Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem ifaunovatění poradny

Několikrát zde padlo to, že se teraporadna začíná podobat ifauně. Že moderátoři nepracují - nezamykají vlákna či nemažou příspěvky. Jakožto jeden z moderátorů a tak trochu "duchovní otec" projektu bych se k tomu rád vyjádřil.

Jednu z největších věcí, kterou uznávám, je svoboda. Ve všech jejich dostupných formách. A jsem rád, že tady jakási svoboda je. Její existence je závislá na toleranci a přístupu jak moderátorů tak celého auditoria. Budovat přísně ohraničený, striktní svět fóra nechci a jsem rád, že to podobně cítí i ostatní moderátoři. Každý z nás má právo se vyjadřovat, každý z nás je svou podstatou jiný. Každý z nás svým projevem zobrazuje to, jaký je. Pravda, některý projev je opravdu k pláči, ale budiž. Neporušuje-li dotyčný pravidla poradny je zde vítán, ať je jeho projev jakýkoliv. Nejsem, nemohu a ani nechci být arbitrem, který bude rozhodovat co je a co není správné. Na to nemám. Použije-li někdo tu a tam ostřejší slůvko určitě to není důvod k rázným opatřením. Projeví-li někdo svůj nesouhlas či odlišný názor, je to jeho právo a nemělo by mu být upíráno. Poradna nebo chcete-li diskuze je proto, aby se lidé radili, ptali se, diskutovali, přeli se, zkrátka aby komunikovali. Došlo-li by ovšem v rámci této komunikace na adresné invektivy či nadávky, došlo-li by na naplnění některého z bodů Pravidel, moderátorský zásah by jistě následoval. Ať už z mé klávesnice nebo z klávesnice některého z kolegů.
Zrovna výše zmíněné vlákno diskuze je názorově velmi odlišné, i ostřejší slůvko se najde, ale stále v mezích normy. Navíc nijak výrazně neodbočuje od původního tématu. Za sebe jsem neshledal jediný důvod pro jakýkoliv zásah.

Nikdo z nás nechce aby se zde vytvořilo nezdravé ovzduší v předtuše toho, že "velký bratr" dohlíží a co se mu nelíbí, maže či mění.
Moderátoři se snaží poradně věnovat jak je to z jejich strany možné a vzhledem k tomu, kolik nás dnes už je a jakým tempem někdy příspěvky přibývají, se může stát, že některý příspěvek unikne kontrole. Každý z auditoria může na takovýto příspěvek upozornit pomocí vnitřní pošty. Věřím, že valná většina uživatelů poradny zná alespoň jednoho moderátora.

Problematika začínajících chovatelů a jejich často stupidních dotazů je další stránkou věci. Ovšem, jak určit hranici co je přijatelné a co není? Přiznávám se, že si to moc netroufám a rozhodně nechci tyto dotazy jakkoliv moderovat. Byť mne prsty svědí. Pokud to ovšem nepřeroste i přes laťku mojí trpělivosti.

Za mou maličkost pro tuto chvíli asi vše.

Jiří Janda aka GG

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ahoj..jen něco málo k té povinné registraci....já už se pokouším neůspěšně registroat pěknou řádků t…
cnc23 25.04.2008 17:30
cnc23
cnc23 - Zdar. Informoval jsem o tom problému admina, tak snad se to pohne. Nedávno nastal stejný pro…
halapremek 25.04.2008 17:57
halapremek
cnc23 - Tak admin se vyjádřil tak, že na tuto IP adresu byl registrovaný uživatel regius. To nejsi T… nový
halapremek 25.04.2008 20:10
halapremek
Ta ifauna je tu takovej strašák, že se tam snad konečně půjdu podívat. Z vašeho vyprávění to ale vyp… nový
MadMike 25.04.2008 22:28
MadMike
je bezpečnější mávat americkou vlajkou v KLDR To mi nedělej tohleto :-D nový
para 25.04.2008 22:31
para
MadMike: Hlavně se nám ve zdraví vrať :-D nový
Marta 25.04.2008 22:31
Marta
luxusní hláška teda musím říct..teda napsat:-D:-D:-D:-D:-D....něco jako člen ku-klux klanu s kapucí… nový
cnc 23 26.04.2008 01:38
cnc 23
Nepleť si Gipsy kings a Gipsy CZ, jsou to dvě velmi odlišné věci(kapely), samozřejmě to sem nepatří,… poslední
malpolon 26.04.2008 16:59
malpolon

Ahoj..jen něco málo k té povinné registraci....já už se pokouším neůspěšně registroat pěknou řádků týdnů.Můžu napsat jakýkoliv nesmysl a stejě mi to napíše že už tuto přezdívku někdo má.Říkal jsem si že třeba přezdívku idiot nebo Ludvík 3 nikdo nemá,ale situace je pořád stejná.Rád bych se zaregistroval tak prosím POMOC.

cnc23 - Zdar. Informoval jsem o tom problému admina, tak snad se to pohne. Nedávno nastal stejný problém s uživatelem Pepito. Tak hlavu vzhůru a pokud nastane nějaký takový technický problém, tak napište někomu z moderátorů. Problémy jsou od toho, aby se řešili. :-) Předpokládám, že bys rád zaregistroval Tvůj používaný nick cnc23. Pokud jiný, napiš mi do pošty.
K ifaunovatění - je pravda, že jsme svědky velkému přílivu pisatelů, kteří své dotazy již často do nebe volající ještě formulují stylem těžko rozluštitelným. S tím asi nic nesvedem. Kvalita tím sice opravdu klesá, zvlášť jak Redsnake píše, když chce někdo něco vyhledat, tak se na to vykašle po přečtení prvních vláken, protože v nich nenajde nic uspokojivého, než pokec mimo téma, leckdy přímo mimo mísu. Taky když přijdu a projíždím vlákna, tak už tolik solidních informací nevydají. Jenže - svým způsobem si za to i můžeme sami a to myslím ty reakce jako "To si děláš srandu" nebo " :-D " atd. atd. Netvrdím, že jsou některé ty dotazy v pořádku - opravdu je základní info všude k nastudování a taky netvrdím, že se leckdy nechytnu za hlavu, co to je zase za dotaz. Ovšem chat z těch vláken pak děláme jak tazatelé, tak odpovídající (odpovídající bez odpovědí). Musíme se smířit s tím, že přílivem nové krve klesá i úroveň dotazů a pokud možno pak takové vlákno nerozdmýchávat odpovědí bez obsahu, (někdy to dá zabrat, to nepopírám) a neplnit tak poradnu příspěvky bez obsahu.

cnc23 - Tak admin se vyjádřil tak, že na tuto IP adresu byl registrovaný uživatel regius. To nejsi Ty? Jestli ne, tak budem potřebovat znát e-mail adresu na kterou se chceš registrovat a nick, který si zvolíš.

Ta ifauna je tu takovej strašák, že se tam snad konečně půjdu podívat. Z vašeho vyprávění to ale vypadá tak, že je bezpečnější mávat americkou vlajkou v KLDR :)) a když čtu ty individua co je sem z ifauny vítr přivál, začínám tomu fakt věřit :))

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru