Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Hroznýš ze zverimexu ?

Čaute:-),

vím, že je většině chovatelů jasné, že had ze zverimexu není zrovna dvakrát nejlepší volbou a mají k tomu jisté averze, ale nedávno jsem v jednom zverimexu viděla nádherného hroznýše královského s moc pěknou kresbou, byl čerstvě po svleku, prý rok+ starý a stál 2 100Kč ( myslíte že je předražený ?:-D ), ale byl to opravdu kus...prý je to právě menší poddruh hroznýše Boa constrictor imperator a prodavačka mi říkala, že ho koupila od jednoho chlapa, který se hadům věnuje profesionálně...takže nevím:-x Tak co myslíte ? Nemusela by to být zrovna nejhorší volba ( mám to celkem kousek i od domu ) a nebo bych měla raději dát přednost nějaké té burze, kde si též mohu hada vybrat ?

Moc díky za jakékoli rady :-)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Pokud je v dobré kondici a líbí se ti, tak proč si ho nekoupit? Pokud ti přijde i cena přijatelná a…
BlackFlame 15.06.2012 21:32
BlackFlame
My máme ze zverimexu krajtu a nebyl žádný problém. Byla krásná, "vymazlená", zdravá, bez parazitů (n…
Zajdulka 16.06.2012 00:04
Zajdulka
Byla "vymazlená" Tohle slovo když slyším, tak si připadám jak Jawa 350. Chytnu na první našlápnutí,… nový
RITCHI 23.06.2012 21:23
RITCHI
Přitakávám... :-D akorát mi mladí a neklidní to máme jako Ninja 1300 :-D nový
MadMike 24.06.2012 08:14
MadMike
Ninja nikdy nebyla jako 1300 :) to byla Hayabusa poslední
VlastíkPlamínek 01.07.2012 15:51
VlastíkPlamínek
Taky pokud jste si pánové všimli, to slovo je v uvozovkách. Bylo tím myšleno to, že při každé manipu… nový
Zajdulka 25.06.2012 20:38
Zajdulka
Nebylo to ve zverimexu v Č.Budějovicích ?
Thomas_Rayen 15.06.2012 23:26
Thomas_Rayen
Máte na mysli zverimex v Mercury?
Zuzanka 22.06.2012 13:20
Zuzanka
Ano,protože tam jsem viděl jednoho hroznu-celkem pěkného,cenu si nepamatuji.
Thomas_Rayen 23.06.2012 09:52
Thomas_Rayen
Už je tam jen jeden? Byly tři.. jednoho z nich mám už doma :-) nový
Zuzanka 23.06.2012 10:14
Zuzanka
Ahoj mám ze zveráče korálovky a jsou v pohodě...už je mám přes tři roky..mám odtamtud také dva gekon… nový
Anubis 1 01.07.2012 15:28
Anubis 1

Pokud je v dobré kondici a líbí se ti, tak proč si ho nekoupit? Pokud ti přijde i cena přijatelná a líbí se ti to konkrétní zvíře, tak si ho kup a poskytni mu hezký život.

"Mixáci" se dají sehnat i hodně levně. Předražený, to je relativní. Chtělo by to znát původ zvířete. Pokud budeš vědět, co je to zač, budeš pak moci lépe posoudit cenu. Podle povahy dotazu vidím, že ti nejde o původ zvířete, který by byl případně nutný pro nějaký sofistikovaný chov. Pokud je had v dobré kondici, je to opravdu Boa constrictor imperator a líbí se ti, tak si klidně tu radost udělej. Nejde říci kategoricky, že všechno ze zverimexu je fuj. Hodnota peněz je někdy relativní. Sám ji v některých případech vidím jako podřadný prvek. Tady jde o částku, která by neměla vytrhnout člověka, který hodlá přijmout dlouhodobý závazek v podobě pořízení si z určitého pohledu dlouhověkého zvířete. Péče o hada bude neustále představovat určité náklady, něco bude stát pořízení pěkného a vhodného terária... Hlavně si zkus zjistit původ hada a pořádně si prohlédni jeho stav a kondici (klidně s někým zkušeným). Jak říkám, pokud se ti líbí, zařiď mu hezký život.

Na burze (nebo přímo od chovatele) můžeš samozřejmě také pořídit krásné hroznýše. Chovatel by ti měl i případně poradit s chovem a pokud to bude potřeba, tak i v začátcích zůstat v kontaktu. Také je to samozřejmě řešení. Tady jde spíš o to, co přesně chceš. Řešíme teď pořízení hezkého hroznýše nebo se ti prostě líbí ten z toho zverimexu? Tady je rozhodnutí na tobě.

V případě toho vyhlídnutého ve zverimexu si klidně vyžádej od prodavačky reference na chovatele, který hada dodal. Ten by ti měl k němu říci více (pokud ti tuto možnost zverimex umožní). Klidně jim řekni, že chceš o tom zvířeti prostě vědět, co je zač. Kdybych měl mluvit za sebe, tak pokud by se mi to zvíře líbilo a bylo v pořádku, tak bych to neřešil a šel bych do toho. Tyhle okamžiky a příběhy mají větší cenu, než nějaké přiblblé peníze.

Ahoj mám ze zveráče korálovky a jsou v pohodě...už je mám přes tři roky..mám odtamtud také dva gekončíky noční a nikdy neměli problém...takže jak bylo psáno..pokud nemá zvíře problém-nebála bych se toho. Sama pracuji dva roky ve zverimexu a musím říct, že se zvířátkům snažíme dát co možná nejlepší péči a nebála bych se od nás zvíře koupit.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru