Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vitaminy

Zdar chci se zeptat zda muzu davat uzovce cervene VITAKRAFT VITA TERRA TURTLE ELIXIR...mel bi to bejt vapnik se mi zda nebo neco takovyho...A pokud to nekdo ma je normalni ze kdyz to dam do vody (elixir je roztok v lahvicce) tak to pak vypada jako mastny tak nevim zda to je v poradku diky

Předmět Autor Datum
No dát jí to můžeš, ale pokud je zdravá a zcela vpořádku, myslím, že není nutné jí dodávat vitamíny…
Blanche 08.02.2009 18:55
Blanche
nám doporučil veterinář tohle i když byla užovka naprosto v pořádku, dobře se svlékala, krásná barva…
Marek88. 12.03.2010 20:59
Marek88.
Pokud je had zdravy,svleky jsou v poradku,neni duvod nejak dodavat vitaminy. Pokud jsou nejake probl…
Redsnake 12.03.2010 22:59
Redsnake
co se týče podávání vitamínu hadům souhlasím s příspěvky nade mnou, ale k samotnému výrobku, který t…
Fredy176 13.03.2010 09:53
Fredy176
hadovy dať vitamíny do vody je úplne zbytočné lebo on keď ich tam zacíti tak sa z tej vody nenapie
fleky 12.03.2010 23:10
fleky
VITAKRAFT VITA TERRA TURTLE ELIXIR Už jen samotný fakt, že hodně slabý angličtinář vyčte, že to je… poslední
krokodýl 13.03.2010 11:22
krokodýl

Pokud je had zdravy,svleky jsou v poradku,neni duvod nejak dodavat vitaminy. Pokud jsou nejake problemy,vetsinou to vyresi pouze uprava nevhodnych podminek chovu. Pokud chcete doprat hadovi vitaminy,tak pred zkrmenim mysi par dni chovejte a doprejte jim kvalitni zradlo,psi granule,travu a podobne.Tim prospejete nejvic a predejdete nechtenym problemum. Takze vitaminy nedodavat.
Ad veterinari,je to kseft a tak je to nutne brat.Nehlede na to,ze nekdy jejich specializace neni na plazy,takze ani moc nevi.
Edit:: ten 'elixir' bude zrejme nejaka olejova suspenze,protoze rada vitaminu se vaze prave a pouze na tuky (A,D,E,K)prevazne tohle jsou vitaminy,kteryma se da pomerne lehce predavkovat.Neznam presne slozeni pripravku,ale jeho pouziti v prevenci nedoporucuju.Ostatne ani zadnych jinych vitaminovych pripravku,je to zbytecne a casto kontraproduktivni.
Coz odpovida i na dotaz,ano je to normalni,olejova suspenze proste udela na vode film,takze defacto chovani toho vitaminoveho pripravku je normalni.

co se týče podávání vitamínu hadům souhlasím s příspěvky nade mnou, ale k samotnému výrobku, který ti veterinář nabídl - je to low end, tahle řada vitamínů je dle mě pro teraristiku nepoužitelná, vhodné jsou jen pro zvířata, které dostavají vit. jen v určitých případech - jako příklad bych uvedl samici eublíka po snůčce (taky jediný příklad co mě napadá) - problém je v tom že zrovna nevoní a špatně se rozpouští ve vodě - viz. tvoje zkušenost a na krmném hmyzu drží jen po jeho navlhčení. Jediné plus je cena.

VITAKRAFT VITA TERRA TURTLE ELIXIR

Už jen samotný fakt, že hodně slabý angličtinář vyčte, že to je pro želvy (vodní), napoví, že pro hady to asi není určeno. Navíc podávat zdravému hadovi jakékoliv podobné přípravky je poněkud kontraproduktivní. I nadbytek vápníku (především zvýšený poměr k P) může být v konečném zúčtování problematický (ukládání v měkkých tkáních atd.).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru