Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
ok tak z drzania mojej lebky spravim zakonnu zalezitost ked napisem ze to je fakt lebka mojej babky…
AAA 23.01.2009 16:42
AAA
Zdravim AAA, sic jsem rekl, ze se nebudu dale ucastnit, ale...nemam v tom jasno, tak snad mi promin…
petrmed 23.01.2009 17:55
petrmed
PetrMed: Ostatní to s tou lebkou pochopily. Napsal to, aby nám "zaplácnul hubu"... A kdybych neznal…
Mates_RR 23.01.2009 18:21
Mates_RR
MatesRR: Každá zájmová nebo profesionální činnost je morální přesně podle jedince, který ji vykonává…
krokodýl 23.01.2009 18:28
krokodýl
můj názor ze skušenosti je, že jejich veškerá snaha pomoci zvěři končí u možnosti jí při honu zastře…
Mates_RR 23.01.2009 18:37
Mates_RR
for mates Zijeme v kulturni krajine, to neni prales, kde je prirodni rovnovaha, lov je proto nutny.…
petrmed 23.01.2009 18:58
petrmed
Vysvětlíte mě prosím, jakým způsobem usuzujete, že jsou přemnoženy prasata? Prase přeci ujde až 60 k…
Mates_RR 23.01.2009 19:02
Mates_RR
pred 2. svetovou valkou se vyskytovali jen v oborach, behem ni vetsinu sezrali vojaci a zbytek utekl…
petrmed 23.01.2009 19:16
petrmed
diskuze přeci není o "obhajování" nebo "přesvědčování" Ale rád bych věděl, jak se spočítá, že prasat…
Mates_RR 23.01.2009 19:30
Mates_RR
Tech 5tis. ks prasat je evidovany rocni ulovek v cele CR. Pocty ulovenych ks zvere se hlasi na urady… poslední
petrmed 23.01.2009 21:54
petrmed

ok tak z drzania mojej lebky spravim zakonnu zalezitost ked napisem ze to je fakt lebka mojej babky ktora si v poslenej voli zelala aby jej lebka zostala u jej vnuka, dufam ze som vyriesil problem zo zakonom, osobne sa mi tam paci a ako vrchol nevkusu mi v terariach pridu uplne ine veci. a poprosim cteneho velmi vyzreleho a umierneneho starsieho pana predpokladam aby si zbytocne nebral do svojej huby mojho psa dakujem! za to ze ty mas civavu bo sa tlacis v dvojgarzonke nemozem :) tak nezavid a chovaj si dalej korytnacky . . .
myslim ze viac ludom sa to terarko paci ako nepaci . . . tod asi vse. . . (inac zaujimave ze si nikto nevsimol to precizne prepojenie kamenou alebo fakt ze som si tu vrchnu cast lepil sam. . . a ked sa bavime o hanobeni ludskych pozostatkou, kde je ta hranica?, u nas na skole sa lebky kreslia a aurcite sa pri tom robia veci ktore danu lebku hanobia viac ako to ze ju mam v peknom terariu a sluzi nejakemu zivemu tvorovy ako ukryt aj po smrti, zaroven stale mam babicku pred ocami a mozem na nu spominat :) niekto ma doma urnu ja hlavu.
a este ktomu podla mna nie je mo moc etickejsie vrazdit zvierata teda lovit, pardon a potom si ich vystavovovat, ale tiez ti to nebudem zakazovat, bavi ta vrazdit zvery, rob to a nechaj si to pre seba. . ..

Zdravim AAA,

sic jsem rekl, ze se nebudu dale ucastnit, ale...nemam v tom jasno, tak snad mi prominete, ze se jeste na neco optam.
Tak tu babiccinu lebku Vam prodal paserak? Zajimave. Vy si protirecite, vite o tom?
Jinak zkusil jste skorapku kokosoveho orechu? To je pekny ukryt pro sklípkany, choval jsem jich spousty a byly s nim maximalne spokojeni.

Jinak pridam par info o sve osobe:
Je mi necelych 30let, ziji na venkove - v docela velkem dome, muj pes je jagdterier a myslivost není neetická - je to pece o zver, jez je legislativne upravena.

PetrMed:
Ostatní to s tou lebkou pochopily. Napsal to, aby nám "zaplácnul hubu"...
A kdybych neznal fůry myslivců, tak bych tomu "péče o zvěř" věřil... Ony rozhodně zvířata potřebujou péči v podobě vycpanin nad vaším krbem. To je etika? Nebo chcete argumentovat tím, že potřebují v těchto mírných zimách přikrmovat? Příroda se bez myslivců obešla tisíce let a najednou si Vy myslivci myslíte, že jí spasíte přikrmením a následnýma honama > což je v moderní době pouze hondba za trofejema. S potřebou jídla to nemá nic společného od dob, co lid chová skot, vepřové atd.
Ale to je názor můj a další hromady lidí. Nepřesvědčujte mě prosím o opaku. A pokud i přesto máte zájem se semnou dohadovat, použijte osobku...

PS: Myslivec je odvozeno od slova myslit? Já tuším, že od mýliti se... :-p

MatesRR: Každá zájmová nebo profesionální činnost je morální přesně podle jedince, který ji vykonává. Znám myslivce, kteří berou vše poměrně zodpovědně a pak se prostě najde i dost blbů, kteří se chovají silně neeticky. Nelze všechny házet do jednoho pytle. Netvrdím, že těch opravdu dobrých je většina. Ale umím si představit myslivost přírodě jako takové neškodící. Bohužel je fakt, že "picálků bez špetky zdravého rozumu" je mezi nimi poměrně nepříjemné procento.

můj názor ze skušenosti je, že jejich veškerá snaha pomoci zvěři končí u možnosti jí při honu zastřelit. Mohl bych uvest několik konkrétních příkladů. Bohužel mám tu smůlu, že musím s myslivcem pracovat, takže můj názor není založen pouze na "teorii". Vím o konkrétních případech lživé správy o stavech zvěři pro povolení honu. okolí našeho města je již dost vystříleno. to se taky dá snadno dokázat že za všechny letošní 3 hony bylo uloveno cca 50 kusů (bažant+zajíc+1 lyška). A to prosím ve 30 lidech. Kvůli těmto lidem jednou budem chodit s dětmi a vnoučaty do lesa a popisovat, jak vypadal zajíc, kterého uviděj už jen v zoo.
Napiš mi krokodýle prosím alespoň jednu užitečnou věc, kterou myslivci pro přírodu vykonávají a já se jí pokusím argmentovat. Možná uznám, že máš pravu... Taky se naskituje možnost, založit na toto téma vlákno. Lidé zde by se třeba taky rádi vyjádřili... Rád bych si o tom nezávazně podiskutoval s někým nestranným.

for mates
Zijeme v kulturni krajine, to neni prales, kde je prirodni rovnovaha, lov je proto nutny.
Příklady:
Neredukovanim stavu divokych prasat by vedlo k epidemii praseciho moru a zkolabovalo by cele jedno odvetvi zivocisne vyroby.
Nechate-li premnozit sparkatou zver - napr. jeleny, nezbydou Vam nakonec v lese zadne stromy.
Diky myslivcu, jez v minulosti roznaseli po lesich navnady s vakcinou proti vztekline, je nas stat bez teto nakazy. Jak jiste vite, je to choroba pro cloveka smrtelna.

Bylo by toho vice. Ale debata s clovekem, jez ma jiz ted svuj nazor, na kterem bude zatvrzrle trvat, at kdokoli rekne cokoli, je pro me zbytecnou ztratou casu.

Vysvětlíte mě prosím, jakým způsobem usuzujete, že jsou přemnoženy prasata? Prase přeci ujde až 60 km za noc, tudíš se domnívám, že jen s těží může kdokoliv zná stav této zvěře.
A prosím, nepodceňujte mě. Uznám li, že Váš názor je opravdu neprůbojný, tak to přiznám. Nejsem zaslepenec a ani omezenec. Pojďme spolu toto téma prodiskutovat normálně bez předsudků. Založím téma v sekci pokec...

pokračování diskuze je zde: 69777-o-myslivosti

pred 2. svetovou valkou se vyskytovali jen v oborach, behem ni vetsinu sezrali vojaci a zbytek utekl. Behem desitek let se postupem casu v zavislosti na zmene zem.hospodareni na velkoplosne, stavy a s nimi i odlovy stale zvysovali a ted je odlov okolo 80 tis. ks. V r.1948 to bylo napr. 168ks, v r. 1971 napr 5120ks.
Zeptejte se zemedelcu jestli je jich moc. Opravdu je. Skody jsou hlavne v kukurici, tam je neulovitelna.

Vlakno zalozte, ale ja se ho kazdopadne nezucastnim, nemam potrebu se, nebo myslivost obhajovat.

Zpět do poradny Nahoru