Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem osvětlení terária

prosím o radu ohledně osvětlení do nového terária pro leguána,terárium je atypické v podkroví rozměrově zhruba 2m výška,2m délka a 1m šířka,už jsem toho přečetla tolik že opravdu nevím co tam dát.pokud je tu někdo kdo má s chovem leguána zkušenost tak mi prosím poradte děkuji

loading...
Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Vlhkoměr mám nový od TRIXIE REPTILAND je dohromady i s teploměrem.Bohužel to nebude vlhkoměrem,máme… nový
leguán maruška 28.06.2012 12:50
leguán maruška
Hm... no, on substrát právě zadržuje vlhkost - máme celoskleněné tera a dole směs rašeliny s pískem… nový
Y Draig Goch 28.06.2012 14:33
Y Draig Goch
Dala jsem jí tam bazének a máte pravdu v tom,že od té doby se vyprazdnuje zásadně do něho.Poprvé kdy… nový
leguán maruška 28.06.2012 14:59
leguán maruška
Jo, trus odložený do vody neláká predátory. Náš Lemrouch má bazének vyhřívaný akvarijním topítkem a… nový
Y Draig Goch 28.06.2012 15:14
Y Draig Goch
Nehci zakládat další dotaz,ale chtěla bych se ještě zeptat na pár věcí.Naš leguan Maruška poslední d… nový
leguán maruška 08.08.2012 16:54
leguán maruška
MOze to byt tym ze ste malovali. Leguany su na zmeny casto dost citlive. Chce to cas, alebo vratit v… nový
danio007 08.08.2012 16:58
danio007
Má sylviana repistar UV- lamp 160watt.Ona má těch změn za posledního půl roku víc než dost.Nejdřív j… nový
leguán maruška 08.08.2012 17:22
leguán maruška
Ještě bych se chtěla zeptat co může znamenat to že když delší dobu leží tak jak vstává tak se jí ty… poslední
leguán maruška 08.08.2012 17:32
leguán maruška

Vlhkoměr mám nový od TRIXIE REPTILAND je dohromady i s teploměrem.Bohužel to nebude vlhkoměrem,máme tady opravdu hodně suchý vzduch.Substrát nemá žádný,je tam lamino.Jídlo jsem ji nechtěla dávat na poličce právě z důvodu aby na poličce nezačla vykonávat i potřebu.Ona totiž neslízala vůbec.Potom mi došlo že pán který mi dělal poličky je udělal tak skvěle že s nich neuměla slézt.Nemluvě o tom že je udělal z polistáku,obalil v písku a nalakoval za 1500kč dva kusy.Poličky se drolí a písek opadává.Tak půjdou pryč a už mám domluvené poličky z masivu,jinde.Nevím jestli mám změny chování připisovat tomu že má nové terárium,ale je uplně jiná.Bohužel horší,mrská po nás ocasem a už několikrát se pokusila i kousnout.Chtěla jsem s ní na veterinu,ale ted si nedovedu představit že bych ji vzala do rukou.Hladit se dá taky jen někdy.Snad se to změní,ale zatím to moc nevypadá.

Hm... no, on substrát právě zadržuje vlhkost - máme celoskleněné tera a dole směs rašeliny s pískem a v pohodě, při rosení 2x denně máme průběžně 70 - 90% (i když, v místnosti je běžně 80%, vzhledem k akváriím a rostlinám...).
Divné je, že by neuměl leguán slézt z poličky. Stačí, aby o ni měl opřenou nějakou větev, po které se tam vydrápe, aspoň tak to dělá ten náš. Ale zase leguán doposud chovaný v nevyhovující ubikaci, kde toho zrovna moc nenašplhal...
Co se týče vykonávání potřeby, Lemrouch si vždycky sleze na větev nad bazének nebo vleze do bazénku, nikdy se nevyprazdňuje na opalovací/spací polici. A na té taky žere - i když to jen zeleninu a ovoce, jinak ho krmíme z ruky, aby byl trochu kontaktní. Naštěstí je kliďas, že by na sobě nechal dříví štípat. Ale i tak má své dny, kdy se staví a výhružně natřásá. A večer, když je pořádně nažraný, vyhřátý a v dobrém rozmaru je problém udržet ho v terárku. To většinou chodí na kontrolované vycházky. Nechte ho v klidu, uvidíte. Samozřejmě, od plaza se člověk dočká asi tolika vděku jako od kočky... ;-)

Dala jsem jí tam bazének a máte pravdu v tom,že od té doby se vyprazdnuje zásadně do něho.Poprvé když slezla po 3dnech tak se mi vyprázdnila venku z terária a to byl masakr.Takže po umístění bazénku a zjištění že je použitý se mi ulevilo.Budu tedy přemýšlet nad tou směsí rašeliny a nějak vymyslím do čeho ji dát.Mám ten spodek terárka členěný a ještě pod tou částí kam bych ji chtěla dát šuplík.Ale nemyslím že to pomůže,ani rostlinám se u nás moc nedaří.Jídlo si taky bere z ruky a dokonce bych řekla že při krmení dává pozor aby nekousla.ted jsem ji zrovna dávala meloun(kupuju ji ty exotické,různé druhy),bylo vidět že ji chutná.

Jo, trus odložený do vody neláká predátory. Náš Lemrouch má bazének vyhřívaný akvarijním topítkem a docela rád si v teplé vodě poleží. Samozřejmě, nejlépe potom, co se do ní vytento a přinutí mě to vyměnit...
Pokud mu strčíte kytici pampelišek před čumák a leguán si s blaženým výrazem cpe po pěti do tlamy, tak je pořád ještě hodnej... mně akorát Lemrouch rafnul jednou, když šel po kuličce hroznového vína - to miluje, ale moc často ho nedostává, je to samý cukr. Taky se může utlouct po fazolových listech a luscích a listí mochyně. Tuhle dostal i pár půlek třešně a jedl je docela s chutí... meloun taky sní, obyč červený vodní, bez řečí, jen se musí rozdělit se psem a morčetem a papouškem... a pak čůrá... :-)
Ad zvlhčení vzduchu - mohla byste zkusit zvlhčovač i do místnosti jako takové...

Nehci zakládat další dotaz,ale chtěla bych se ještě zeptat na pár věcí.Naš leguan Maruška poslední dobou pořád zalézá do korkového kmenu a tam leží skoro celý den.Jedla vždy dobře,ale poslední dobou jí mnohem méně.Je možné že je to tím že jsme malovali pokoj v kterém má terárium a od té doby to začalo.Taky má období že se snaží dostat ven,pořád škrábe v rozích terarka a když ji pustíme ven tak vyleze na okno a škrábe dál.Chtěla jsem ji vzít na veterinu,aby mi určil pohlaví,ale nechci ji stresovat a pořád to odkládám.Ještě bych se chtěla zeptat jaké dáváte vitamíny.Vyčetla jsem tady že dáváte vápník-Plastin ten už mám,ale vitamín D,mi v lékárně ani zverimexu neporadili žádný.Sepiovou kost je potřeba nastrouhat,nebo se strouhaná dá koupit?A do třetice jakmile ji zapnu UV lampu okamžitě se snaží dostat mimo její dosah.Ma ji umístěnou dobře asi 50cm od police.Děkuji za rady.

Má sylviana repistar UV- lamp 160watt.Ona má těch změn za posledního půl roku víc než dost.Nejdřív jsme ji koupili a převáželi 60km v krabici,pak dostala nové terarko(to původní bylo nevyhovující),potom se tam pořád něco dodávalo,měnilo a ted zase to malování.Tak jí ted necháme v klidu,terko už má kompletní a myslím že moc hezké.

Ještě bych se chtěla zeptat co může znamenat to že když delší dobu leží tak jak vstává tak se jí ty přední nohy tak zvláštně třepou jak je dává dopředu,nevím jak to popsat.Netrvá to dlouho pár sekund.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru

loading...