Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Prosím o pár rad, děkuji

Ahoj,
včera jsem si chtěla na Ládví koupit Korálovku (rozhodovala jsem se mezi kalifornskou a mexickou), jenže jsem tam ze zdravotních důvodů nemohla jet, tak jsem tam poslal přítele. S tím, že si má z nich vybrat, která se mu bude více líbit.
On místo Korálovky přivezl domů Krajtu Královskou :!:
S tím, že Korálovky tam neměli "ty hezké". (On zvířatům všeobecně moc nerozumí. Má je rád, stará se o ně, ale prostě to nemá v sobě.) Že se mu líbili "tyhle" a že já už jsem krajtu jednou měla, tak je to stejně jedno (když jsem byla malá, měli jsme tmavku). A navíc prej už je jedno, jestli ten had vyroste 120cm a nebo 150cm. Ještě, že přivezl K. královskou a ne tu tmavku. To nevím, nevím kam tu bysme dali.
Nyní k problému.
Hadice vypadá v pohodě. Terárko hned prošmejdila a i na ruce se hned neschoulí do koule, ale leze a skoumá. Prý je měsíc stará. Myslíte, že už je rozkrmená? Já doufám, že jo. Že by snad nikdo neprodával nerozkrmená mláďata.
Jinak terárko má zatím 80x40x40 (přikládám foto), větev ještě dodám, to už jsem včera nestihla. Můžete mi z vlastní zkušenosti říct, jakou a jak silnou žárovku/ky tam dát, aby teplota byla ideální? Už jsem zkoušela více možností. Když to bylo nejideálnšější i s chladným koutem, tak ale pod žárovkou bylo 45°C, což mi přijde moc.
Čím takovouhle žížalku krmit? Holátky nebo skákavkami?
Zjišťovala jsem a hledala jsem, takže info mám. A zkušenosti s krajtama taky, i když ne s královskou. Tak se právě bojím tý nežravosti.
Díky moc za všechny rady.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ahoj, tak dnes jsem jela pro myšky. Vzala jsem si skupinu 1 samec + 4 samice. A samozdřejmě jsem vza…
kachnicka1986 19.05.2009 12:01
kachnicka1986
mě had žral myšata bez škrcemí - za živa. Nech jí trochu vyhladovět - tak 2 týdny, a pak předhoď mal…
Mates_RR 19.05.2009 15:39
Mates_RR
To ta moje jse snažila škrtit. Jak jsem už napasala, u prvního se jí to nepovedo a u drýhýho už jo.…
kachnicka1986 19.05.2009 16:31
kachnicka1986
taky sem parkrat zkousel krmit mimo tera ale bez uspechu.mate na to nejaky figl nebo tak neco ?jo ji… poslední
exel 19.05.2009 22:07
exel

Ahoj,
tak dnes jsem jela pro myšky. Vzala jsem si skupinu 1 samec + 4 samice. A samozdřejmě jsem vzala i jednu skákavku pro Žovku, tak jsme jí pojmenovali. Zkusila jsem dát myš Žovce, ale neopadlo to. Myš byla něco mezi skákavkou a dospělcem a krajťule se jí bála. Takže jsem jí přihodila ke skupině a jela rychle pro holátko. Měli úplně malinká holátka a pak trochu větší. Vzala jsem 2 ty trošku větší a nabídla jí je. Noo, a Žovka si je s radostí dala. Já měla radost ještě větší. Nejdřív okolo toho prvního lezla a čmuchala, poodlezla trochu dál, pak zase přilezla. Trvalo to asi 5 minut. Ale pak se do něj pustila.
Měla jsem z toho strááášnou radost! :))
První holátko špatně škrtila, takže když se pak rozbalila, hole to rozdejchalo. Ale jí to bylo jedno a sežrala ho. To druhé už chytla, uskrtila a sežrala jak starej mazák :-D
Takže než se mi začnou rozmožovat myšky doma, zajedu vždy pro 2 nebo 3 holátka (Nebo myslíte, že 2 holátka jsou málo?), budu vybírat nějaký větší. A až se budou myšky rozmnožovat i doma, můžu ji pomalu nabízet větší a větší.
Tady je pár fotek z dnešního, a našeho prvního krmení

mě had žral myšata bez škrcemí - za živa. Nech jí trochu vyhladovět - tak 2 týdny, a pak předhoď malou skákavku. Myší hole je nevýživné (jako kdyby tebe nechali o chlebu a o vodě) a krajťule si musí zvykat na větší potravu, která se oproti holatům navíc pohybuje...
A proč chceš chovat myši? Rozhodně na tom nic moc neušetříš (ani neviděláš) a pro jednu krajtu to fakt nemá cenu... a to nemluvím o tarostech kolem toho - úklid, krmení, smrad, kupování granulí atd ...
A dávej bacha, ať ti had nepolkne s myškou i ten štěpek ! Lepší je krmit např. na papíru. ten pak vemeš a vyhodíš. já už krmím mrtvou potravou (parkrát mě myš poranila hada) a tu "mrtvolu" pokládám do tera na papír, nebo na kachličku. > už několikrát jsem pinzetou vyndaval štěpek hadoj z tlamy, tak to řeším takhle. A pokud chceš - budeš krmit živou potravou, tak je vůbec lepší krmit mimo tera v nějakým větším plastovým boxu.

To ta moje jse snažila škrtit. Jak jsem už napasala, u prvního se jí to nepovedo a u drýhýho už jo.
Krmení mimo tera časem zkusím. Určitě je to bezpečnější než v něm. Ale mám hadici od soboty, tak to nechci uspěchat.
Myšky si chovám protže v podstatě kdykoli budu mít jakoukoli velikost. Počítám s tím, že samice můžou mít mladé najednou nebo vrh sežerou nebo něco. Ale mám v zásobě ještě jednen boxík. A tak se nebudu muset bát, zda seženu určitou velikost myší. V mém okolí se třeba skákavky neshání moc dobře.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru