Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vtipné historky o leguánech

Nedávno jsem zaznamenal pár situací s mou leguání slečnou,a chtěl bych se o ně s Vámi podělit,a zároveň se pobavit nad vašima historkama.

Nedávno jsem byl se svým dvou letým synem a manželkou sáňkovat,a když jsme se vrátili domů,zjistili jsme že Honzina není v teráriu,ale že se prochází po bytě.Za prvé jsem nechápal jak se dostala ven,a za druhé jsem zjistil,že kokosovou buchtu,kterou jsme nechali na stole někdo ožral.Schválně hádejte kdo?Honzina se tvářila jako by nic,ačkoli měla kokos nalepený na hubě.:-)O pár dní později jsem byl doma,a z ničeho nic se ozvala rána.Honzina skočila z větve a celým tělem práskla do 190cm vysokých a 70cm širokých skleněných dveří z 8mm vého skla.Nárazem je uvolnila z magnetu,a když byla na podlaze,stačilo jen více potlačit a dveře se otevřely.Proklouzla skulinkou a začla se procházet.Žasl jsem nad vynalézavostí a inteligencí naší potvůrky.Hned mi bylo jasné jak zdrhla.Když se procházela,tak jsem ji nevěnoval pozornost a koukal se na tv.Pak jsem zaslechnul hlasité chroupání,tak jsem se nahnul přes stůl a viděl jak chroupá cereální sušenku,kterou tam můj syn zanechal a rozšlápnul.Měl jsem obavy,že se udusí,ale než jsem stačil zasáhnout,sušenka byla pryč.Způsobně si jí rozkousla na polykatelné kousky a sežrala.Začal jsem žasnout nad všežravostí býložravého mazlíčka.Hlavně že měla ještě půl talíře polníčku v terku.:-)Začíná mi připomínat popelnici,páč sežere co Jí podám,což jsou i granule,které většina legošů nesnáší.Naštěstí jsem nezaznamenal žádné problémy strávením a vesele papá dál.:-)

Předmět Autor Datum
A kdy přijde ta vtipná historka?
krokodýl 20.12.2012 00:57
krokodýl
A kdy přijde ta vtipná historka? :-D Krokodýle ty neznáš kameňáky? Třeba jako: Sedí takhle dva legu…
MadMike 20.12.2012 08:41
MadMike
Sorry kolego, ale mě to přijde spíše jako smutná historka... Když to shrnu, tak ze špatně zabezpečen…
Roker 20.12.2012 08:58
Roker
Sorry kolego,ale nedržíš se vlákna,neznám tě,nevím co chováš,jak dlouho to chováš,tudíž tvé kritice…
LEGO25 20.12.2012 09:34
LEGO25
Nic si za škarohlídů nedělej, mě jsi pobavil;-):-). Teraristika přeci nemusí být vždy jenom vážná zá…
Jan Lauermann 20.12.2012 09:51
Jan Lauermann
No abych pravdu řekl tak jsem to napsal proto, že mi to nějak vtipné nepřišlo. Vhodnost nebo spíš "v…
Roker 20.12.2012 09:51
Roker
Možná, že než vtipná, by mělo být zábavná. Každej kdo chová legoše, tak má takových historek měch. J…
Kája z Brna 20.12.2012 09:55
Kája z Brna
LEGO25 : Rocker - 1 : 0 :-) Nikdo asi nemá ty zvířata sterilovaný... doufám.
Kláňa 20.12.2012 10:06
Kláňa
OKej :-) Poslední offtopic, vzdávám se... Jak píšu, nepřišlo mi moc vtipné "řešit" opakovaný útěk le…
Roker 20.12.2012 10:38
Roker
U me je to skore teda naopak - LEGO25 : Rocker - 0 : 1. Vtipne ani vesele se mi to nezda, spis trapn…
Enjoy The Silence 20.12.2012 13:37
Enjoy The Silence
LEGO25 - Fakt sem se pousmál, já sice leguány nechovám ale od přítelkyně babička má doma leguána, a…
rayman. 20.12.2012 12:06
rayman.
No, nevím jestli to je tím, že mám furt blbou náladu nebo mi už úplně schází smysl pro humor, ale ni…
cejna 20.12.2012 12:39
cejna
Tak pokud to ma happyend, proc se i nepousmat. :-)
lucifer 20.12.2012 13:16
lucifer
nebo mi už úplně schází smysl pro humor, ale nic vyloženě vtipnýho jsem v tomhle vlákně ještě nečetl…
MadMike 20.12.2012 15:32
MadMike
Vy ste morousové, klucí... :puff: poslední
lillek 20.12.2012 22:58
lillek
Tyjo, Rokere, podle mě to moc žereš. Máma jednou přistihla mýho bráchu, jak si jako prťě otevřel skř…
lillek 20.12.2012 11:03
lillek
mně začla žrát leguánice chleba s máslem a banán ještě se šlupkou (moje večeře, že)..byla jsem z toh…
Lili.. 20.12.2012 11:40
Lili..
O.K. Raz som čistil terko za predpokladu,že už všetci traja vykonali svoje.Pri bežnom umývaní prišla…
johny13 20.12.2012 13:07
johny13
Tak to jsem se zasmál hodně.:-D:-D:-D
LEGO25 20.12.2012 13:17
LEGO25
K té tekutině a k jejímu množství od cca 6 kg lega. Někdy mi venčí psy souseda a sedne si s něma do…
Kája z Brna 20.12.2012 13:31
Kája z Brna
No já se zatím dost bavím.:-)Hlavně Artík a chleba je dost dobré.Živě si to dokážu představit,a ješt…
LEGO25 20.12.2012 13:14
LEGO25

Sorry kolego, ale mě to přijde spíše jako smutná historka... Když to shrnu, tak ze špatně zabezpečeného terária Ti 2x uteklo lego a ještě sežrala věci které jí vyloženě škodí (na to až takový odborník nejsem, ale kokosová buchta a sušenky zřejmě nebude to pravé ořechové pro leguána). Takže suma sumárum bych k tomu dodal: malinko se zastydět, terárko zabezpečit, nevím kdy se to stalo, ale leguána pozorovat (mohl sežrat i něco jiného o čem nevíš) a to je asi tak vše ;-)

Sorry kolego,ale nedržíš se vlákna,neznám tě,nevím co chováš,jak dlouho to chováš,tudíž tvé kritice se směju.Že to pro něj není vybrané žrádlo tu ví všichni.Že mohl sežrat něco jiného to máš taky pravdu,ale nic mě nenapadá,nic tam jiného nechybělo,a jak znám svého leguána,tak se nikdy nepokusil sežrat nic nejedlého.A další věc je,že ho buchtou a sušenkama nekrmím celoročně.Ty taky jistě chlastáš a bůhví co ještě a očividně ti to škodí.:-)Další věc je ůhel pohledu,protože kdybych byl jen kritik a škarohlíd,tak bych skritizoval i video MadMika,protože se mohl lego zranit,třeba spolknout chlup který mu škodí:-),a nebo si zlomit ocas.Každé dveře jsou dobře zabezpečené tak dlouho,než se přes ně někdo dostane.A s těmi dveřmi má problém i můj syn.Nech si nepatřičné rady pro někoho jiného,drobátko se zastyď a napiš vtipnou historku ty,ať mám co kritizovat.:-D

Nic si za škarohlídů nedělej, mě jsi pobavil;-):-). Teraristika přeci nemusí být vždy jenom vážná záležitost:-). A na rovinu - kritika od těch rádoby zkušenějších, mě v poslední době nepřestává udivovat - to se netýká jen tady toho vlákna ale všeobecně celé posradny. Jestli bych si mohl dovolit mou "vtipnou historku", aniž bych tím někoho urazil a netýká se leguánů, tak já jsem měl dvoumetrovou spilotu, která se naučila otevírat šoupačky a v noci občas chodila na vycházky. Sem tam mě probudila, když se mi plazila peřinama nebo pod postelí, ale ráno byla téměř vždy v terku (s otevřenými šoupačkami):-). Nijak mi to nevadilo, nijak jsem terko nezabezpečoval, spilota žije spokojeně dodnes;-).

No abych pravdu řekl tak jsem to napsal proto, že mi to nějak vtipné nepřišlo. Vhodnost nebo spíš "vhodnost" stravy kterou sežral nechť posoudí jiní, jistě jsou tu fungovanější lidi. S tím co by mohl sežrat jiného by ses divil (obzvláště pokud jsou v domácnosti děti) co se kde může válet, kvasit a zahnívat i v té nejčistotnější rodině (samozřejmě tím nemyslím půl pizzy v kuchyni vedle koše na odpadky)... Mě přišlo jen poněkud nepatřičné se "chlubit" tím, že máš nezabezpečené terko a po prvním útěku jsi se k tomu postavil takhle... Já osobně bych hledal kudy, dokud bych to nevyřešil a nespoléhal bych se na to, že za to snad může poltergeister... Ale pokud jsem se Tě tou kritikou dotknul, omlouvám se, koneckonců mi do toho nic není a žádné vtipné historky s legama nemám... Takže, sakra, co tu vlastně dělám...? ::)

Možná, že než vtipná, by mělo být zábavná. Každej kdo chová legoše, tak má takových historek měch. Já tu něco napíšu a dozvím se, že vlastně legouše týrám. Tak je tu jedna: seděli jsme u stolu a večeřeli nastrouhaný sýr na chlebu, Artík na okně cca 1,5-2 m daleko. Najednou skok, doprostřed stolu vtrhla zelená příšera,popadla první krajíc, zatřepala hlavou, v tu ránu jsme byli pokryti strouhaným sýrem. Samozřejmě jsme mu chleba sebrali, ale z krku nevyškrábali. Takže taky sežral, co by neměl.

OKej :-) Poslední offtopic, vzdávám se... Jak píšu, nepřišlo mi moc vtipné "řešit" opakovaný útěk lega založením topicu na poradně a pochlubit se, že mi sežral svačinu. Jak píšu, nezabije ho to, nicméně pokud pán ví, že jeho lego je vychované a nikdy nesní to co nemá, tak proč ne..? Ano uznávám, že jsem se měl asi zdržet komentáře, pán přístup nezmění a pokud to někomu přijde vtipné, proč ne... Koneckonců by se do terárka mohl namontovat průlez pro kočky aby si lego mohlo kdykoli ven a dovnitř (sakra asi si to nechám patentovat, odbyt evidentně bude) a nemuselo se namáhat s přetlačením magnetu... (ne to už byl sarkazmus)
Uznávám, měl jsem to nechat bez komentu, co mě přijde jako chyba (i když ne nějak fatální), někomu může přijít jako důvod se pochlubit a druhý to ocení jako super vtípek... Takže jak píšu, bez sarkazmu uznávám, soráč...

LEGO25 - Fakt sem se pousmál, já sice leguány nechovám ale od přítelkyně babička má doma leguána, a vím co to jsou za vynalézavý potvory :)

Jan Lauermann - Tak ty si mě uplně dostal :D Hlavně mi přišlo směšný ,,noci občas chodila na vycházky'':D

Já nějaké vtipné historky nemám, no možná jednou, když jsem rosil terárka a dával cvrčky, tak jsem pootevřel šoupačky v teráriu s G. geckem, ani jsem ho neměl pootevřené na 7 cm vyletěl jak střela skočil na mě odemě se odrazil na hlavu a první co ho napadlo bylo zakousnout se mi do ucha. Ta bolest byla nepředstavitelná, hlavně jsem ho asi půl hodiny z toho ucha sundával.

No, nevím jestli to je tím, že mám furt blbou náladu nebo mi už úplně schází smysl pro humor, ale nic vyloženě vtipnýho jsem v tomhle vlákně ještě nečetl.
Každýmu kdo něco chová semtam něco zdrhne nebo zvíře sežere něco co běžně nežere nebo žrát nemá, ale že by to bylo nějak k popukání???.

Tyjo, Rokere, podle mě to moc žereš. Máma jednou přistihla mýho bráchu, jak si jako prťě otevřel skříň a pustil se do mejdla. Brácha mi ani nějak tejranej nepřijde a máma je furt dobrá máma, i přes to, že se jí jednou (nebo i víckrát?, kdo ví..) nepodařilo zabezpečit mejdlo ve skříni... :)

Lego, já jsem se zasmála:) A doufám v další veselý historky z natáčení:)

O.K. Raz som čistil terko za predpokladu,že už všetci traja vykonali svoje.Pri bežnom umývaní prišla zrazu zhora búrka.Akosi som nepostrehol,že jedna samica zrejme čaká na práve túto chvíľu.Samozrejme som bol celý zohnutý v terku a schytal celý zásah bielej hnusnej tekutiny,našťastie nie celkom na hlavu.Keď som pozrel hore tak akurát vtedy dopadol zvyšok.Mali ste porovnat tie pohľady,jeden môj a druhý nevinne sa tváriaceho leguána.
Netradičné krmivo ? Zrovna včera jedna zo samíc si asi chcela na mne pochutnať.Priamy skok zhora z konára na moju hlavu,odraz s výskokom a rovno do vaničky so špinavou vodou plnej hnedých pokladov.Tú som samozrejme práve odnášal...
Ďalšou z nevinných zábaviek je švihanie chvostom po ksichte,krku,hryzenie do rúk.Zrejme ich to "baví" lebo ináč sú mierumilovní a ochočení.Hnusné slovo,:-D...
P.S. - jackpot na športke som nevyhral a nikto mi neverí,že žijem v sr...ch...:puff:

K té tekutině a k jejímu množství od cca 6 kg lega. Někdy mi venčí psy souseda a sedne si s něma do pokoje vedle terárka. Večer mi líčila zážitky a říká: "A jak tam tak sedím, tak se ti spustil ten vodopád v terárku". Moc jsme se nasmály, no ze dvou metrů do bazénku.
Ale to co johnymu se mi ještě nestalo. Jako, že to pustí v náruči jak Amosko tak Arťa, to je normální.

No já se zatím dost bavím.:-)Hlavně Artík a chleba je dost dobré.Živě si to dokážu představit,a ještě je sranda jak jim jdou číst myšlenky,než po něčem skočí.Ty výpočty jim koukají z očí(gama-kapa x poloměr vesmíru se =).

Nedávno jsem si tak v klidu ležel na břichu jen v trenýrkách a Honzina byla zrovna na procházce.Koukal jsem na telku,když v tom se octly ostré pařáty na mých nohách a procházely se směrem k zádům až na krk.Docela jsem stuhnul a řval po manželce ať ji sundá,ale kdyby po ní sáhla,tak by mi ty záda asi šily.Od té doby co má terko v obýváku a je celý den s náma,tak je ofrklá jak opice a chodí si po nás jak po prolízačce.:-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru