Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Všechny v diskuzi zdravím. Jak to tak čtu, tak úžovky dokážou být vskutku velmi vynalézavé, co se sc…
GGold 02.02.2011 02:58
GGold
Na té ruce to vypadá jak v předvánoční výloze... ;-) nový
RITCHI 06.09.2012 18:17
RITCHI
Včera mi zdrhla E. bimaculata. Po návratu z práce jsem našel šoupačky terária pootevřené tak na cent…
Helo 06.09.2012 13:10
Helo
ad 1) stačí ohlý drát mezi dvířka a nic s nima nepohne (levnější než zámek a výsledek stejný) ad 2)… nový
Dupis 06.09.2012 15:18
Dupis
Tak i já se přidávám do sbírky komu utekl had ,konkrétně užovka červená cca 30-40cm. Prohledal jsem… nový
Zloun 09.09.2012 11:59
Zloun
I já se zařadím mezi ty, kterým guttka utekla :-/ ( mládě, cca. 30 cm ). Naše se vydala před dvěma d… nový
Ulthima 13.08.2013 19:37
Ulthima
Tak tady se musim podělit zase o svůj "nález". Podařilo se mi najít Elaphe guttata u mě v bytě ve 3… nový
Cadaverous 14.08.2013 09:26
Cadaverous
Tak já měl poměrně štěstí..po jednom návratu domů mě čekal pohled do prázdného terárka .. super..kud… nový
Ondra PM 24.02.2014 17:56
Ondra PM
Takže si také myslíte,že fontána je úplně na nic pro jakékoliv terarijní zvíře a je lepší rozprašova… nový
hadilov1 24.02.2014 22:27
hadilov1
dobry den včera mi utekla koralovka campbelli prohledal sem celí byt a nic nevíte kde by mohla asi t… nový
pospik 17.08.2014 01:10
pospik
Zdarec, mě taky utekla podobně velká korálovka 2x a pokaždý ji objevila spolubydlící stočenou v botě… nový
Jiras. 18.08.2014 10:44
Jiras.
Od včerejška odpoledne hledáme naši korálovku. Zdrhla z provizorního terárka (její vlastní bylo v op… nový
Leeeeeeeeeenik 27.01.2015 14:23
Leeeeeeeeeenik
ach jo utekla mi uzovka cervena vrze snow je to hnusné co mám delat kde mam hledat a kdyby utekla ja… nový
rey050 16.02.2015 10:27
rey050
Tak ta čeština je strašná a se čtením to taky nebude asi nejlepší, že?? :-D Přečtěte si celé vlákno.… nový
Ivoš 16.02.2015 11:01
Ivoš
Stačí důkladně pročíst toto vlákno.Je tu dost rad, jak na hledání již uprchlého hada,tak na zabezpeč… nový
Nuty 16.02.2015 11:22
Nuty
Dobrý den taky mi utekla užovka červená tak jsem ji zkoušel hned hledat pod postelí mezi skřiněmi a… poslední
Honzino 29.10.2016 17:30
Honzino

Všechny v diskuzi zdravím.
Jak to tak čtu, tak úžovky dokážou být vskutku velmi vynalézavé, co se schovávání týče. :-) Já mám tři. Jeden z nich, samec, mi utekl díky mé nepozornosti dvakrát, pokaždé se našel bezproblémů .. oblíbil si kuchyň a jednou jsem ho našla ve špajzu, ve spodním regálu, vlastně v přízemním.. vlez si do špajzu přes takovou škvírku a podruhé byl asi někde na motorku ledničky, protože se našel pomocí lepící pásky, jak zpoza ledničky vylézal. Nicméně se podařilo mému třetímu samečkovi (podle poslední svlečky cca 50 cm) uéct dokonale z terárka - stačilo trošku zpracovat těsnení mezi skly a už byl "na svobodě".. Ale dosud jsem ho nenašla. :-( V bytě kde hady mám (2+1) jsem nebyla 6 dní. Přijela jsem teprve dnes a i když se snažím být celou noc vzhůru, všude kde to šlo jsem položila lepící pásky, žádné šustění neslyším. Samozřejmě jsem dnes prohledala byt, který nemám ani nijak moc zařízený. V jedné místnosti skříň a komodu, obojí bylo zavřené než jsem odcházela, nicméně jsem je pro jistotu prohledala taky, ale nic. Terárko mám v obýváku, kde mám sedačku, naprosto jednoduchou z ratanu, hada jsem někde na ní nenašla. Než jsem z bytu odcházela, tak jsem nechala všude otevřené dvěře, včetně záchodu. Docela mě děsí představa, že by můj sameček vlezl za záchod, kde máme stupačky, které ačkoliv jsou zabetonované, vypadají (kam dohlédnu za pomoc ísvětla) děsivě - jakoby rozbytý ten beton, poaluje se tam všelijaký bordel, prach a docela pochybuji že není někde v betonu škvíra, kterou by se sameček neproplazil. Navíc on je nejdrobnější ze všech tří úovek, které mám. Ten by se dostal opravdu všude. :-( Divím se, že nevylezl, teď v noci.. když mám všude zhasnuto a jen poslouchám.. ticho.. a já mám strach, že za ty dny už sameček mohl utéct mimo byt. I v kuchyni snadno vidím třeba za kuchyňksou linku, taky jsem ho tam nenašla. Prostě mm v bytě 5 a půl věci zatím, jsem čerstvě nastěhovaná, takže se hledá opravdu snadno. Do přílohy přiložím foto, aby jste si mohli představit jeho šířku. Jsem z toho zoufalá.. Byla jsem u toho druhého samečka co mi už dvakrát utekl zvyklá, že se celkem rychle našel, max 1 den to trvalo.. a hlavně se našel po zhasnutí svetel a nebo se večer nalepil právě na lepící pásku.
A teď když toho mého třetího nevidím a představím si, že už někde trajdá od středy minulého týdne.. mám strach že už není v bytě a moc mě to mrzí. :.( Ono s tím těsněním nebyl doposavaď žádný problém, dokud si had nenašel takhle cestu, asi bych na to nepřišla. Myslíte si, že mám ještě naději, že ho najdu? Přeci jen zítra to bude týden. A nevím kde by v noci mohl jinde cestovat (úžovky jsou přeci jen noční tvorové).. protože mám všude ty pásky, nastražený uši a je to opravdu malý byt s pár kusy nábytku.. a nic. Chybí mi. Mám o něj strach.

Na fotce je to ten uprostřed - anery motley .. je z nich opravdu nejtenčí bobek. :-):-/

Včera mi zdrhla E. bimaculata. Po návratu z práce jsem našel šoupačky terária pootevřené tak na centimetr, přitom se mi rozhodně nestává, že bych zapomněl zavřít... u tohohle terárka ale stačí málem jen projít kolem a už poodjedou. Samozřejmě, že uprchlice byla ta větší ze dvou holek (cca 80cm), hezčí a méně lekavá, její ségra dosud jen opatrně zkoumala okolí. Celý den byly navíc otevřené dveře na balkón, tak jsem propadal beznaději a očekával explozi zděšeného / sadistického ječení z dvorku uvnitř našeho bloku činžáků, případně krvavou reportáž na Nově. Prohlídl jsem co se dalo, nastražil magické pasti (krabice, prosycené myším odérem) ale kde nic tu nic. Úkrytů je u mě díky požehnanému bordelu fakt hojnost, takže si z mých nástrah nic nedělala.
Nakonec to dobře dopadlo, zahlédl jsem ji mezi skříněmi, se kterými se nedá hnout, a postelí. Vcelku složitě jsem ji odtamtud dostal, omyl ve vlažné vodě od prachu a vrátil do terárka.
A morál celé historky? 1) když už používám terárko, vyrobené amatérem, je dobré investovat pár šupů do zámku; a 2) když už had zdrhne, bude za nejtěžšími kusy nábytku v bytě.

I já se zařadím mezi ty, kterým guttka utekla :-/ ( mládě, cca. 30 cm ). Naše se vydala před dvěma dny v noci ze špatně uzavřeného terárka.... Otočili jsme pokoj vzhůru nohama a samozřejmě nic. Přečetla jsem tu všechny rady, tipy, zkušenosti a trochu jsem se uklidnila, že nejsem jediné "tele" :-D. Rozhodli jsme se to tedy nechat na ní, až bude chtít, přijde. Nu a co se nestane ( celé ty dva dny jsme okem pokukovali po pokoji ) a dámička si najednou sedí v rohu omotaná na šňůře žehličky a jen tak kouká, kde co lítá. :-) Asi měla žízeň a byla ji zima. V terárku hned do bazénu a šup na kámen.

Tak tady se musim podělit zase o svůj "nález". Podařilo se mi najít Elaphe guttata u mě v bytě ve 3 poschodí v prádelním koši. Měřila cca 50 cm. Byla v dobré kondici a líbila se mi. Jenže byl problém, že já Gutty nechovám. :D Tak jsem se začal pídit po tom, komu pak utekla. Byla to hadice souseda o patro níž, o kterém jsem ani nevěděl, že taky chová. Soused byl nadšenej, že ji hledá už 4 týdny a nic. :) Možná u mě cejtila myši, které jsem měl připravené pro moje Regiusky... :D

Tak já měl poměrně štěstí..po jednom návratu domů mě čekal pohled do prázdného terárka .. super..kudy tak mohla utéct, to mi nešlo do hlavy...celý den jsem chodil a nahlížel bez úspěchu do různých míst v bytě, terárko jsem nechal už otevřené, světla jsem povypínal .. ve finále jsem terárko vyčistil, vyndal z něj fontánku, a když jsem ji rozebral a dal pod sprchu, vykoukla na mně škodolibě guttka, jako že co je .. celou dobu byla zašitá v té fontánce, kudy se tam dostala, mi dodnes hlava nebere..a že tam zůstala a nefoukla z otevřeného terárka..štěstí..potvora :)

Od včerejška odpoledne hledáme naši korálovku. Zdrhla z provizorního terárka (její vlastní bylo v opravě - aby nezdrhla...) Rozmístila jsem po bytě malé krabičky od léků s trochou vaty a víčkem s trochou vody. Číháme na ni vždycky jakmile se trochu uklidní situace v bytě... ale jak to tu tak čtu, tak můžem čekat týdny:.(bojím se, že se potvora neobjeví.

ach jo utekla mi uzovka cervena vrze snow je to hnusné co mám delat kde mam hledat a kdyby utekla jake bych mel problemi jaka je sance ze utekla prosim moc ji chci najit mam ji skoro rok, vcera se svlikla z kuze a kdyz jsem prisel ze skoly chtel jsem se na ni podivat a nebyla tam muze to mit nejakou spojitost a jaka je sance ze ji najdu omlouvam se ale jsem zoufali budu rad za kazdou odpoved

Dobrý den taky mi utekla užovka červená tak jsem ji zkoušel hned hledat pod postelí mezi skřiněmi a mezi nabytkem a vedle tetarka mam skřin a v tom mam oblečení tak jsem každe oblečení vyndal a najednou se našla v monterkach schovana :D

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru