Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zranenie pri krmeni

Zdravim, potrebjem radu od skusenejsich chovatelov. Vcera som krmila moju 2-rocnu guttku a zrejme sa niekde zvnutra poskrabala kuskom dreva z podstielky (ako podstielku pouzivam drevene stiepky). Usudzujem tak z toho, ze ked zaskrtila druhu mysku, zacala ju do seba pchat, ale ked bola asi v polke, vyplula ju a na srsti mysky boli krvave skvrnky a nalepene kusky dreva. Potom uz len na tu mysku pozerala, vyzerala ze by ju aj zozrala, ale nevedela sa k tomu odhodlat. Takze jedine, co mi z toho vyslo je, ze ju to drevo niekde vnutri poskrabalo, lebo inokedy zblajzne dve mysi ako nic. Preto sa chcem spytat, ci sa to uz niekomu stalo, co by som s nou mala nieco spravit, dat jej nejake vitaminy aby sa jej to rychlejsie zahojilo, alebo co... A este - mala by som ju nakrmit uz buduci tyzden (krmim raz tyzdenne) alebo by som mala pockat? Vopred dakujem za uzitocne rady :-)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tak lignocel je svinstvo samo o sobě, když se dostane do trávícího traktu. Osobně krmím např. korálo…
Beastmaster 24.03.2010 08:44
Beastmaster
Nevim, ja teda videl pouze fotku ucpaneho chamika. O problemech ktere by mel s lignocelem had jsem n…
Redsnake 24.03.2010 10:16
Redsnake
O problemech ktere by mel s lignocelem had jsem nikdy neslysel Já jo, náš veterinář (zoo) už měl ně… poslední
krokodýl 24.03.2010 20:37
krokodýl

Tak lignocel je svinstvo samo o sobě, když se dostane do trávícího traktu. Osobně krmím např. korálovku živou myškou přímo v teráriu....jednou jsem zkoušel ve vaně, ale had nějak nejevil zájem...pak jsem ho dal do terária a jel po ní jak divej....a co se týče krve, tak vždy jen kapička u čumáku kořisti...ještě se mi nestalo, že bych měl něco v teráriu od krve, ale je rozdíl užovka, korálovka a pak hroznýš nebo krajta no. Jinak používám jako substrát písek a v části borové štěpky.

O problemech ktere by mel s lignocelem had jsem nikdy neslysel

Já jo, náš veterinář (zoo) už měl nějaké mrňavé guttky ucpané lignocelem na stole, ale netroufám si říct nakolik byl problém způsoben druhotně třeba nějakýma dalšíma zdravotníma komplikacema nebo nevhodným chovem. Každopádně v sobě měli špunt lignocelu (jakoby nalepený na střevní stěně) a pod ním silný zánět střevní stěny.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru