Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Agama vousatá - problém s dýcháním, chroptění - nesetkali jste se s něčím podobným?

Mame problemy s jednou z nasich agam vousatych - poslednich par dni ma problemy s dychanim, chrapti u toho a je to pro nej i zda se namahave, nevim - netusim proc a co s nim. V okoli nevim o zadnem veterinari u ktereho bych se nebal ze mu vic neublizi nez pomuze - proste zadny odbornik na jestery tady asi neni (C.Budejice) - tak hledam radu i tady. Jde o samecka, 39cm/190g (dnes mereno/vazeno). Je jinak v dobre kondici, je mu odhadem 3/4 roku (koupenej jako cca. pulrocni, 3 mesice ho mame doma), je vitalni - normalne zere (denne nekolik velkych svabu B.Dubia - jen cerstve svlecene bile), normalne beha, primerene reaguje.

Horsi je to kdyz spi, a vic chrapti kdyz je rozruseny - kdyz musi dychat vic. Dali jsme ho do extra terarka aby mel klid (byl predtim ve vetsim u dvou samicek), bez pisku aby ho pripadne nedrazdil prach z nej, jen s papirovymi ubrousky na spodku. Podminky ma dobre, ostatni agamy co mame jsou v poradku. Nechrapti porad, nekdy je treba i pulhodiny v klidu a pak zas musi chvili dychat s otevrenou tlamickou.

Video natocene fotakem vcera - kdyz si pridate zvuk je to tam slyset:

prcek.avi cca. 15MB

- pokud vas napada o co by mohlo jit budu vdecen za kazdou smysluplnou radu, predem diky.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
To jsem ráda, že se ti agamák vyléčil, bývala bych ti doporučila toho stejnýho veterináře. Zrovna mi…
Martina J. 06.12.2008 12:56
Martina J.
mladatka budou, ale az nekdy na podzim pristi rok - mame novou krasnou samicku, ale je jeste mlada.… poslední
lucifer 06.12.2008 13:24
lucifer

To jsem ráda, že se ti agamák vyléčil, bývala bych ti doporučila toho stejnýho veterináře. Zrovna minulý týden u nás na Přírodovědecký fakultě měl přednášku na kurzu teraristiky. Myslím že to taky trochu svědčí o jeho kvalitách a i ta jeho přednáška byla pěkná. Jo a kdyby ti ten tvůj sameček spolu s nějakou samičkou udělali nějaký malý byla bych moc ráda kdybych si od tebe mohla nějaký koupit. Nemůžu sehnat nějakýho slušnýho chovatele v dosahu.
Můj mail je martinastod@seznam.cz.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru