Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem ztratil se mi had

Dobry den, mam dotaz chtela bych se zeptat me se pred 3 dny ztratila Krajta Kralovska nemuzu ji nikde najit byt sem prohledala ale v byte bejt musi prej by mela byt na miste kde bych ji nejmene cekala nema kudy utect a dostat se ven z bytu tak jestli by jste mi mohli poradit jak ji vylakat tam odsud kde se schovava mockrat vam dekuji za odpoved pokud mozno prosila bych radu poslat na email CernaNiki@seznam . Takovehle poradny neznam a nevim moc jak se stim pracuje tak budu cekat na radu od vas. Dekuji a preji hezky den Nikol

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Všem vam moc děkuji had se dnes nasel sam vylezl :-) nový
Nikol 19.05.2008 10:57
Nikol
Dobry den, chtěla jsem se zeptat, jak najít 55cm hada už jsem prohledala cely barak, ale nikde není.… nový
Michala1992 27.01.2010 11:05
Michala1992
Já mám regiusku cca 64 cm dlouhou.Posledních 7 dní sem na ní neměl čas takže sem si terka nějak moc… nový
Valve 27.01.2010 13:15
Valve
taky mi x utekla régiuska pokaždý na stejným místě .... pod postelí nový
vosisak 27.01.2010 15:46
vosisak
tak to seš teda šikula, když už ti utekla "xkrát" ... :-x nový
Mates_RR 27.01.2010 20:07
Mates_RR
osvecilo se mi nechat na zemi misku s holatky a vodu treba po 14 dnech od uniku vzdycky se mala zofk… nový
jose 27.01.2010 20:33
jose
Taky sem si dřív říkal jak někomu může utíct had :-D no a copak se mi minule nestalo :-D koukám kde… nový
exel 27.01.2010 21:44
exel
No nám zdrhla potvorka hned po presťahovaní do nového terárka.Nemala ešte namontovanú žiarovku,tak s… nový
malfe 11.02.2010 15:38
malfe
Tak není to tak dlouho co mi utekl malinkatý samec boaedon od dvou samic, ta 35cm žížala se schováva… nový
boomslang 11.02.2010 15:47
boomslang
No a mě 18ti cm Eirenis.Po týdnu jsem ho vyplavil z misky pod květináčem při zalívání. nový
babal 11.02.2010 15:59
babal
zdar:-D ad babal: ato bud rád ,že ti někdo nevyhodil jako "rousnáka" a nebo nějaký domácí lovec. Eir… nový
West day1-pošuk 11.02.2010 16:06
West day1-pošuk
Eirenis take neni moc prodavany had. Odkud ho máš ? nový
Danielh 11.02.2010 16:50
Danielh
Bejvávalo.Dostal jsem jednoho od kamoše co ho dostal od jinýho kámoše a ten ho přitáh odněkud ze stř… nový
babal 11.02.2010 18:46
babal
zdar:-D ad Daniel nevím,zda to bylo myšleno na mi,ale v prasečáku na burze je nenajdeš to vím na sto… nový
West day1-pošuk 12.02.2010 08:44
West day1-pošuk
to jsou hmyzožrouti tak nároční na odchov, že jsou vše importy? nový
Danielh 12.02.2010 12:57
Danielh
Všechno jde, když se chce, ale nemnoží se zrovna jako na běžícím páse, takže vzhledem i ke krátkověk… poslední
krokodýl 12.02.2010 13:50
krokodýl

Já mám regiusku cca 64 cm dlouhou.Posledních 7 dní sem na ní neměl čas takže sem si terka nějak moc nevšímal.No a pak,že si hada vytáhnu a had nikde,tak jsem si říkal jesi sem nenechal pootevřený dvířka,nebo jesi je tam nějaká díra.Terko sem obrátil vzhůru nohama a had nikde.Následovalo prohledání celého bytu.Máme kočku,takže sem uvažoval o možnosti,že si s ním kočička pěkně pohrála a teď leží mrtvej někde pod postelí :-D Samozdřejmě kamkoli sem se koukl,tak mi regiusku připomínala každá věc,každej stín :-D.Pak jsem se zastavil vrátil se k terárku a v něm mám na vodu takovou keramickou misku ve tvaru kamene.Pod ní není absulutně žádně místo,ale řek sem si,na poradně všichni radí dívat se i na ty nejblbější místa :-) Zvednu misku a on z toho vypadne,byl tam úplně narvanej v takové malé škvíře,která je kolem dokola té misky.Vůbec nechápu jak se tam mohl vlézt :-D

Taky sem si dřív říkal jak někomu může utíct had :-D no a copak se mi minule nestalo :-D koukám kde je had a on nikde ;-) mrknou za skříň a naštěstí tam teda byla takže sem jí opatarně vyštoural a dal zpět do tera.Asi za 3 dny koukám opět do tera no a regína zase nikde :-D no co myslíte kde byla.Zase narvaná za skříní takže díru sem pořádně zalepil a od tý doby mám klid.

No nám zdrhla potvorka hned po presťahovaní do nového terárka.Nemala ešte namontovanú žiarovku,tak sme jej naivne trochu pootvorili dvierka a vsunuli tam stolnu lampičku.Dali sme okolo potravinovú fóliu,celé to polepili páskou a ráno o šiestej pozerám do terárka (máme ho hned pri posteli, takých 50cm) a krpec nikde. Jasné, že moj supernepriechodný igelitový systém zlyhal:D Začali sme všetko prekutrávať, aj posteľ a ona nikde. Už sme to aj vzdali ked môj priateľ zobral perinu, začal ju natriasať a na taký piaty raz odtial vypadla:D takže ona nám pekne vliezla do obliečky a spala s nami. Každopádne sa ani nečudujem tomuto jej ťahu lebo je už navyknutá, že ked ležím a pozerám Tv šupnem si ju pod deku kde sa hreje a pod. No ale daleko teda nezašla...

Bejvávalo.Dostal jsem jednoho od kamoše co ho dostal od jinýho kámoše a ten ho přitáh odněkud ze stř.ASie.Podle mě to byl E.collaris(viz.Opredělitěl zemnovodnych i presmykajuščichsja fauny SSSR...uf...úžasný název).No a zase jsem ho daroval někomu,už nevím.Je to ňákej pátek.Bohužel nemám ani fotky(nebyly digitály).

zdar:-D ad Daniel nevím,zda to bylo myšleno na mi,ale v prasečáku na burze je nenajdeš to vím na stoprocent.
Poradím ti zjisti si loc.kde se vyskytují a můžeš vyrazit na lov.Dnes už jsou v loc. kam se běžně jezdí na dovču za hodně malý peníz.
Jinak je E.collaris,modestus,punctatolineatus.
občas se dá u nás z importu sehnat"amerika"-Storeria dekayi,S. occipitomaculata a pecka na závěrChionactis occipitalis tuto jsou krasavci:-):-)

Všechno jde, když se chce, ale nemnoží se zrovna jako na běžícím páse, takže vzhledem i ke krátkověkosti importy zdaleka padají rychlejš než se množí. Pokud by se tomu člověk opravdu věnoval, tak by se to dalo, ale na začátku potřebuje dostatek dospěláků nebo raději i nějaké dorostence z importu, aby to dal zdravotně do kupy, udělal chovné skupiny atd. a po pár letech může říct, heureka mám to, už jsem odchoval o dva kousky víc než jsem přivezl... Jde o to, že tahle zvířata, ač jsou nesmírně zajímavá chovatelsky a řekněme herpetologicky, nejsou moc atraktivní tržně = narveš do nich víc než z nich dostaneš (je to surově řečeno, ale je to tak), takže si s nima hraje jen nějaký fajnšmekr, kterého baví a než, aby dělal chovný program na jeden druh, který pošlape (jakžtakž) a časem se dostane normálně mezi lidi (z nicž si toho většina nebude vážit a padnou jim...) a fajnšmekr si bude moct říct - jsem dobrej, tak raději chová dva páry od několika druhů, z nichž polovina nejede, čtvrtina jakž takž na svým (co se týká počtů kusů) a 1 až 2 druhy se trochu množí (což bohatě stačí tak na pokrytí kamarádů a zapálených nadšenců, kteří jsou jakous takous zárukou, že se budou snažit chovat dle nejlepšího vědomí a svědomí).
On třeba E. modestus (a vůbec většina eirenisů) nebude až tak problematickej, obzvlášť povede-li se do další generace (nejlépe alespoň druhé), ale bude chtít své ad podmínek včetně "pseudohibernace" a krmení (cvrček zasytí, ale nenadchne). Kdybych měl ještě někdy šanci, tak do nich půjdu, kdysi jsem měl 5 kousků a byli bezvadní, akorát jsem tenkrát měl pocit, že nemohu být bez korálovek a šli z domu za pár stokorun, aby bylo na "exotiku".:-/

Sumasumárum - import je u Eirenisů problém (a ani mi to nepřipadá jako šťastný nápad) a odchovů poskrovnu. Ta Amerika je importně schůdnější, ale taky to pro importéry není kdoví jaké terno. Odchovů je u těch amíků v evropě taky minimum.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru