Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Alternativy krmeni pro uzovku cervenou

Ahojky lidicky,
prosla jsem si Vasi celou poradnu ale stale jsem nenarazila na moznosti krmeni i necim jinym nez myskama.
Asi to bude stupidni otazka a i kdyz jsem vcera precetla vse co tu kdo napsal a k tomu jeste knihu, tak jsem se i tak nedozvedela, cim krmit kdyz nejsou holata ani mysata ale na skakavku je moje mlade jeste opravdu male. Bohuzel jsme dali na radu kamarada a on nam tvrdil ze ve meste je jen jeden zverimex kde holata prodavaji, tak jsem tam zasla a ejhle-pry je vubec nevedou. Mam jako prozatimni reseni zvolit treba nejaky hmyz nebo dospelou mys naporcovat?
Prosim, prosim, poradte, nechci to mrne nechavat dlouho o hladu.:-(

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
no ona ma asi 40 centimetru, v sobotu jsme si ji prinesli domu a hnedle nakrmili jednim holatkem, ch…
Barakk 22.12.2008 13:18
Barakk
ona ma asi 40 centimetru v sobotu jsme si ji prinesli domu a hnedle nakrmili jednim holatkem takze… nový
krokodýl 22.12.2008 21:38
krokodýl
:) diky za rady, dnes jsme ji nakonec dali malou skakavku, je teda narvana az k prasknuti, ale snad… nový
Barakk 22.12.2008 22:21
Barakk
A co takhle myšky chovat? Koupit klec a 2-4 myšky, oni se ti za chvíl zpářej a hned budeš mít krmení… nový
Elaphka 28.12.2008 21:50
Elaphka
No celkom hned urcite nie a ked si vezmes castost krmenia a rychlost rastu malych mysi nieje to naj… nový
Bugy 29.12.2008 12:02
Bugy
Tak a je to vse v suchu, ta nase potvurka nam basti jako diva, uz se nam 3x svlekla a svlecky ma kra… poslední
Barakk 05.05.2009 19:10
Barakk

no ona ma asi 40 centimetru, v sobotu jsme si ji prinesli domu a hnedle nakrmili jednim holatkem, chovatel rikal ze uz basti 1-2 holata mysi nebo potkanu tydne, takze predpokladam ze jednu naporcovanou mys bude mit tak na tyden. Takze odstranim kosti a pak pisnu jestli pozrela :)
Diiiiky

ona ma asi 40 centimetru

v sobotu jsme si ji prinesli domu a hnedle nakrmili jednim holatkem

takze predpokladam ze jednu naporcovanou mys bude mit tak na tyden.

1 myš na týden je až dost, možná hodně malé odstávče. Doporučuji krmit jednou týdně množstvím odpovídajícímu 2-3 holatům. Myslím, že by v pohodě zvládla i osrstěné myše (1-2 týdně). U odstávčat doporučuji jako nejrychlejší "nekrvavé" usmrcení chytit za ocásek a tužkou (nebo nějakou tyčkou) přidržet (lehce přitlačit) myš za hlavou k zemi a krátce "trhnout" tahem za ocásek, dojde k přerušení míchy. Nejlépe to jde u malých myšek, u větších už je jistější chytit za ocásek a švihem zlomit vaz o nějakou hranu bedny nebo zabít úderem o tvrdou podložku. Nožky myší je nejlepší vykloubit a v místě kloubu oddělit, tak se neobjeví žádné čouhající kůstky.

:) diky za rady, dnes jsme ji nakonec dali malou skakavku, je teda narvana az k prasknuti, ale snad to ve zdravi prezije. Ted odpociva pod kurou co je pod zarovkou a vypada docela spokojene:-), jen doufam ze to na ni nebylo moc a ze nam vydrzi do rana, fight to byl teda dlouhej:-/

No celkom hned urcite nie a ked si vezmes castost krmenia a rychlost rastu malych mysi nieje to naj volba..Myslim ze by bolo lepsie holata zamrazit,aj ked 40cm had si uz podla mna musi s odstavcatom v klude poradit..Pride mi to (v pripade ze sa jedna o potravu jedneho,dvoch hadov) neekonomicke kupovat klietku(300),napajacku(50),substrat(50),aspon dva druhy zradla(100) koli holatam ktore aj tak rychlo vyrastu a co potom s nimy ked si s nimy este had neporadi??Lepsie by bolo najprv skusit nakrmit mrazenym a keby slo vsetko ok tak ich namrazit "do zasoby"...

Tak a je to vse v suchu, ta nase potvurka nam basti jako diva, uz se nam 3x svlekla a svlecky ma krasne a vcelku. Je to takovy nase ditko, je pritulna a neni ani trosku utocna :-). Akorat nam malinko utekla :-D- zdrhla nam do monitoru, takze jsme museli vypnout a rozmontovat :-D, ale je v naprostem poradku. Dekuji vsem za rady.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru