Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem krmení leguána zeleného

Prosím poraďte...mám malého leguána - dárek:-)baští krásně,už se svlíknul 3x,je úplně v pohodě! začala jsem mu dávat květy lichořeřišnice a je to první co vždycky zblajzne!!!! i kvůli tomu sleze z větve....ale nevím KOLIK jich může sníst???? abych to nepřehnala.Je vůbec nějaké omezení čehokoliv z jídla???nebo snad pozná sám ŽE BY MU MOHLO BÝT BLBĚ????? Díky za radu.

Předmět Autor Datum
Určitě ti odpoví i někdo zkušenější, ale podle mě legoš ví kdy má dost. Mam taky dvě mláďata a žerou…
MilánoXYZ 25.08.2009 07:32
MilánoXYZ
To je len super,že bašti :-) aj moji žeru do prasknutia,ale:treba im davat pestre zmesi,pampelichu,v…
johny13 25.08.2009 12:11
johny13
Jak píšou přede mnou,pestré směsky,ale moji leguáni taky dávají přednost lichořeřišnici před ostatní…
Kája Brno 22.09.2009 14:31
Kája Brno
Zatím rostou pampelišky (teda mám samozřejmě na mysli smetánku lékařskou), tak je používej jako zákl… poslední
krokodýl 22.09.2009 17:13
krokodýl

Určitě ti odpoví i někdo zkušenější, ale podle mě legoš ví kdy má dost. Mam taky dvě mláďata a žerou a *erou neustále, takže bych řekl že je to v pohodě. Jenom nekrm pořád tím samým, legoš by měl mít pestrou stravu a ne jen lichořeřišnici.

To je len super,že bašti :-) aj moji žeru do prasknutia,ale:treba im davat pestre zmesi,pampelichu,vojtešku,jetel prosto rôzne zmesi,lebo ak sa nauči na jeden druh,ostatne potom z misky vyhadže a bude odmietat ine.O rôznomanitosti potravy pre Iguana je tu toho dost,len treba pohladat.Čo sa tyka velkosti porcii,radšej menej a častejšie,ja krmim tak 3x- 4x za den,podla toho aku maju chut,osušene zvyšky treba vyhadzovat.:-)

Jak píšou přede mnou,pestré směsky,ale moji leguáni taky dávají přednost lichořeřišnici před ostatním.Dostávají nahoru na směsku tak tři čtyři květy(víc jich za den nevykvete,v truhlíku)takže s mírou a do směsky třeba nasekat list lichořeřišnice,hned jim ta směska líp jede.

Zatím rostou pampelišky (teda mám samozřejmě na mysli smetánku lékařskou), tak je používej jako základ, do toho klidně pár květů i pár listů té lichořeřišnice + klidně pro lepší barvy (což leguáni ocení) a pestrost lze do směsi zamíchat i něco jiné zeleniny a třeba i další květy (obzvlášť ocení žluté a červené).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru