Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Krmení mimo terárium

Ahoj, chtěl jsem krmit korálovku mimo terárko, kvůli bukovým štěpkům jako substrát. Možná zbytečnost, ale jistota je jistota. Minimálně na odzkoušení, jak vůbec takové krmení v plastovém boxu, který jsem koupil, probíhá. Je to box, nebo malá přepravka o rozměru 40x29x18cm a hádek má 55cm. Jenže had je v boxu jako vyměněný, tomu bych se ani nedivil, ale zmlasala mě ta videa na youtube, kde je had vevnitř a hned po vložení myši už jde po ní. V mém případě se had snaží spíše najít cestu pryč a o myš se v boxu vůbec nezajímá. Jak Vaši hadi ze začátku přijímali potravu mimo terárko, stalo se Vám něco podobného? Nemůže to být velikostí boxu? Díky moc Dan

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
ja krmim normalne v terarium...pri poslednim krmeni mel hadek drevene stepky u huby a po sezrani mys…
exel 12.02.2009 08:33
exel
Tak já nekrmím v terarku z jiných důvodu, než nějaka malá šance, že had spolkne substrát a ještě mu…
maku 12.02.2009 08:42
maku
Díky moc za Vaše postřehy. Snad příšte krmení dopadne lépe ;-)
Dann 12.02.2009 12:01
Dann
Já bych doplnil za sebe, že většinou krmím čerstvě usmrcenými hlodavci, kteří už žádné bobky neuděla…
krokodýl 12.02.2009 15:54
krokodýl
že většinou krmím čerstvě usmrcenými hlodavci Omlouvám se za měnší prznění původního dotazu, ale ne… nový
MadMike 12.02.2009 19:59
MadMike
pokavaď se člověk dobře netrefí, tak má potom tejden výčitky svědomí - teda já bohužel jo. Neboj ví… nový
krokodýl 12.02.2009 20:09
krokodýl
pokavaď se člověk dobře netrefí, tak má potom tejden výčitky svědomí - teda já bohužel jo. Kamaráde… nový
Pepé 12.02.2009 20:18
Pepé
Škachův ÚD tak to si budu pamatovat :-D a beru si z toho ponaučení Pepé: ale když musím,tak musím… nový
MadMike 12.02.2009 21:55
MadMike
Jestli je tady nějaký neonacista, tak bych docela rád viděl, jak se musí tvářit, když tady čte o ply… nový
maku 12.02.2009 21:58
maku
Ja osobne teda hlodavce nezabijim davam je jim zive oni si snimi velmi lehce poradi sami a pokud jde… nový
Master 12.02.2009 22:08
Master
Škachův ÚD tak to si budu pamatovat a beru si z toho ponaučení Samozřejmě každý používá svůj vlastn… nový
krokodýl 13.02.2009 09:14
krokodýl
:-D:-D už dost!cheche Co takhle mražení hlodavci? U zeleniny existují už studie, že mražením dochází… nový
MadMike 13.02.2009 14:56
MadMike
No z toho mám také hrůzu. Se mi posmívá jeden nejmenovaný člověk, protože mi vyhrožuje, že jednou bu… nový
Iveta 13.02.2009 16:20
Iveta
Stejně je budu muset na ty krabičky naučit a já zas to zabíjení Proč? Dá se přece krmit i živýma a… nový
malpolon 13.02.2009 16:58
malpolon
.....a proč potlačovat přirozenost? nový
ladik2 13.02.2009 17:09
ladik2
No protoze se da takto predejit eventuelním kousnutím hada hlodavcem-proto zabíjení.To krmeni mimo T… nový
IvetaK 13.02.2009 18:14
IvetaK
Tohle mi přijde vážně přehnané. Předcházet eventuálnímu kousnutí hada hlodavcem. To rovnou nebudu dá… nový
maku 13.02.2009 20:31
maku
Jenže ne každý má možnost krmit živými. Je to asi i pohodlnost,ale je pro mne snažší mít v mrazáku h… nový
Tymoty 13.02.2009 20:53
Tymoty
Maku,To znělo přehnane,ale přehnanou péči a starosti fakt neoplývám.jen Uvazuji,az jim hodim nekdy v… nový
IvetaK 13.02.2009 22:20
IvetaK
Tohle mi přijde vážně přehnané. Předcházet eventuálnímu kousnutí hada hlodavcem. Mě to přijde celke… nový
krokodýl 14.02.2009 14:42
krokodýl
nezabíjím krmné hlodavce, a to ani pro krajty zelené, kde se to doporučuje v 10 případech z deseti,… nový
tom_czech 14.02.2009 13:59
tom_czech
Využiji tohoto vlákna k otázce. Krmím-li mimo box/terárium, zkrátka jinde... Jak mohu s hadem po nak… nový
PavelS 26.09.2014 15:08
PavelS
To záleží na tom jakej to je had (druh, povaha). U salámistů je to jedno. Když to bude trochu stresá… nový
cejna 26.09.2014 15:29
cejna
Je to pár kobercovek (NZ 2013), 1,0 vypadá spíš jako kliďas, ale kousl by do všeho kolem. 0,1 je spí… poslední
PavelS 26.09.2014 15:34
PavelS

Tak já nekrmím v terarku z jiných důvodu, než nějaka malá šance, že had spolkne substrát a ještě mu ublíží. Někdy až žasnu jako množství bobků je ta myš schopna za par minut vyprodukovat a představa, že to mám v terarku, tak teda ne, děkuji. Příšerně to smrdí a nerad bych měnil substrát každý týden. A vzhledem k tomu, že mám terarka v pokoji, kde spím, tak by to nebylo zrovna příjemné (a to nepočítám svou alergii). Pěkně nakrmím mimo, hada vrátím a vyhodím noviny a je pokoj.

Já bych doplnil za sebe, že většinou krmím čerstvě usmrcenými hlodavci, kteří už žádné bobky neudělají;-). Buď je podám s peánu (vyprovokuji) a nebo u spousty hadů stačí jen mu myš nebo potkana hodit před úkryt nebo částečně do úkrytu a většinou tam za pár minut už není.;-)

že většinou krmím čerstvě usmrcenými hlodavci

Omlouvám se za měnší prznění původního dotazu, ale nedal by se sehnat nebo i udělat nějakej "killer´s kit" na principu CO2? Nějaká krabička s CO2 bombičkou (předpokládám, že klasický sifonovka stačit nebude), kde bych mohl bezútrpně usmrcovat krmné hlodavce? Ten plyn asi nepůjde jen tak sehnat, co? Totiž jedné lampropeltisce myši zabíjím (jak kdy) a pokavaď se člověk dobře netrefí, tak má potom tejden výčitky svědomí - teda já bohužel jo. Teď rozšiřujem hadí chov, takže mě to v budoucnu nemine častěji.

pokavaď se člověk dobře netrefí, tak má potom tejden výčitky svědomí - teda já bohužel jo.

Neboj víc praxe - méně neúspěšných zásahů.;-)
Používám tzv. Škachův ÚD /úder dvojitý/ (za ocásek a v rychlém sledu 1. úder o hranu bedny v místě vazu myši a hned v zápětí 2. pojistný) a jen výjimečně nejsem úspěšný.:-)

pokavaď se člověk dobře netrefí, tak má potom tejden výčitky svědomí - teda já bohužel jo.

Kamaráde,byl jsem na tom stejně a tuplem,když jsem musel pozabíjet více kusů najednou.Furt to dělám nerad,ale když musím,tak musím.Dřív jsem byl schopný i komára odehnat(teda pokud mě něťafl:-D),takže to bylo ze začátku opravdu peklo.

Škachův ÚD

tak to si budu pamatovat :-D a beru si z toho ponaučení

Pepé:

ale když musím,tak musím

No jasný, halt si budu muset zvyknout a trénovat "grif" i když takhle to zní docela cynicky. Hole ale zabít pořád nedokážu...nevím proč. Pokud by byla možnost někde splašit plynovej boxík, tak bych do toho určitě i zainvestoval, páč levný to asi nebude.

Ja osobne teda hlodavce nezabijim davam je jim zive oni si snimi velmi lehce poradi sami a pokud jde o ublizeni pokud ho mys,potkyn atd kousne tak se okamzite pretoci telem tak aby uz kousnout nemohl anebo dam neco pred tlamicku toho dotycneho hlodavce a on se zakousne ale to je je jen ma skusenost nevim jak je to unejakych mensich druhu tam je to asi bespecnejsi

:-D:-D už dost!cheche
Co takhle mražení hlodavci? U zeleniny existují už studie, že mražením dochází k znehodnocení některých vitamínů nebo minerálů (nejsem si jist), dá se něco takového předpokládat i u hlodavců nebo všeobecně o mražených krmných zvířatech? (jako např. u ryb ztráta thiaminu apod.) Opět se moc omlouvám za OT.

No z toho mám také hrůzu. Se mi posmívá jeden nejmenovaný člověk, protože mi vyhrožuje, že jednou budu muset také zabíjet myši, či potkany. Jsem strašná cíťa. Včera jsem poprvé krmila mladé amurky, vzaly si jen v terárku. krabička je stresovala, a na ruce se též bály. Stejně je budu muset na ty krabičky naučit a já zas to zabíjení.

No protoze se da takto predejit eventuelním kousnutím hada hlodavcem-proto zabíjení.To krmeni mimo Terarium-odděleně.SLYSELA jsem a Cetla,ze by se hadi sami o sobe meli krmit odděleně.vcera ty amurky byly schopné si vzájemne vytahovat mysata z pusy.ale kazdopadne zatim maji dostatecne velke Terarium,kdyz si kazdy vleze do jineho rohu s úlovkem,tak bych se nebála.a živými bych take rada krmila.v přírodě si take vse loví sami.vzhledem k tomu,ze jsem uplny začátečník,tak posloucham a čtu rady,a soupu nohama:-)

Tohle mi přijde vážně přehnané. Předcházet eventuálnímu kousnutí hada hlodavcem. To rovnou nebudu dávat do terarka žádné větvě a nechám ho v placetém terárku o výšce třeba 1Ocm - co kdyby náhodou nešikovně spadl a něco si udělal? Dáme pryč žárovky, aby se had nespálil. Pořídíme napájedlo pro hlodavce, aby se předešlo eventuálnímu utopení. Krmit budeme jen hlodavci, kteří řádně prošli zdravotním testem (rozbory krve atd) - náhodou bude nemocný a co potom, že? Nechat hlodavce třeba přes noc s hadem je samozřejmě hloupost - ale krmit ho mrtvou potravou? To z toho hada chcete udělat doslova tlusté, líné prase, co se nehne ze svého oblíbeného místa a když bude čas krmení, tak jen otevře pusu, aby mu myšku mohl páníček pěkně nasunout do chřtánu? Jen ho nechte, ať si svou potravu zaslouží - je to ostatně jeho jediná řekněme skutečně aktivita - a že ho kousne, škrábně? A co? Aspon si příště dá pozor a bude se v technice lovu zlepšovat. Moje malá gutka ze začátku odnášela krmení běžně nějakým malým šrámem - to už je ale dávno minulost.

Jenže ne každý má možnost krmit živými. Je to asi i pohodlnost,ale je pro mne snažší mít v mrazáku holata,skákavky... než každý týden jít po zverimexech abych kopil jedno hole. Mít toho víc a mít chov hlodavců asi bych taky krmil živými nebo čerstvě zabitými.

Maku,To znělo přehnane,ale přehnanou péči a starosti fakt neoplývám.jen Uvazuji,az jim hodim nekdy v dospělosti dospělého potkana-nějakého hajzlíka,co bude následovat.z mysi strach nemam.To at si loví a škrti sami.Je To opravdu vec názoru a zkušenosti.kazdy chovatel preferuje neco jineho.ja To poznam sama,co bude pro me a hady nejlepsi.A Terarium je plne vybavené.pry jsem dobry aranžer:-).

Tohle mi přijde vážně přehnané. Předcházet eventuálnímu kousnutí hada hlodavcem.

Mě to přijde celkem v pořádku neriskovat zbytečně zdraví svých hadů. Nehledě na to, že terárium není příroda, kde nezáleží na tom, když se jednomu jedinci nezadaří a přijde třeba o oko a infekcí i o život, tak kdo někdy vyndaval nasr... potkana od nasr... carináty (nikdy se ti to nestalo?), tak už ví, že je snazší na ní hodit toho potkana klepnutého, když ho nebude chtít, tak ho snadno peánem vyndám. Navíc pokud rozděluji krmení mezi víc hadů v teráriu, tak to je taky zjednodušení.
Tím nechci říct, že nekrmím živými, jen to různě dle potřeby kombinuji.

nezabíjím krmné hlodavce, a to ani pro krajty zelené, kde se to doporučuje v 10 případech z deseti, nikdy se nestalo, že by se některý had nechal kousnout na citlivé místo, jako je oblast hlavy, očí. Mám to štěstí , že mám místnost na chov hlodavců , vlastně je to kotelna a tak nemusím ani schánět holata a různé velikosti myší. naopak mám problémy s udáním toho co moji hadi nespořádaj, naštěstí regulují chov myší i vrubozobci, který maj největší zábavu pokud ta myška ještě plave. Jinak co se týče zabíjení , je asi nejhumálnější usmrcení s pomocí CO2 a to nejen krmných hlodavců, ale i chovaných zvířat, s tím se každý chovatel dřív nebo později setká, / nevylěčitelné zlomeniny, rachytida, závažné nemoci, kdy se budete muset rozhodnout a odhodlat k utracení/. Jinak CO2 seženete kdekoli kde prodávají technické plyny, ale cena za lahev byť pronajatou je vysoká, jako řešení může být možnost nechat si natočit CO2 do prázdné kyslíkové láhve / lze zakoupit v akvaristice/, někde lze i do prázdného hasičáku.

Využiji tohoto vlákna k otázce. Krmím-li mimo box/terárium, zkrátka jinde... Jak mohu s hadem po nakrmení manipulovat? Mohu ho zase normálně (i s potravou v těle) přendat rychle do boxu, kde ho nechám trávit? Nebo i ta chvilková manipulace může být na škodu a on potom myš zase vyvrhne? Doufám, že je můj dotaz srozumitelný.
Díky moc

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru