Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vybírám hada

Dřív jsem měl krajtu královskou.Od malinka.Po 6 letech onemocněla a neustála to.5 let jsem bez hada a zase o něm uvažuji.Váhám, zda opět k. královskou nebo korálovku sedlatou nebo užovku červenou. K. královská se mi zamlouvá nejvíc, stejně jako dřív. Ale mám s ní špatnou zkušenost. Chci a chtěl jsem klidného, neagresivního hada, nenáročného na jídlo i celkově (mám 4 leté dítě - to hada taky chce). Jenže z toho, co jsem měl, vyrostl zrovna agresivní kousek a obrovský jedlík(což u nich není údajně běžné). Musel jsem krmil každý týden. Klidně dala i 5 myší najednou, 2 křečky či drobnější potkany. Jinak velikostí a zjevem mi vyhovuje. Co myslíte, měl jsem jen smůlu a mám jít do k.královské znovu nebo zkusit korálovku nebo užovku červenou? Díky za názory.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Já mám 8 guttek a všechny jsou pohodové, zvyklé na manipulaci. Jsou však dost temperamentní, jak ote…
boaedon 29.05.2009 06:35
boaedon
Tak když už jsem tu byl zmíněn :) No, reginy jsou obecne hodne klidne, mel jste proste smulu. To kr… nový
VH 29.05.2009 15:31
VH
lovi, jako by to neumeli :-Do je dobrý, ale faktem je, že je to kus pravdy. Samice (hondurensis, m… nový
Arutha 29.05.2009 16:23
Arutha
Hotový wrestlling :-D nový
boomslang 29.05.2009 16:34
boomslang
Tady zadavatel: Moje sympatie nejvíc pořád patří krajtičce. Takže to asi risknu a pujdu do ní znova.… nový
Tomula 29.05.2009 16:51
Tomula
Já jsem teď koupila samici regiusky za 1 600kč, jsem si jistá, že se jedná o odchov, inzerát byl i t… nový
Tess 29.05.2009 19:32
Tess
jo jo cena je dobra ;-) ja bral moji reginu za 2000,- sice mi moc ze zacatku zrat nechtela ale pak s… nový
exel 29.05.2009 20:00
exel
ted je nekdo kupoval, na burze v ov, od nejakych mladochu za 500 nový
Danielh 29.05.2009 20:29
Danielh
no ale jaké že:-( nový
Tess 29.05.2009 20:34
Tess
jaké to nevím, ale nešel bych do toho. raději bych si připlatil, starostí mám beztak víc než dost nový
Danielh 29.05.2009 20:39
Danielh
Já mám taky od pána z Českého Těšína pár Krajt královských odchov už z minulého roku má krásný sehra… nový
mmajuska 01.06.2009 17:00
mmajuska
Importu se radši vyhni obloukem. Mě takhle napálil překupník a mam doma krajtu ze který sem tahal pa… nový
Davis3dk 01.06.2009 00:50
Davis3dk
VH mě trochu nakrknul: - koralovky jsou rapli - ja nevim, nejak mi neprirostli k srdci, lovi, jako… nový
Boss_1 01.06.2009 10:37
Boss_1
Jj je to pravda,taky mám 3 korálovky,jen jedna z nich umí pořádně lovit a to mexická, nedá se to sro… nový
Tess 01.06.2009 12:30
Tess
Jak jsem spal, neprirostli mi k srdci - i dkyz budou prcci :) Jsou proste divne :) VH nový
VH 01.06.2009 13:47
VH
nelovci? Zajímavý název :) Co v tom případě je Bc, kterej vždy čeká, až mu ta myš vleze sama skoro a… nový
Mates_RR 01.06.2009 17:18
Mates_RR
Co v tom případě je Bc, kterej vždy čeká, až mu ta myš vleze sama skoro až do tlamy Jenže ono to j… nový
krokodýl 01.06.2009 18:08
krokodýl
Ano přesně tak korálovka usmrcuje způsobem ,,mezi tělem a sklem", jakoby ji nenapadlo, že má po myši… nový
Tess 01.06.2009 19:04
Tess
spíš takový "nimrod" - hrozně ji to baví, ale výsledky nic moc.:-) :-D Tak to je hláška dne:-D Tref… nový
Arutha 01.06.2009 21:49
Arutha
Jo, naprosto :) Nimrod, to je dobrééé :-D nový
VH 02.06.2009 08:18
VH
Chtěl bych se zeptat,zda je povinost rosit v terárku,nebo jen dobré doporučení ? :-) nový
Rabater 05.07.2009 23:17
Rabater
zalezi co v tom terarku mas... nový
Tymoty 06.07.2009 10:56
Tymoty
Jsem tu nový a toto je můj první příspěvek. Je mi 32 let, jsem z moravy a radit tady můžu ohledně le… nový
TondaSchumacher 04.07.2009 09:13
TondaSchumacher
NO na tvojom mieste by som isiel do toho velhada kralovskeho/ Boa constrictor . . su to fakt super h… nový
AAA 06.07.2009 13:51
AAA
No přesně tvůj had se mi líbí nejvíc ;-) je to krasavec .. . Já tu koupi budu řešit tak za 2 měsíce… nový
TondaSchumacher 06.07.2009 18:31
TondaSchumacher
Samozřejmě tmavka. Albino regiusku by za takovou cenu neprodával ani polointeligent. nový
halapremek 06.07.2009 19:21
halapremek
;-)Moje řeč! Ale prodavač pořád tvrdí že to je regius. také proto chci hada římo od chovatele. Vím ž… poslední
TondaSchumacher 07.07.2009 09:05
TondaSchumacher

Já mám 8 guttek a všechny jsou pohodové, zvyklé na manipulaci. Jsou však dost temperamentní, jak otevřu terárko, rychle lezou ven. Regiuska se mi zdá co do pohybu klidnější a pokud to berete jako kompromis za hroznýše, je to ideální had. Bývají většinou nekousaví, ale Vy jste tenkrát zřejmě trefil na tu výjimku, která potvrzuje pravidlo.;-)

Tak když už jsem tu byl zmíněn :)

No, reginy jsou obecne hodne klidne, mel jste proste smulu. To krmeni 5 mysma - bud se jednalo o prcky a nebo to byla bezedna poplenice. Kazdopadne musela fest pribrat a to se pak nedivi, ze mela zdravotni potize (mozna byly jineho radu, ale ...). Proste nekteri hadi maji tendenci snist vse a hned a pak vypadaji jako burty :) Myslim, ze z hadic, co jste jmenoval jsou asi nejrozumnejsi - koralovky jsou rapli - ja nevim, nejak mi neprirostli k srdci, lovi, jako by to neumeli a najdou se mezi nimi obcas taky kousavci. Ja mam stesti, ze me sinalojky jsou naprosto ok. Guttky - 4 ze 4 co jsme měl, když se blbě vyspaly, hryzaly :) Myslím, že pro Vás je opravdu nejrozumnější regina, ale bacha na to přežírání. Prostě dvě myši 14 dní ci potkan 3 tydny a hotovo.

VH

lovi, jako by to neumeli

:-Do je dobrý, ale faktem je, že je to kus pravdy. Samice (hondurensis, mexicana, kalifornky - ikdyž už je nemám) lovily vždycky bez problémů a všechno, zatímco samci mají všichni čas od času problém a provozují místo škrcení zalehávání, vláčení, mačkání na sklo atd. Takže to asi fakt neumí:-)

Tady zadavatel: Moje sympatie nejvíc pořád patří krajtičce. Takže to asi risknu a pujdu do ní znova. Jen přemýšlím, že zkusím sehnat už nějaký odrostenější kousek, u kterého bude jasné, jak mu chutná nebo nechutná, popř. jestli si rád kousne i do člověka:-) Myslíte, že je to rozumné? A co rozdíl mezi hady z dovozu (odchytu) a odchovu. Známý jich má teď z odchytu několik - prý rozjezené a přeléčené, ale nějak spíš věřím těm z odchovu - ale kdo mi zaručí, že jde skutečně o odchov. Jaká momentálně taková rozumná cena regiusky - malé a už odrostlejší? Díky.

Já jsem teď koupila samici regiusky za 1 600kč, jsem si jistá, že se jedná o odchov, inzerát byl i tady na tera poradně, pán je z Českého těšína, poslal mi i fotky líhnutí, samici... myslím, že cena je dobrá, pokud se jedná o odchov.. a žere perfektně skákavky, je cca měsíc stará...jsem spokojená:-):puff: z importu bych nebrala:-/

Já mám taky od pána z Českého Těšína pár Krajt královských odchov už z minulého roku má krásný sehraný pár a množí je každý rok nikdy jsem neměla problém s krmením žraly samy hned od začátku.sameček taky byl pár týdnu nevrlý a sem tam po mě vyjel ale pak si zvyknul a teď je v pohodě.Ono je rozdíl dát za import 700-1100kč a potom pár stovek nely tisíc za léčbu a veterinu nebo dát hned za odchov 1600-2000kč a mít klid a zdravé zvíře.

Importu se radši vyhni obloukem. Mě takhle napálil překupník a mam doma krajtu ze který sem tahal parazity, pichal injekce s antibiotiky na zánět dýchacích cest a k tomu se mi rozežrala až teď je pohublá a po 5 měsících se mi eště nesvlíkla...Pro větší klid si kup zdejší odchov.

VH mě trochu nakrknul:

- koralovky jsou rapli - ja nevim, nejak mi neprirostli k srdci, lovi, jako by to neumeli a najdou se mezi nimi obcas taky kousavci.

Můžu souhlasit jen s touto částí:

lovi, jako by to neumeli

Koupil jsem korálku asi jako 3 měs. mládě a to její lovení bylo klování do myši, která s klidem uskakovala, nejdřív to byla sranda, ale pak jsem z toho byl smutnej a přemýšlel jak takovej had může v přírodě přežít. Teď jak je starší je to už jen sranda, když se ji několikrát podaří myš chytit za ocas a začne se kutálet, aby ji omotala a úspešnost lovu už je vysoká, navíc narozdíl od hrozňy, nebo krajty jde o aktivního lovce.
Rapli to teda nejsou, do mě klovala jen první týden protože se bála, pak si ale zvykla a byla v pohodě.
Ta moje je hnědočernej fešák se žlutym bříškem, žlutym proužkem na hřbetě a roztimilou žlutou tlamičkou s černými spárami:-D. Jako nevýhodu vidím nepřiměřeně časty kálení.

Jj je to pravda,taky mám 3 korálovky,jen jedna z nich umí pořádně lovit a to mexická, nedá se to srovnat s užovkou nebo krajtou, ale i když jsou takoví ,,nelovci" líbí se mi a nikdy mě nekousli..Naopak pořídila jsem si krajtu, a 2krát na mě už vyjela při rošení, ale beru to, protože si zvyká a nějaká ruka ji tam mihá v terárku:)) Snad si ale zvykne, zatím to nějak neřeším, ale docela mě to překvapilo, protože jsou zřídka agresivní, proto jsem si pořídila krajtu a ne hroznýše (ale to i z důvodu velikosti), ale to se spraví:puff:

Co v tom případě je Bc, kterej vždy čeká, až mu ta myš vleze sama skoro až do tlamy

Jenže ono to je u hroznýše o jiné taktice, hrozňa by nic nedohonil, tak číhá, ale pak už se většinou nemýlí a samotná akce je většinou slovení na jedničku. Korálovka se zbrkle honí za myší a klidně se stane, že jí několikrát mine. Takže ve srovnání - počet zahájené akce : úspěšné ulovení je hroznýš proti většině korálovek mistr nad mistry. Když k tomu ještě přidám to korálovčí neumětelské škrcení (spíš utlačování), tak je výraz "nelovec" celkem na místě, i když já bych řekl spíš takový "nimrod" - hrozně ji to baví, ale výsledky nic moc.:-)

Ano přesně tak korálovka usmrcuje způsobem ,,mezi tělem a sklem", jakoby ji nenapadlo, že má po myši,,skočit", prostě to neumí...Mé krajtě taky přijde myš přímo pod čumák a pak chňap, stočí myš mezi tělo a je to, v tom případě je to lovec tak nevím proč by Bc v tomto případě nebyl lovec:?::-/

Jsem tu nový a toto je můj první příspěvek. Je mi 32 let, jsem z moravy a radit tady můžu ohledně leguána zeleného. Dnes je to přesně 2 roky co mám doma samičku leguána zeleného. Má 1.80kg a asi 120cm. Asi v srpnu si chci pořídit hada jen uvažuju jakého. Mám krásné terárko 13ox50x40cm (dxvxš)obložené v buku a chtěl bych ho využít. Uvažuju mezi Krajtou královskou nebo Hroznýšem královským. Láká mne ten hrozňa ... musel bych sice v budoucnu dělat větší terko ale i tak. Nastudováno už mám hodně ale i tak budu rád za nějaké info.

No přesně tvůj had se mi líbí nejvíc ;-) je to krasavec .. . Já tu koupi budu řešit tak za 2 měsíce (až budu mít hotové jjisté soukromé věci a terko). Taky chci přímo od chovatele. Ale tady v místním zverimexu teď mají nádherného hada .. Krásný světlý albino samec Krajtá královská za 1800kč (klasika za 1600kč). Já jsem osobně ještě "světlou" regiusku nikde neviděl a myslím si že to je tmavka.. . Když jsem to řekl majiteli obchodu, tak jsem byl málem vynesen :-D Je to prý královská.. Tak co?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru