Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemZamknuto Varanek prestal zrat:(

dobry den vsem.
muj varanek prestal nejako zrat:-|kdyz mu tam hodim cokoliv(hole,cvrcka,sarance,zophobasa,svaba)nic ani si ho nevsimne.:.(nevim proc...je v terarku 80x80x80cm svetlo ma skoro pri zemi tak,aby se vyhrival,vlhkost ma 50% teplota pod zazivkou je myslim 38C a na jedny casti teraria je teplota 32Ca na chladne 28C.ma tam bazenek s vodou a lignocelove stepky zmichane s kaminky.kazdy den menim vodu.nevim co je spatne,,jinak jsem ho koupil od pana Chovancika ze Zlína.dakujem,,prosim poradte co mam zle..diky moc.druhy varan ma podobny podminky a zere vse co mu hodim a je naprosto culej a zdravej.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Súhlasím s Meldou, ja chovám exanthematicus-y cca 5-6 rokov a myslím si, že som u nich vypozoroval h…
odpadlik 26.10.2008 21:35
odpadlik
cawte,,no u varana mam UVB a nocnu ziarovku ktora mu to tam v noci vyhrieva,dalej ma topny kamen.no…
Piarista 27.10.2008 07:36
Piarista
Bylo by potřeba konečně říct pravdu!!! V úvodu píšeš muj varanek prestal nejako zrat:-| Já bych z…
zip 27.10.2008 08:30
zip
Já se teda divím že ti někdo to zvíře vůbec prodá... sorry za OT
K0rkeY 27.10.2008 09:53
K0rkeY
varany u nás nikdo neodchovává/exanthematikusy/a obchodníkovi je většinou jedno komu.sam vím že když…
kraken1 27.10.2008 12:42
kraken1
no jo diky,,,s tym ze prestal zrat sem myslel tak,ze ten co mi ho prodal rekl ze uz zral tak jsem to… nový
Piarista 28.10.2008 07:19
Piarista
Místo na vyhřátí?To myslíš tu zářivku?Zřejmě vůbec nevíš na kolik stupnů se ještěři potřebuji nahřát… nový
Melda 28.10.2008 10:42
Melda
tomuhle se říká černá noční můra meldo to jen tak rychle nerozpiješ:-D:beer: nový
kraken1 28.10.2008 11:41
kraken1
Vlákno jsem zamkl, Piaristovi omezil vkládání příspěvků. Čeho je moc, toho je příliš. Doufám, že se… poslední
Georgij Gadjukin 28.10.2008 11:48
Georgij Gadjukin

Súhlasím s Meldou, ja chovám exanthematicus-y cca 5-6 rokov a myslím si, že som u nich vypozoroval hodne vecí a hodne vecí vyskúšal, a tieto veci a postrehy sa hodne líšia od toho čo píše väčšina "chovateľov" varanov /teraz myslím konkrétne druh V. exanthematicus/. Keď niekto napíše, že má doma mazlíka varana tak to je pre mňa taká somarina ako voda v koši. Takisto kŕmenie u väčšiny chovateľov je nesprávne a niekedy až nevhodné. Jedná sa možno o najbežnejšieho chovaného varana ale kvalitných informácií o chove je pomerne málo a málo chovateľov usilovne pacuje na ich získaní. A keď mi povie niekto ako nedávno istý chovateľ /arogantný 15 ročný chlapec/, že varan nepotrebuje žiarovku, tak je škoda mu niečo vysvetlovať a radiť. Ja mám u svojich varanov 150 W ReptiGlo žiarovky s púštnym podielom UV. a k tomu možnosť slnenia v lete. Ale už som sa trochu rozpísal pardon:-)

Btw. PIARISTA prečo píšeš po česky??

cawte,,no u varana mam UVB a nocnu ziarovku ktora mu to tam v noci vyhrieva,dalej ma topny kamen.no varan sa schovava,ale ked som neni aspom 5 minut v izbe,tak vyleze a slni sa.inak uz aj ked som ho pozoroval tak vyliezol a preskumaval.mam ho asi 16dni a stale nechce zrat:.(neska idem kupit holicata a necham mu ich v terarku ci si ich vsimne.varanocvi som skusala davat (setko vo vitaminoch)svaba blaberus cranifer,cvrcka bananoveho,zophobasi,mucnaky,holicata,stredne mysky..setko co som mohol:-|ten pan z ciech mi to nezdviha,lebo mam mobil tak ze mu funguje iba ked je na slovensku:-(

Bylo by potřeba konečně říct pravdu!!! V úvodu píšeš

muj varanek prestal nejako zrat:-|

Já bych z toho pochopil, že ti žral, ale přestal.A teď píšeš:

mam ho asi 16dni a stale nechce zrat

A to necituji ty záhadné změny osvětlení. Nepokoušej ochotu těch mála co májí zkušenosti s varany a navíc jsou ochotni ti ještě stále poradit.

varany u nás nikdo neodchovává/exanthematikusy/a obchodníkovi je většinou jedno komu.sam vím že když jsem přestěhoval salvatora do většího tak nežral asi 14 dní vůbec a potom jenom když byl sám až se orazil tak stál u dveří měl jsem problémyho ukočírovat-žral z ruky cokoliv od švába až po králíky.většina mládat je dehydrovaná a stresovaná hromadou svých příbuzných v malém prostoru a dlochněním svého nového majitele /většina chce varana jako mazlíka/ asi to chce klid ,úkryt ,možnost vyhřátí ,možnost napití/doufat že nebude třeba rehydratovat infuzně/a doufat v celkové uklidnění zvířete/psychicky a fyzicky/potom je možno navázat nějaký kontakt

Místo na vyhřátí?To myslíš tu zářivku?Zřejmě vůbec nevíš na kolik stupnů se ještěři potřebuji nahřát,aby vůbec fungovali.
Zadruhý tomu co píšeš už vůbec nerozumím::).Jednou žral a ted nežere,potom vůbec nežere a nakonec žral pánovi a tobě nežere.Ty se mi normálně už i zdáš]:(

Vlákno jsem zamkl, Piaristovi omezil vkládání příspěvků. Čeho je moc, toho je příliš. Doufám, že se na mne ostatní zlobit nebudou, ale tudy cesta fakt nevede. Několikrát byl varován a pořád to není schopen pochopit.
Chlapec může se svými problémy na zpovednice.cz nebo na alíka. Sem ne! (GG)

Zpět do poradny Nahoru