Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Agama kočinčinská nežere

Zdravím, mám problém u mého asi dva roky starého samce. Už mi asi 14 dní nic nejedl, je pohublý a nevím už co s ním mám dělat. Veterinář neporadil. Tak se ptám aspoň tu. Na internetu jsem našla recept na rozkrmení agam. Mám mu to zkusit dát? Mnohokrát děkuji za odpověď a přeji krásný den :-)

Předmět Autor Datum
Zdravím, delší hladovění bývá u agam někdy až moc časté. Ještě bych tak nepanikařil. Asi bych udělal…
Zydy 16.01.2009 19:08
Zydy
děkuji za odpověď ... desinfikovala jsem celé terárko a našla jsem pod miskou z vodou takové malé bí…
jerryna 19.01.2009 19:52
jerryna
Zdravím, myslím, že ty malé breberky, co jsi našla nebudou problémem. Myslel jsem nějaké vnější para…
Zydy 19.01.2009 20:12
Zydy
Mnohokrát Vám děkuji za rady, agamám dávám Plastin s nadrcenou sépiovou kostí a nevo TerraVit. V ter…
jerryna 19.01.2009 20:53
jerryna
takže agamka pořád nežere :.( spíše stále víc chřadne. Výkaly ve vodě jsou, ale není to nic závratné…
jerryna 20.02.2009 16:31
jerryna
Dneska jsem byl v Mor. Třebové ve zverimexu a hrozný. Měli tam terárko s agamou vousatou, ve kterým…
Ginza 20.02.2009 17:23
Ginza
Já sem byla v Lbc v intersparu v "zooshopu" a mají tam krajtu pestrou a nazývají to krajtou mřížkova…
Elaphka 21.02.2009 20:46
Elaphka
Hrůza mno :-/
Ginza 22.02.2009 13:07
Ginza
Omlouvám se, že to do tohoto vlákna nepatří, ale nechtělo se mi zakládat nové. Ale těch vláken je t… poslední
Dejvhroznýšek 22.02.2009 13:14
Dejvhroznýšek

Zdravím, delší hladovění bývá u agam někdy až moc časté. Ještě bych tak nepanikařil. Asi bych udělal rozbor trusu a hlavně zkontroloval podmínky a hledal příčinu, proč tedy nežere. Rozkrmit jej určitě chceš, chápu, ale bude lepší poohlédnout se i po příčině. Zkusil bych ještě nějakou multivitamínovou injekci, zvýšený přísun UVB a např. probiotickou léčbu...co si myslíte, ostatní?

děkuji za odpověď ... desinfikovala jsem celé terárko a našla jsem pod miskou z vodou takové malé bílé broučky. Není to tím? Byli jen v tom místě, kde agamky vylévaly vodu s misky. Desinfikovala jsem u kůru. Byla jsem opět za veterinářem a řekl, že bohužel mi nepomůže, že nedělá do plazů. Teť sem koupila ve zverimexu nějaké vitamínové kapky, ale zaboha si nemůžu spomenout jak se jmenují. Je to bílá malá lahvička a zeleně napsané co to je :-) Co jste myslel přesněji tou probiotickou léčbou? Děkuji za odpověď a omlouvám se za hrubopisné chyby :-)

Zdravím, myslím, že ty malé breberky, co jsi našla nebudou problémem. Myslel jsem nějaké vnější parazity, kteří by se drželi na agamě, ale asi sis žádných nevšimla. Probiotika se prodávají normálně pro lidi, ale pomáhají všem organismům, stačí se zeptat v lékárně - tady máš mini článek:

http://agama.monkeyrescue.org/modules.php?name=News&file=article&sid=34

Jinak se pokus najít i specialistu na plazy. Ty vitamíny, cos koupila, lepší jsou určitě vitamíny v prášku, jestli jsi je doposud nepoužívala, může to být problém. Doporučuji tedy při každém krmení používat Roboran+Plastin nebo Nutrimix či TerraVit, záleží na Tobě, ale je lepší prášek, lépe se chytá na potravu. Jinak můžeš ještě zakoupit Combinal AD3 nebo Hydrovit AD3, ale zde velmi opatrně s dávkováním. V případě problému bych nasadil tak 3 dny kapku do vody a do stříkačky a dát agamě, pak ještě jednou po 14 dnech a pak 1x měsíčně - v případě avitaminózy. Tak zkus probiotika, vitamíny a snad se dá vše do pořádku. Držím palce! ;-)

Mnohokrát Vám děkuji za rady, agamám dávám Plastin s nadrcenou sépiovou kostí a nevo TerraVit. V terárku mám společně se samcem i samici, která nevím určitě je březí. Jinak hned jak dojedu domů zajdu do lékárny. :-) a pak napíši jak sem uspěla :-D přeji pěkný den :-)

Dneska jsem byl v Mor. Třebové ve zverimexu a hrozný. Měli tam terárko s agamou vousatou, ve kterým byla agama kočinčinská. Agamu vousatou prodali, tudíž kvůli úspoře místa přesunuli tuhle agamu do pouštního terária s malou mističkou vody. Chápete to? Byla celá vyhublá a ležela tam se zavřenýma očima (doufám, že žije). v Praze v Petcentru je měli v akvateráriu a tady tohle.
Omlouvám se za offtopic

Já sem byla v Lbc v intersparu v "zooshopu" a mají tam krajtu pestrou a nazývají to krajtou mřížkovanou. Po upozornění mi paní (nebo že by slečna?) sdělila, že je ráda, že to žije, a že je jí jedno, co to je za druh.3-[
PS:Omlouvám se, že to do tohoto vlákna nepatří, ale nechtělo se mi zakládat nové.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru