Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem plastový box

chtěl bych se zeptat jestli bych gekončíka nočního mohl chovat v plastovém boxu a ne v teráriu?a jak udělat teplo napadl mě jen topný kámen šlo by to?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
tak já se rozhodnu a uvidím .za všechny názory a připomínky děkuji!
jakubsawyer 14.01.2009 17:54
jakubsawyer
Ak chces len 1 gekoncika urob si terarium .. nech to mas ako okrasu Ak mas stiesnene priestory a pop…
Laci 14.01.2009 20:14
Laci
Nezlobte se na mě, ale mít doma jednoho gekončíka v plastové krabičce mi opravdu přijde mírně zvlášt… nový
nikolas 15.01.2009 09:34
nikolas
A kdopak prosím napsal "na gekončíka by nemělo být vidět" ?:-) Nebo jste to nějak vydedukoval z věty… nový
Arutha 15.01.2009 10:04
Arutha
Upřímě řečeno, vlákno s tímto tématem které následuje bezprostředně po kauze RACK, mě připadá jako t… nový
KHor 15.01.2009 10:05
KHor
já jsem nechtěl zakládat vlákno abyste se tu pohádali ,zajímalo mě protože jsem začínající terarista… nový
jakubsawyer 16.01.2009 18:35
jakubsawyer
Asi máte pravdu, ale na diskusích se občas stává že se kapku zajiskří a tazatel má potom z toho gulá… nový
KHor 16.01.2009 19:48
KHor
Pánové asi máte pravdu, chovat se dá i v plastových boxích a téměř vše, jak jsme viděli! Ale úpřimně… nový
filosofemgt 16.01.2009 20:15
filosofemgt
Otazka znela: chtěl bych se zeptat jestli bych gekončíka nočního mohl chovat v plastovém boxu a ne… nový
lucifer 16.01.2009 20:33
lucifer
Jenže vzhledem k emocím je tady i v tom druhém vláknu všechno černobílé, ale ve skutečnosti tomu tak… poslední
anakonda 16.01.2009 22:27
anakonda

Ak chces len 1 gekoncika urob si terarium .. nech to mas ako okrasu
Ak mas stiesnene priestory a popripade by si chcel chovat potom zvierat viac je dobre kupit nadoby cca tych 40x30x30 napr. v IKEA a chovat jednotlivo. Das podnich topnu foliu na termostat a mas to vyriesene.

Nezlobte se na mě, ale mít doma jednoho gekončíka v plastové krabičce mi opravdu přijde mírně zvláštní, prostě mu pořiďte pořádné terárium, bude mít jednou provždy vystaráno. A pokud jsem se někoho dotknul výrazem množitel, tak já v tom nic nenáviděného nevidím, ale příště použiji jiný termín, třeba velkochovatel.
A s mírně zvláštním názorem, že by na gekončíka nemělo být vidět, jaksi souhlasit nemohu. To pak mohl zůstat u velkochovatele se svými sourozenci v plastovém boxu.

A kdopak prosím napsal "na gekončíka by nemělo být vidět" ?:-) Nebo jste to nějak vydedukoval z věty "některým z vířatům víc vyhovuje neprůhledný prostor" což je z hlediska stresu určo pravda? Netvrdím, že u gekončíků. Nicméně tazatel se ptal, zda v boxu gekončíka chovat lze nebo ne. Což lze 100%. Komu se to líbí anebo ne je myslím si podružné;-)

Upřímě řečeno, vlákno s tímto tématem které následuje bezprostředně po kauze RACK, mě připadá jako takový malý testík. :-)

Osobně jsem přesvědčen, že název ubikace, nebo materiál ze kterého je vyrobena je samotnému zvířeti úplná šuměnka. Vždy půjde zejména o to, aby byly dodrženy podmínky které zvíře potřebuje k životu.
Volba záleží tedy na vkusu a možnostech majitele. Pro jednoho gekončíka bych volil terko a pěkně bych mu ho (respektive sobě) zařídil, samozřejmě s přihlédnutím k jeho potřebám. Pro 200 gekončíků bych volil něco jiného, z toho prostého důvodu, abych si nepřipadal při úklidu a obsluze jako dement.
Neustálá snaha rozdělovat teraristy na správné a nesprávné k ničemu nevede, časem by se mohlo přihodit, že ti nesprávní se na ty správné vybodnou a info. si nechají pro sebe, diskuse potom bude probíhat tak, že správní budou radit těm ještě správnějším a to bych zvířatům opravdu nepřál. :-):-):-)

já jsem nechtěl zakládat vlákno abyste se tu pohádali ,zajímalo mě protože jsem začínající terarista ,jestli můžu mít gekončíka v plastovém boxu .Udělám teda terárium s pozadím.Myslel jsem ,že tento web byl založen proto abyste tu radili teraristům kteří to potřebují a ne abyste se tu hádali!omlouvám se ,že jsem to založil a už to nebudu dělat !Ještě se ptám jestli je možné chovat skupinu gekončíků 1.4 v terárium 50X50X50cm?

Pánové asi máte pravdu, chovat se dá i v plastových boxích a téměř vše, jak jsme viděli! Ale úpřimně: za těcto podmínek, bez pozorování zvířete, bez estetické stránky- ještě vás to baví?, ještě je to teraristika?, ještě je to koníček? Než vidět zvíře jen při krmení, v plastovém boxu i když tam má vše co potřebuje, tak to bych to snad ani nemusel mít!!! Na co si člověk pořizuje zvíře, aby z něj měl radost mohl ho pozorovat, měl doma kousek té přírody a nezlobte se na mně ani jedno plastový box nesplňuje, sorráč, ale to to zvíře teda mít nemusím!!!

Jenže vzhledem k emocím je tady i v tom druhém vláknu všechno černobílé, ale ve skutečnosti tomu tak zdaleka není. Poznal jsem několik chovatelů, kteří chovají některé druhy zvířat z komerčních důvodů jen proto, aby zároveň mohli chovat ty druhy, které jsou jejich srdcím nejbližší (klasickým příkladem je chov v dnešní době komerčně nezajímavých jedáků, boig atd).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru