Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Trávení Python Regius

Dobrý den , svě pulrocni Regiusce podávám 2 lab.myšky týdně . To že má hlad poznám že my vylízá z ukrytu a 'šmejdí' po terárku.Vždy po int. 3 dnů už toto provádí + vykálení.. Je toto normální ? Měla bych jí tak nechat byt a prodluzovat int. ? Nebo to mam tak nechat a podavat potravu hned jak zpestřím znaky hladnosti ? (nevím jak to lípe napsati , tak se omlouvám !

Předmět Autor Datum
Krmení půlroční regíny 1x za tři dny je fakt moc, optimální je tam 1x za týden spíše doporučuji kraj… nový
pythonregius2000 04.09.2012 19:56
pythonregius2000
Klidně bych se nebál interval prodloužit i na 14dní, těch 10dní bych viděl ale jako ideální, regiusk… nový
Hroznak 04.09.2012 21:09
Hroznak
Já naopak četl z více zdrojů (jeden z nich byly skripta z veteriny z Kroměříže). Že P. regius je běh… nový
Lukas K 05.09.2012 10:23
Lukas K
Věřím tomu, že v sezóně můžou žrát víc často, mě ale nikdy v menším rozmezí než cca 14dní nic nevzal… nový
Hroznak 05.09.2012 15:58
Hroznak
Mě zase jako cca roční žral menší potkany, křečky, myši....dnes si nevezme nic jiného než bílou živo… poslední
Lukas K 06.09.2012 19:08
Lukas K

Klidně bych se nebál interval prodloužit i na 14dní, těch 10dní bych viděl ale jako ideální, regiusky mají dost pomalý metabolismus a ikdyž je to prcek, tak takhle ti maximálně ztloustne, kálení jednou za 3dni není normální, co si pamatuji tak i mládě se mi vyprazdňovalo spíše po 2-3 týdnech, dospělci klidně i po 3-4 měsících.
Jsou to ,,pomalí" hadi a podle toho je třeba k nim přistupovat, v přírodě když není sezóna hlodavců nežerou klidně půl roku bez jakýchkoliv následků, a s tím souvisí sezónní příjmy potravy což už je ale zase jiný příběh a týká se to jen dospělců :-D

Zkrátka, mláďatům kolik sežerou, ale s mírou ;-)

Já naopak četl z více zdrojů (jeden z nich byly skripta z veteriny z Kroměříže). Že P. regius je během sezony schopna přijímat potravu dokonce co 3-5 dní. Zdálo se mi to přehnané, ale s ohledem na to, že můj samec (cca 70cm) si na jedno nakrmení nevezme nikdy více než jednu malou živou myšku (vše ostatní odmítá a dvě myšky po sobě příjme jen zcela vyjímečně) a od října do března někdy i 1 měsíc během léta odmítá potravu, musí přes sezonu ty "zásoby" někde nabrat.
Co se týče krmení je podle mě třeba najít kompromis mezi velikostí potravy a četností krmení. Ale určitě není od věci hada po té, co dokonale vytráví a vykálí se, pár dní potrápit hlady. A nelekněte se, až trochu povyroste, pravděpodobně přestene přes zimu přijímat potravu.

Věřím tomu, že v sezóně můžou žrát víc často, mě ale nikdy v menším rozmezí než cca 14dní nic nevzaly.
Samci jsou na krmení obzvláště experti, měl jsem samce, který kromě náhodných jednotlivých kusů v průběhu roku žral pravidelně jen v březnu a v dubnu, upozorňuji, že to byl odchov.
Jsou to prostě anorektičky :-D

Mě zase jako cca roční žral menší potkany, křečky, myši....dnes si nevezme nic jiného než bílou živou menší myšku. Nedávno ulovil vyjímečně malého pískomila. Mě žerou opravdu často, ale spíše samice. Samec kolikrát jen jeví zájem, ale skutek utek. Teď už si s tím hlavu nelámu, ale prví zimní půst mě tehdy trošku vyděsil.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru