Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno vylučovací problémy Boa constrictor

Ahoj. Mám samičku Boa c. asi 55cm, mám ji něco málo přes měsíc. Krmil jsem nejdřív jedním holetem potkana, priblizně po tydnu od krmení bez problémů kadila. Po dalším týdnu jsem krmil dvěma holaty potkana a od té doby je to už 14 dní a ještě nevylučovala. Je citlivá na dotyk u ocasu a chová se podivně, otvírá na mě tlamku když ji mám v ruce a zaslechl jsem i takové slabé lupání jakoby prděla či co. Poraďte mi prosím, co s ní...mám ji normálně dál krmit? Moc děkuju za odpovědi :)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
taak dnes je to týden od posledního příspěvku. Podle rady jsem v úterý koupil dospělou myšku, pustil… nový
ArnieKovac 30.01.2012 13:46
ArnieKovac
lignocel vyměň za rašelinu s pískem nebo terarijní kůru. ke krmení, dal bych hadovi co potřebuje - z… nový
VlastíkPlamínek 30.01.2012 13:53
VlastíkPlamínek
upřímně, dělat ze zvířete trpajzlíka tím, že se krmí "záchovnou dávkou" je na ránu pěstí a lze to oz… nový
Aurifer 30.01.2012 14:22
Aurifer
ahoj. Tak Maya (moje hroznýšice) zacala vypadat spokojene, když sem ji zacal krmit kazdý týden dospě… nový
ArnieKovac 06.02.2012 12:44
ArnieKovac
Maya ma problem a velky. Jde opravdu o vyhrezlou kloaku. Substrat z terarka vyhodte, vyhrezly kus kl… nový
.JaBula. 06.02.2012 12:57
.JaBula.
Vypadá to opravdu na vyhřezlou kloaku. Hada dejte do plastový bedny, kloaku očistit (opatrně opláchn… poslední
mara 06.02.2012 13:03
mara

taak dnes je to týden od posledního příspěvku. Podle rady jsem v úterý koupil dospělou myšku, pustil jsem ji do terárka, ale hadice ležící na větvi si jí vůbec nevšímala. Tak jsem myšku chytil a položil taky na větev. Za vteřinu to měla spočítané. Hadice ji slupla a od té doby už tlamku neotvírala. Ven už jsem ji samozřejmě nebral ale když jsem jí dal třeba očichat ruku tak už byla zase jako dřív a nehrozila mi. a vypadá teď celkově silněji. Takže problém byl zřejmě v hladu. Kamarád má hroznýšici 9 let a povídal mi o nich než jsem si pořídil svou. Říkal že jejich velikost se dá ovlivnit krmením, že on ji krmí spíše trochu méně (1x za 3 týdny), aby měla takový zdravý hlad a díky tomu má v 9 letech jen něco málo přes metr a půl. Tak jsem ji krmil podle toho i když přeci jen když je to mládě tak trochu častěji tudíž jsem si říkal 1x za dva týdny bude stačit. A až v této chytré poradně jsem zjistil že mláďata se musí krmit mnohem častěji (1-2x týdně). Tak jsem to prostě nevychytal. Ale teď už to bude v pořádku.
Jen ještě jeden dotaz bych měl: Jak je to s vlhkostí? Neměřím ji ale myslím si že bude velmi malá, jaký to může mít vliv na zvíře? Třeba na chování, dýchání, svlékání nebo tak... Má tam stále misku s cca litrem vody, měním ji každých pár dní. Ale např. lignocel co je na dně je skoro pořád suchý, i když ho porosím tak je po pár hodinách úplně suchý. Jakými způsoby se dá vlhkost zvýšit? Díky za reakce :)

upřímně, dělat ze zvířete trpajzlíka tím, že se krmí "záchovnou dávkou" je na ránu pěstí a lze to označit už za týrání zvířete. Je to jako dávat málo jíst dítěti, aby se mu nemuselo kupovat větší oblečení. To ale platí spíš na toho, kdo mu to doporučil. V případě tazatele to ale zjevně nebyl úmysl. Ale tak náprava byla zjednána a to je hlavní :-)

Jinak lignocel určitě vyhodit. dobrý substrát pod hrozna jsou i hobliny nebo jen noviny (já raději hobliny, líp se čistí). Substrát by měl být suchý s vlhčeným úkrytem, nebo aspoň zvednutím vlhkosti před svlekem častějším rosením. Obojí škodí, jak moc sucho, tak moc vlhko. Pokud je moc sucho, tak to hadi mohou částečně vyřešit naložením se do vody. U mláděte stačí lehce porosit obden, ale mělo by to do dalšího rosení vyschnout.

ahoj. Tak Maya (moje hroznýšice) zacala vypadat spokojene, když sem ji zacal krmit kazdý týden dospělou myší.Navíc se teď bude svlíkat, má zakalené oči. ale celou dobu nevylučovala až do teď. jenže teď po vylučování jí čouhá z kloaky kus něčeho co bohužel nevypadá jako trus ale spíš jako maso. PŘIKLÁDÁM FOTO poradte prosím mám strach aby to nebyla vyhřeznutá kloaka nebo tak něco.

Maya ma problem a velky. Jde opravdu o vyhrezlou kloaku. Substrat z terarka vyhodte, vyhrezly kus kloaky dukladne ocistete vlhkym tamponkem a radeji jedte rovnou na veterinu. Udrzujte kloaku stale vlhkou a cistou. Muzete jeste zkusit "opatlani" te vyhrezle casti cukernou kasi (presyceny roztok cukru a vody), ale pokud to nepomuze do 12 hodin, vet je nezbytnosti. Pri zanedbani tohoto problemu muze zvre uhynout, tak jednejte rychle.

Vypadá to opravdu na vyhřezlou kloaku. Hada dejte do plastový bedny, kloaku očistit (opatrně opláchnout vlažnou vodou), musí být ve vlhku aby neoschla. Můžete zkusit polít vyhřezlou část cukrovou vodou (rozpustit moučkový cukr ve vodě - roztok musí být hodně hustý). Pokud tohle nepomůže, tak to zkuste opatrně vmasírovat zpět: na vyhřezlou část kápnout jedlý nebo dětský olej a "uchošťourem" to zkusit vrátit na místo, nebojte se tyčinku zasunout hluboko - musí se to vrátit na své místo. Pokud se na to necejtíte, tak rychle k veterináři.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru