Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem retardovaná želva?:-D a zabava zelv..

mam takovy trochu cakly dotaz. mam asi 8 mesicni vodni zelvicku a ta si nasla dost podivnou zabavu.Neustále vyleza na ostruvek a zase skace dolu a pak zase nahoru..to vydrzi treba hodinu:-D ja vim ze to je asi jedina jeji zabava ale nemuze v tom byt neco jineho? nemuze v tom byt nejaky druhy duvod? asi se ptam divne ale jen se ujistuju...:-[ a pak jeste k ty zabave, myslite ze se daji vodni zelvy nejak zabavit? pro suchozemske zelvy sem videla nejaky kraviny co by je zabavili ale u vodnicho nicem nevim. asi je to zbytecne ale jen se ptam...:-/

no nic diky za vsechny odpovedi...:-)

Předmět Autor Datum
Nemá parazity?Možno sa ich takýmto sposobom snaží zbavit.
peterd 04.06.2008 17:54
peterd
peterd:ahoj.presne na to iste som myslel ja:))moja vodna ked som ich este choval asi pred 2 rokmi sa…
Piarista 04.06.2008 18:50
Piarista
parazity? to me nenapadlo..¨v tom se moc nevyznam, muzu se zeptat jak ji mam pomoc? nebo aspon zjist…
martina008 05.06.2008 20:05
martina008
Najcastejsie to byvaju drobne kliestiky,treba skontrolovat hlavne v okoli oci,analneho otvoru a v za…
peterd 05.06.2008 21:33
peterd
Netusim jak vypada trus vodni zelvy, ale u suchozemske sesbiras par vzorku, doneses vetovi na rozbor…
Oslinka 06.06.2008 09:05
Oslinka
tak jsem na vaše rady prohlídla želvu snad na všech místech. podívala jsem se jí důkladně na nohy i…
martina008 09.06.2008 21:02
martina008
Řekl bych, že je to jen její aktivita, prostě šmejdí po teráriu a cestu do vody si zkracuje skokem.… poslední
krokodýl 09.06.2008 21:42
krokodýl

Najcastejsie to byvaju drobne kliestiky,treba skontrolovat hlavne v okoli oci,analneho otvoru a
v zahyboch koze-tych ma vodna asi dost:)Pokial sa najdu,bolo by dobre premiestnit ju do sucheho,hygienickeho
teraria a pouzit pripravok proti parazitom.Ja mozem z vlastnej skusenosti odporucit Neostomosan,predava sa v lekarni 2ml ampulka,riedil som ju v 2,5L vody.Vystriekajte korytnačku,pripadne aj chovnu nadrz.Samozrejme terajsiu dekoraciu poriadne vycistit,alebo ju s kludom vystriekajte Neostomosanom tiez.
Ja som vsak pouzil Neostomosan na hady,s korytnackami vela skusenosti nemam,bolo by dobre keby niekdo,kdo parazity na vodnych mal,aby prispel.
Peter.

tak jsem na vaše rady prohlídla želvu snad na všech místech. podívala jsem se jí důkladně na nohy i pod hlavu a tak nak celkove jsem ji zlbizka zkoukla. I když nejsem veterinář přišlo mi že nejevila nějaké známky nemoci nebo výskyt parazitů Oči má v pořádku a záhyby u kůže taky. Normálně žere každý den a vypadá zdravě. Na tan ostůvek už naštěstí neskáče v takové míře, ale jenom občas...takže budu doufat že se jen baví.Nejsem ale veterinář, takže nevím.:-[ Myslíte že bych ho měla zkontaktovat?

Řekl bych, že je to jen její aktivita, prostě šmejdí po teráriu a cestu do vody si zkracuje skokem. Vnějších parazitů bych se nebál (ani nevím jak by jí proti nim pomohly skoky do vody:-D), ty nejsou u vodních želv zrovna běžní (schválně se přihlašte někdo, kdo se s nimi setkal) a při napadení vnitřními parazity by spíš její aktivita klesala společně s chutí k jídlu. Navíc určití parazité jsou ve vnitřnostech vodních želv poměrně běžní a pokud nedojde k jejich přemnožení v důsledku stresu (špatné podmínky, oslabená imunita atd.), tak želvě většinou nevadí a ve vzorku trusu se najdou prakticky vždy. Myslím, že návštěva veterináře (a v případě nekompetentního posouzení vzorku "pejskařem" a následné "léčbě") je v tomto případě zbytečná zátěž pro želvu (fyzická i psychická) i majitele (časová i finanční).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru