Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem tropické terárium - rostliny - osázení

Zdravím

mam dotaz ohledně sázení rostlin do terária. Stavím velké tropické terárium, je vyrobeno z OSB desek, 3D stěny jsou vytvořeny z polystyrenu, montážní pěny a pletiva s látkou, překrytou několika vrstvami lepidla na dlažbu a přetřené více vrstvami epoxidu. Ve středové části terária bude nádrž s vodou. Terárium budou obývat 2 druhy želv z jižní ameriky a časem nějací ještěři.

Můj dotaz se týká ohledně osázení květinami. Ve "skále" a na "kmenech" mam vytvorene kapsy na květiny. jsou zhotovené z květináčů a odtokové otvory na dně byly při modeláži stěny zakryty, aby někam nazetékalo. Nepropustnost byla vyzkousena napustenim vody a zkontrolováním po několika dnech. Nyni po nějaké době od dodělání stěny a částečném "zkušebním" osázení přemýslím nad tím, zda by přeci jen kapsy na květiny neměli mít nějaký odtokový otvor. Můžete mi prosím někdo poradit, zda-li máte v teráriu v kapsách na květiny odtokový otvor?

Druhý dotaz je ohledně rostlin na dně terária. Jestli rostliny na dno dáváte v květináčích a ty obsypáváte substrátem pro chov jedinců. Nebo jestli dát na dno terária drenáž, umístit pěstební substrát, zasadit do něj květiny a ten potom překrýt vrstvou chovného substrátu - prostě a jednoduse rostliny na dno terária zasadit?

Děkuji předem za radu

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Diky vsem za rady. Reze diky za clanek. na kapsy tedy dodelam "odtoky" a na dno je vsadim v kvetinac…
carettochelys 03.02.2014 19:36
carettochelys
jen bych doplnil-některé nenáročné druhy rostlin bys mohl mít v kapsách v hydroponii : https://www.g… poslední
viper 04.02.2014 01:36
viper

jen bych doplnil-některé nenáročné druhy rostlin bys mohl mít v kapsách v hydroponii : https://www.google.cz/search?q=hydroponick%C3%A9+p %C4%9Bstov%C3%A1n%C3%AD&source=lnms&tbm=isch&sa=X& ei=GjXwUtiMGojEtAbM9YHoBw&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=1344 &bih=750 -tak dobře prospívají třeba Hoya, Scindapsus,Philodendron,Cissus a další. Pokud bys chtěl do kapes dávat substrát,pak souhlas s kolegy - chce to odtoky.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru