Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Leguán dodělání vodní plochy v terku

Ahoj. Projíždel jsem tak fotky na akvarko.cz a upřímně jsem záviděl lidem, co si udělali terárium i s velkým bazénkem(např. terárko a ve spodní části akvárium) bohužel jsem nebyl při projektování terária(a i kdybych byl, stejně bych to možná opomenul) ale máte někdo nějaký nápad jak dodatečně udělat vodní plochu pro legoše? Napadlo mě použít starší akvarium a obložit ho přírodními materiály ze stran a udělat vyvýšený bazén, ale nemám představu jak dodělat filtraci a pokuď si tam budou potvůrky odkládat ,tak to akvárko čisté dlouho nevydrží. Máte někdo nějakou zkušenost nebo nápad? Zatím jsou to prckové, takže se to dá řešit větší miskou s vodou, a hodně rosím,ale tohle se mi líbí jak esteticky tak funkčně. Kdo tohle někdy dodělával???
Díky.

loading...
Předmět Autor Datum
Už je to davno,čo som sa venoval akvaristike,ale jedna vec plati a to obyčajnym mechanickym filtrova… nový
johny13 13.08.2009 15:00
johny13
já myslím, že stejně i přez filtraci by bylo nutné prakticky denně vodu měnit, pokud by to nebylo 20… nový
krokodýl 13.08.2009 16:17
krokodýl
Ono tie vykaly to by nebol problem odfiltrovat,ale ten zapach vody a bakterie v nej,to je už o niečo… nový
johny13 13.08.2009 19:30
johny13
no Legoše mám dva, co se týče pohlaví, je to trochu problém protože jsou maličký, ale vybírali jsme… poslední
MilánoXYZ 14.08.2009 08:02
MilánoXYZ

Už je to davno,čo som sa venoval akvaristike,ale jedna vec plati a to obyčajnym mechanickym filtrovanim vody sa zapachu asi nezbaviš,skus sa spytat na rozbiehajucej sa akva poradni,legoše radi kadia do vody a rataj aj s nakladmi na pravidelnu - možno aj dennu výmenu vody,takže bazen si riadne premysli.Možno časom sa už vyvinuli modernejšie filtre.;-),len tak na okraj,kolko maš legov a maš už určene pohlavie?,dik

já myslím, že stejně i přez filtraci by bylo nutné prakticky denně vodu měnit, pokud by to nebylo 2000 l a pořádnej vnější filtr, pokud nevyndáš trus prakticky okamžitě, tak za pár minut je už ve vodě takový rozblencaný, že nejde beze zbytku vyndat. A je takřka 100%, že legouš ten bazének při potřebě trefí:-). V praxi měním v práci u 3 legoušů cca 250-300 l bazén prakticky denně (je bez filtrace), pokud mám jó štěstí, tak se vykaděj mimo nebo to hned vyndám a jeden den vodu měnit nemusím, ale občas se mi do čisté nové vody vyprázdní všichni a můžu začít nanovo. Pokud mohu doporučit, tak bych bazén řešil ne až tak moc hluboký (každý dm navíc spousta litrů) a snadno obsluhovatelný (výměna vody). Pokud by byl použit nějaký kvalitní vnější filtr (hlavně větší objem) a čeření vody a dobrý pohyb vody(vodopád zpět z filtru), tak při časném vyndavání trusu by možná šlo výměnu omezit třeba na 1x týdně i déle.

Ono tie vykaly to by nebol problem odfiltrovat,ale ten zapach vody a bakterie v nej,to je už o niečom inom,to snad neaky kombinovany,ale to by už muselo byt ozaj exkluzivne terko aj s nadržou,aby malo zmysel do toho ist.To kadenie do čistej vody,to presne viem o čom hovoriš,pekne si počka až vyčistim terko ..pozatvaram a on sa s nevinnym kukučom vykadi znova a z police ma pekne v klude sleduje.Normalne mi to niekedy pripada naschval.:))

no Legoše mám dva, co se týče pohlaví, je to trochu problém protože jsou maličký, ale vybírali jsme dva nejrozdílnější, takže předpoklad je samec/samice , ale 100% to ví asi jen oni sami-jestli vůbec. Teď mi tak napadlo, pokud to budou dva samci, v kolika letech by mohli začít být teritoriální? já jen abych věděl, kdy budovat další terárko;-)

No ten bazén ještě zvážim, když to tak čtu....asi jim v budou cnu nechám jako pole působnosti vanu a zůstanu u misky s vodou a rošení:-D

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru

loading...