Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak jste spokojeni s firmou Zoopet?

Ahoj lidi, zajimal by me vas nazor na firmu Zoopet. Ja na ne zmenil nazor. Minuly vikend jsem si v Ladvi u jejich stanku chtel zakoupit dve samice kunky, to co vytahl prodavac mi moc samice nepripominalo, ale prodavajici me ujistoval, ze to jsou samice. Tak domnele samice jsou na 100% samciho pohlavi, uz nejsou tak vyhuble, tak kvakaji ostosest a snazi se vzajemne spolu parit, navic jsem po prvnim jejich vymesovani zjistil, ze maji parazity. U me fakt spokojenost na bodu 0!!

loading...
Předmět Autor Datum
Nebolo jednoduchšie nič nekupit??
johny13 19.06.2010 00:06
johny13
Nechci se do nikoho navážet, ale firma zoopet je zavedena jako importéři a překupníci. Myslím, že Va…
Redsnake 19.06.2010 00:12
Redsnake
Další firma, u které je povoleno veřejně psát názory? Jak jen to je možné, že například u firmy M.P.…
Hovňous II 19.06.2010 07:57
Hovňous II
U "známé" firmy M.P. to samozřejmě lze také, ovšem pokud se to zvrhne jako obvykle,tak to utínáme. N…
krokodýl 19.06.2010 09:40
krokodýl
Ještě bych dodal, že nemají takové diskuze moc smysl, vždy se najde několik zapřísáhlých odpůrců a n…
krokodýl 19.06.2010 09:53
krokodýl
Jasne u importu je riziko, obzvlast kdyz jsou made in China, ale jsou treba zvirata, ktera jinak nez…
zebrovnik 19.06.2010 10:58
zebrovnik
za posledni skoro dva roky jsem totiz neziskal jakykoliv kontakt na chovatele, ktery by v CR nabizel…
krokodýl 19.06.2010 11:36
krokodýl
no, tohle jsem uz take zkousel, pred dvema roky jsem ziskal od jenoho chovatele 6 metamorfovanych za…
zebrovnik 20.06.2010 08:26
zebrovnik
Ano, souhlasím! Proto jsem toho názoru, že buď se dá prostor "rozebírat" každého, tedy každou "firmu…
Hovňous II 19.06.2010 11:26
Hovňous II
To právě těžko určíme, i když samozřejmě mohu mít svůj názor, ale ten nemusí zdílet ostatní, proto t…
krokodýl 19.06.2010 11:38
krokodýl
Vážení, já už fakt nevím co to s těma lidma a celkově s teraristikou poslední dobou je. Už sem pro j…
navay 19.06.2010 16:12
navay
Fakt nechápu proč si někdo koupí zvířata, která zjevně nebyla požadovaného pohlaví. Stížnosti nejsou…
Crocodylus 19.06.2010 21:10
Crocodylus
Ono, když už nakupuji odchyt z přírody, tak si nemohu koupit jen jeden pár, ale naopak 10-20 ks. Pak…
luma 19.06.2010 22:36
luma
Stale to iste dookola...kazdy kto kupuje import=priekupnik vie do coho ide tak nechapem(a ani asi ni… poslední
ToPaS 20.06.2010 17:33
ToPaS

Nechci se do nikoho navážet, ale firma zoopet je zavedena jako importéři a překupníci. Myslím, že Vaše problémy se zvířaty od nich jsou naprosto normální a jako takové jste je měl očekávat a s tímto zvířata nakupovat. Nikterak se netají svými praktikami, které jsou překup a prodej zvířat. Takže se není čemu divit a ani nad čím špekulovat

Ještě bych dodal, že nemají takové diskuze moc smysl, vždy se najde několik zapřísáhlých odpůrců a několik zastánců, kteří se bombardují většinou irelevantními důkazy o své pravdě a vlákno nakonec končí jako hromada nehorázných sra.ek. Proto z takových témat opravdu nejsem nadšen (předpokládám, že ani ostatní modové). Věnujme se raději konkrétním zvířatům a chovatelským problémům než stejně pozdě plakat nad rozlitým mlékem... Je zajímavé, že se nikdo nezeptá předem, jestli je vhodné kupovat importované obojživelníky neznámého věku a stavu, ale velmi často se objevuje, že si koupil to a to a je nespokojen se stavem věcí. Např. zadavatel sám píše, že se mu zvířata nezdála jako samice, tak proč je tedy kupoval??? Proč kupoval kuňky z importu, když se běžně množí a nabízejí odchované zdravé žabky řádově za 50-100 Kč (ovšem holt nejsou hned dospělé)?

Jasne u importu je riziko, obzvlast kdyz jsou made in China, ale jsou treba zvirata, ktera jinak nez z importu v CR nekoupite, treba marne se pokousim sehnat pipy americke.. k dostani nejsou ani ty z importu a kunky - ja byl rad, ze po dlouhe dobe jsem mel moznost je nekde koupit. Vlastne kvuli jejich koupi jsem jel na burzu, za posledni skoro dva roky jsem totiz neziskal jakykoliv kontakt na chovatele, ktery by v CR nabizel samicku kunky z vlastniho odchovu. Ano u samcu by problem nebyl, ale samice jsou krapet nedostatkove zbozi.

za posledni skoro dva roky jsem totiz neziskal jakykoliv kontakt na chovatele, ktery by v CR nabizel samicku kunky z vlastniho odchovu. Ano u samcu by problem nebyl, ale samice jsou krapet nedostatkove zbozi.

Je jasné, že ti nikdo nebude připravovat půl roku samici nebo bude, ale nebude za 50 Kč, ale když koupíš 6-10 malých metamorfovaných žabek a nebudeš tam mít nějaké samice, tak je všechny za syrova sežeru. Vyjde tě to na stejno (finančně) a budeš mít kontrolu nad jejich vývojem od počátku. Pokud někdo má odrostlé prcky, kde je poznat pohlaví, tak samozřejmě neprodává rád samotné samice, aby mu pak zůstali na krku samí samci. U obojživelníků se většinou kupuje více metamorfovaných mladých jedinců a chovatel si pak sám vytvoří skupinu nebo víc skupin a zbytek buď prodá , rozdá kamarádům nebo u běžnějších druhů do tera kroužků. Taková je praxe, protože přesně, samotné dospělé samice jsou spíš výjimka.

no, tohle jsem uz take zkousel, pred dvema roky jsem ziskal od jenoho chovatele 6 metamorfovanych zabek, pravdepodobne jen jedna z nich byla samicka, byla to nejmensi zabka a po roce mi uhynula, takze se mi pocet samcu uz navrsil na 10, proto ma touha po samicich - proste, kdyz mate nejakych 11 zab, z toho 10 samcu, tak se mi nechce investovat do dalsi serie 6 az 10 kusu s tim, ze pohlavne dospejou za nejaky ten rok a vic a opet zjistim, ze to jsou samci

Ano, souhlasím! Proto jsem toho názoru, že buď se dá prostor "rozebírat" každého, tedy každou "firmu", nebo se zde takovéto témata trpět nebudou. Je to logické. Jakýkoliv pan X zde může anonymně špinit jakéhokoliv pana Y. Jenže jde-li např. o nějakého tutového podvodníka, bylo by zase na druhou stranu dobré před ním varovat. Ovšem kdo a jak "odborně" určí, že o podvodníka jde, je otázka. To by chtělo nějak "pořešit" ...

Vážení, já už fakt nevím co to s těma lidma a celkově s teraristikou poslední dobou je. Už sem pro jistotu ani nepíšu, protože to fakt nemá smysl. Logika způsobu uvažování některých lidí je fakt zajímavá. Sice tenhle příspěvek stejně nic nezmění, ale já už nemůžu.

K importům, jen tak k zamyšlení:
Cca před 10 lety jsem si kupoval na burze podpultový import V. renardi (ještě jako V. ursinii renardi), tehdy ještě docela vzácnost. Koupil jsem si jednu samičku za 2500. Za 2-3 týdny jsem si jel na Slovensko pro importovaného samce, s cestou mě to vyšlo taky na téměř 2500. Snad ani nemusím říkat, jak neskutečně jsem byl natěšený, měl jsem doma úžasné ursínky, prostě jak ve snu. Bohužel, do 2 měsíců bylo po nich. 5000 v háji (to nemluvím o hodnotě 5000 tehdy a teď). Samozřejmě jsem byl neskutečně naštvaný, ale nikdy by mě nenapadlo si kvůli tomu někde stěžovat! Kupoval jsem import, a tím pádem jsem šel do rizika. Dobrovolně.
Myslím, že nejsem sám, kdo takto přišel o zvířata a ještě daleko větší částky.

V tomto smyslu mi přijde docela "zábavné", jak má někdo (obecně) potřebu řešit importované zvířata za pár stovek a ještě dávat anketu o spokojenosti s nějakou firmou.
Když nevyhraji ve Sportce, taky si budu stěžovat na Sazku a dávat anketu jak jsou s ní lidé spokojení? Asi ne, že... Přitom je to to samé. Kupovat importované zvíře je vlastně také svým způsobem sázka. Kdo to nechápe, nebo nechce chápat, tak ať nesází, respektive nekupuje importy.

PS: Moc prosím zebrovnika, ať si to nebere osobně, nic proti němu nemám, prostě mi v tomhle vlánku už došla trpělivost, ale stejně tak bych mohl napsat totéž už do X předchozích v minulosti.

Fakt nechápu proč si někdo koupí zvířata, která zjevně nebyla požadovaného pohlaví. Stížnosti nejsou na místě. To je jako kdybych si šel do bazaru pro passata a prodavač mi vnutil škodovku, a já byl tak blbej, že jsem ji koupil. Nic proti, ale tohle vlákno tady už nemá dávno co dělat, min. lock...

(Jen k importérům, překupníkům, masákům : nikdy nic jsem od nich nekoupil a ani nekoupím. Raději budu brouzadat po netu a hledat chovatele, který toužená zvířata chová. Nejen že dostanu v 99% ochotně ověřené informace o chovu, krmení, ale dají se skouknout o terárka s dospělými zvířaty. Riziko parazitů je minimální a nabyté vědomosti jsou k nezaplacení, člověk má celkem jasnou představu o velikosti dospělých zvířat i o vybavení terárka - pak se tady nemusí objevovat další deb*lní vlákna typu : je terárko 20x20 vhodný pro krajtu královskou...grr.)

Ono, když už nakupuji odchyt z přírody, tak si nemohu koupit jen jeden pár, ale naopak 10-20 ks.
Pak se z toho dá něco udělat.
Každé zvíře které chováme v teráriu, bylo nejdříve chyceno v přírodě. Proto bych dovozce zas až tak nezatracoval. Jediné, co já bych jim vytýkal, je dovoz toho, co už se dávno odchovává, ale to už by toho pak vozili moc málo, při dnešním výběru. A tudíž by to bylo nejspíš nevýdělečné.

Závěrem : na kupované zvíře koukám a vidím. Je pak jen a jen na mě, zda koupím či nikoli.
Pokud ano, není to jen šup do terária a ono to pojede.
Nefňukám a nepomlouvám importéra za to, že sám sem hňup.

Ps : tímto se importérů nezastávám, ale ať si každý nakupující, při nezdaru sáhne na levou stranu hrudníku, nejlépe před zrcadlem a zeptá se......kde nastala chyba:-D

Stale to iste dookola...kazdy kto kupuje import=priekupnik vie do coho ide tak nechapem(a ani asi nikdy nepochopim)tie keci okolo toho..ale tak asi kazdy ma chut sa vyplakat na rameno.....zebrovnik neuraz sa ale nechapem na co si ich kupoval ked si videl ze to nesu samce a uz ked si ich videl mal si pochybnosti...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru

loading...