné úkryty nejsou a mládě se nemá kam schovat, potom může být v příliš velkém otevřeném prostoru opravdu stresované. Jinak je pravda, že mládě velký prostor nevyužije. Bude stejně 99% času zalezlé někde pod kořenem, takže menší terária pro miminka jsou určitě praktičtější. Už jenom pro ten zbytečně vytápěný prostor. Rozhodně to ale nelze chápat tak, že háďta nutně potřebují malé terárium a že je do velkého hned nelze dát.

DanKanFan mi mluví z duše. Jen ještě dodám, že moje guttka začínala jako 3Ocm dlouhá tkanička v terku 80dx40hx50v. Má ho dodneska. Měla tam různý možnosti úkrytu, ale vyhovoval jí převrácený květináč. Krmila jsem před ním, problém nebyl žádný. 2x se schovala do lignocelu, ale stačilo prošátrat substrát a byla na světě. Vystresovaně nevypadala. Dneska je to klidnej sebevědomej a v podstatě přátelskej had. Jinak chtěla jsem jí jako dvouletý pořídit terko 160x40x50, ale zatím dostali přednost jiný hadi a ještě ho ani nevyužije, takže se dočká časem. Ale řekla bych, že každej živější had využije prostor co to dá a nic mu není příliš velký. Vidim to na naší tmavce. Kdyby měla k dispozici celý byt, zdemoluje ho k nepoznání během jednoho večera jak v něm bude pobíhat a čuchat.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru