Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem vodní želvy

ahoj všem, dnes píši ohledně VODNÍCH ŽELV - jeden dobrák má v úmyslu pustit je do rybníka, zkrátka je nechce a opravdu se nehodlá zabývat tím, co s nimi - NEKOMENTUJI!!! Jen strušně popisuji situaci....zatím jsem mu dala instrukce, aby je nikam nepouštěl, že si pro ně přijedu, ale nevím, zda dělám úplně dobře....želvy si s největší pravděpodobností nebudu moci nechat- nemám pro ně vůbec nic, netuším nic o tom, co potřebují a čím se krmí, slyšela jsem dost o tom, že smrdí atd, atd.....tak nevím co je pro ně nejlepší...jestli ten rybník nebo moje ukvapené rozhodnutí vzít je domů a hledat jim majitele. Zatím o nich netuším vůbec nic, zítra se snad dozvím více, jen to, že jsou dvě.....pokud máte někdo jakýkoli kontruktivní nápad budu jen ráda!! fakt bych nerada tady četla řádky o nezodpovědnosti stávajícího majitele atd (neb to jim teď fakt vůbec nepomůže)....rozhodla jsem se udělat pro želvy to nejlepší a budu moc ráda za názory či rady od vás

Předmět Autor Datum
Rybník jim vubec nevadí většinou, horší že ony jsou naprostá pohroma pro naši přírodu, tedy je vždy…
Nery 06.08.2008 18:41
Nery
jak už jsem psala, netuším co je to za druh a silně se obávám, že to nebude vědět ani majitel :o(( j…
hathor 06.08.2008 18:48
hathor
bože teď to vypadá, že naši psi bydlí jen na balkoně :o))) tak to neee, chrápou se mnou v posteli, a…
hathor 06.08.2008 18:50
hathor
nasa Happy sa rada vyhrieva na slniecku na hojdacej lavicke:-Da ked si chce niekdo sadnut vrci a ste…
Piarista 06.08.2008 19:18
Piarista
nooo to je hezké, naše Týna tohle provozuje na tom balkoně :o)) ale já bych raděj uvítala ty rady oh…
hathor 06.08.2008 19:47
hathor
aha:-Dno na tom neni nic tazke,,ja som mal dve v lavori:-Dlebo som nemal akvarko:))ale potom som ich…
Piarista 06.08.2008 21:52
Piarista
Každý den?Neni to nejak moc? ::)
Melda 06.08.2008 22:20
Melda
ja som daval kazde rano:-)cital som ze kazde dva dni,..ale myslim ze im to neuskodilo,,mal som ich r…
Piarista 06.08.2008 22:33
Piarista
Takže mládata.To potom ano.U dospělých zvířat je překrmováni zbytečné,až nezdravé.Krmím 2-3x týdně.:…
Melda 06.08.2008 23:03
Melda
chudata:-D:-D(vtip(:puff:
Piarista 07.08.2008 00:23
Piarista
jé hele chlapi vy si z toho děláte srandu, ale mně v pondělí přivezou dvě želvy, o kterých netuším v…
hathor 07.08.2008 08:41
hathor
Bohatě prozatím stačí větší plastová nádoba (např. maltovník), cca 20 cm vody, kámen, který bude vyk…
krokodýl 07.08.2008 09:35
krokodýl
moc díky za rady, plastovou bedýnku doma mám a vypadá to, že už jsem jim i našla nový domov na webu… poslední
hathor 07.08.2008 09:52
hathor

Rybník jim vubec nevadí většinou, horší že ony jsou naprostá pohroma pro naši přírodu, tedy je vždy lepší je vzít domu. S tím smradem to je blbost když se o ně správně staráš(včasná výměna vody, filtrace a nepřekrmovat), jestli máš zahradu, je jezírko s želvama krásná věc :)
K chovu potřebuješ jen co největší akvárium(ale vody do něj jen 15-20cm) ale líp jim bude v oploceném jezírku(když je dost hluboké můžou být celoročně).

celé to píšu v domění že jde o želvy nádherné jež jsou nejrozšířenější (verbeží) v našich chovech, nebo o něco podobného.

jak už jsem psala, netuším co je to za druh a silně se obávám, že to nebude vědět ani majitel :o(( jinak bydlím v paneláku mám tak nanejvýš balkon, který už obývají želvy suchozemské a tři psi...zbytek bytu ještě činčila a morče....proto mi není úplně jasný, kam je dám...taky určitě budu muset vymyslet nějaké provizorium, pokud by mi zůstaly tak pak teprve budu řešit trvalé bydlení......jinak ale díky....musím na něco kouknout-co žerou co k životu potřebují atd.....ale jak píšu, nerada bych si je trvale nechala::)

jé hele chlapi vy si z toho děláte srandu, ale mně v pondělí přivezou dvě želvy, o kterých netuším vůbec nic, nemám absolutně nic přichystné, netuším co žerou nevím co si s nimi počnu a vy "ftipkujete":-D tak lavor, lampu nepotřebují? Mohou být taky na balkoně? Vodu měnit denně? Krmit - co si mám připravit co koupit? Pokud je neudám, začnu jim tedy někde nějak chystat důstojné bydlení a já už se asi přestěhuji do sklepa .o///

Bohatě prozatím stačí větší plastová nádoba (např. maltovník), cca 20 cm vody, kámen, který bude vykukovat nad vodu a celé to můžeš nechat na balkóně, pokud to budeš mít doma, tak by bylo vhodné, aby byla nad kamenem nějaká výhřevná žárovka. Krmit můžeš v případě želv nádherných čímkoli od "masa" - rybkami, žížalami, myšaty nebo myšmi, hmyzem, kočičími a rybími granulemi atd., mladé jedince do cca 10 cm denně nebo obden, větší stačí krmit 2-3x týdně. Pokud chcete trochu omezit znečištění vody, je dobré želvy krmit mimo chovnou nádrž, v jiné bedýnce nebo lavoru, ale i přesto vodní želvy dost vylučují, takže je třeba pravidelně měnit vodu.

moc díky za rady, plastovou bedýnku doma mám a vypadá to, že už jsem jim i našla nový domov na webu "želvařů" u pana Jetmara;-) ale přechodně budou u mně takže moc díky za radu! jinak jsem zjistila, že želvičkám je cca 6 let jedna je větší a druhá menší. Nic víc nevbím, protože ani sám majitel nic neví. V pondělí pro ně jedu. krokodýlovi moc díky,snad se jim u nás bude v tu přechodnou dobu dobře dařit....

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru