Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Borovice a ostatní jehličnany v teráriích

Takže, to čo by ste chcel vyrýpnúť v lese tam niekto z največšou pravdepodobnostou doniesol a zasadil.
Tak já teda nejsem lesnický inženýr, ale v borovém lese (kterým mimochodem člověk ve většině míst u nás nahradil původní druhy, což je na škodu biodiverzitě) se najde spousta přirozeně vyrostlých semenáčků. Máš pocit, že semínka z borovic neprocházejí běžně zažívacím traktem lesních zvířat? Myslíš, že se jim cíleně vyhýbají? Asi ne, viď. Stejně tak ostatní případy narušení obalu semínka se běžně dějí neboť nežijem ve skleníku. Ze stovky semenáčků doroste sotva několik stromů, zbytek podlehne tlaku okolní přírody, takže odběr dvou tří semenáčků opravdu přírodu nezlikviduje. Navíc jsou to v mnoha případech nepůvodní monokultury vysázené člověkem a opravdu v tomto případě nelze hovořit o nějakém poškozování přírody, pokud tak navíc udělám na vlastním pozemku, tak už není vůbec o čem mluvit... Mimochodem - víš kolik podstatně větších boroviček padne o vánocích a při "probírání" porostu.
V lepšom prípade by to bola krádež
Samozřejmě pokud by šlo o výsadbu, tak ano, ale u náletů je to opravdu hodně hodně velká sci-fi...
Pri výsadbe sadeníc je nutné podla stanovišta vytvárať mikroklímu, pretože sú náchylné v lete na vyschnutie a v zime na vymrzan
V tom nevidím problém. Vytváření mikroklima, to je to, oč v teráriu běží.
Ked si predstavim že najkvalitnejšie drevo a največší výnos dosahujú ako 80-100 ročné, pripadne mi barbarské ich likvidovať v ich utlom veku.
Opravdu hloupý argument vzhledem k tomu, jak funguje lesní hospodaření.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny