Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Už Vám žerou regiusky?

Ahoj chtěl bych se zeptat, jestli uz vaše regiusky po zimní hladovce jeví zájem o potravu.
Ta moje se pred několika týdny svlékla, poslední krmení proběhlo 2. října 2009, tak je to skoro 7 měsíců. Minulý rok přestala žrát 23. dubna, asi po necelých 6 měsících. Několikrát jsem zkoušel potkaní skákavku, ale bez zájmu - snad to bylo špatnou denní dobou.
Jak jste na tom Vy?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Vyuzijem toto vlakno....stacilo by regiuske aj na cely zivot terarko 71 dlzka x61vyskax37 sirka.....…
Ares1985 25.04.2010 22:03
Ares1985
71 x 37 cm. pro dospěláka určitě stačit nebude. Pokud jste třeba někde v ZOO viděl(a) dospělého jedi…
Koralek 27.04.2010 02:35
Koralek
Když to tady bylo zmíněno, prosím Krokodýla o upřesnění pojmu "Dobré větrání" Naše terárko (rozměry… poslední
krokodýl 28.04.2010 19:57
krokodýl

71 x 37 cm. pro dospěláka určitě stačit nebude. Pokud jste třeba někde v ZOO viděl(a) dospělého jedince (třeba u nás v Praze mají 3 moc hezké exempláře), pak jistě uznáte, že to zase tak malý had není a na takové ploše, beru -li v úvahu ještě nějaké to vybavení terka, se sotva otočí. My máme mladou (85 cm) regiusku v terku 100x45x50 cm. (dxšxv) a myslím, že do budoucna to taky asi stačit nebude.

K mechu v terárku: Jo, jo, ke zvýšení a udržení vlhkosti pomáhá slušně. Dali jsme ho tam předvčírem a zlepšení bylo téměř okamžité. Jenže naše regiuska se vyhýbá čemukoliv mokrému či vlhkému jako čert kříži, i při pití si dává velký pozor, aby se snad nějakou částí těla nedejbože nenamočila. Takže se dá říct, že jí vlhký mech ubírá životní prostor. Teď nám jde do svleku, tak spíš potřebuje tu vlhkost než ten prostor. No uvidíme po svleku, jak se na něj bude "tvářit".

Když to tady bylo zmíněno, prosím Krokodýla o upřesnění pojmu "Dobré větrání"
Naše terárko (rozměry viz výše), kreré jsme koupili i s tou regiuskou, má větrání řešeno: Dole je pás děrovaného nerez plechu 100 x 4,5 cm, nahoře pak 100 x 14 cm, tedy 1/3 stropu. Terko je nejspíš "Profi výroba" nebylo tedy vyrobeno pro konkrétního chovance. To odvětrání mi pro regiusku přijde jako zbytečný luxus a kvůli snažšímu udržení vlhkosti bych jej částečně zakryl. Otázka ale zní: Jak moc částečně.

Když to tady bylo zmíněno, prosím Krokodýla o upřesnění pojmu "Dobré větrání"
Naše terárko (rozměry viz výše), kreré jsme koupili i s tou regiuskou, má větrání řešeno: Dole je pás děrovaného nerez plechu 100 x 4,5 cm, nahoře pak 100 x 14 cm, tedy 1/3 stropu.

Poud vezmu v úvahu, že jde o perforovaný plech, tak to rozhodně není 1/3 plochy (rozuměj perforace zabírají často méně než 50%-30% plochy plechu), pokud by to bylo větrání pletivové, tak je to docela dobré, ale pokud je to plech, tak bych to bral jako minimum a říkal bych si aspoň něco. Ona příliš vysoká vlhkost v nevětraném terárku, z toho koukají akorát respirační problémy. Vždycky je lepší nějak pořešit vlhčení nebo zvedání vlhkosti nějakým jiným způsobem než zmenšováním větracích ploch. U regiusek není problém použít ještě na substrát vyšší vrstvu listovky (opadané listí + vrstva různě narušených listů až po zeminé podloží), třeba bukovou nebo dubovou, která dobře podrží vlhkost a postupně se odparem udržuje nebo dát do části mech atd.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru