Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Gekončík noční ( barevná forma)

Dobrý den,

Dostal jsem od známého vajíčka gekončíků. Povedlo se mi je odchovat, ale chtěl bych vědět co je to za barevnou mutaci, nebo to je klasik? Dnes se "vyloupl" z vajíčka. Samec je na 100% klasik, samici nemá žádnou klasik, ale přesné formy neznám. Prosím lidi co se vyznaj, jestli by poradili. Předem děkuji a přeji hezký den.
Ps.: omlouvám se za sloh, píšu z mobilu.

Předmět Autor Datum
Ahoj,ano je to klasik ;-)
marduk 17.07.2014 16:29
marduk
Děkuji :-) jeho samice jsou všechny bez černé pigmentace, maximálně pár teček. Je nějaká šance že po…
sheWcza 17.07.2014 16:45
sheWcza
Teda ja bych rekl ze to uplne klasika nebude, uvidite za par mesicu. Klasicke mladata co jsem mel by…
lucifer 17.07.2014 17:09
lucifer
www.1gekonciknocni.cz Hod sem zprávičku, kámoš si s tím hraje :-)
breptal 17.07.2014 17:26
breptal
Děkuji všem. Ještě bych se chtěl zeptat za jak dlouho začne žrát? Dočetl jsem se, že od prvního svle…
sheWcza 17.07.2014 21:18
sheWcza
Pozor aby to bylo rozumne vetrane. Nejaky ukryt tam maji? Treba klasika skorapka od kokosu. Teplotu…
lucifer 17.07.2014 21:50
lucifer
Větrání jsem tam udělal dost. Skořápku od kokosu jsem již dodal, hned se utekl schovat. Ještě bych s…
sheWcza 18.07.2014 19:06
sheWcza
klidne nekolik dni, to je normalni
lucifer 18.07.2014 20:32
lucifer
Ok děkuji moc.
sheWcza 18.07.2014 20:59
sheWcza
Dobrý večer, Dnes je to čtvrtý den od vyklubání 1. Gekončíka. Nyní jsou na světě již všichni, problé…
sheWcza 21.07.2014 22:43
sheWcza
Nikdy jsem s timhle nemel problem, pokud to bylo vitalni mlade, melo podminky jake ma mit, tak vzdy…
lucifer 22.07.2014 08:06
lucifer
Niekedy sú mláďatá príliš plaché a ak ich hmyz navoľno pustený irituje (lozí po nich, šteklí tykadla…
perenquen 22.07.2014 08:31
perenquen
Ak by ti nezačalo samo loviť do pár dní,skús ešte túto fintu-odstrihni cvrčkovi (švábovi,...) hlavu,… poslední
marduk 22.07.2014 16:00
marduk
ok děkuji Vám pánové. Ještě bych se zeptal. Mám je rozdělit? Nebo můžu mít všechna mláďata pohromad…
shewcza.. 22.07.2014 12:24
shewcza..
Najlepšie je mať ich aspoň pár týždňov oddelené, aby bolo vidno, ako ktoré žerie. Také, čo bezt zábr…
perenquen 22.07.2014 13:11
perenquen
ja to nikdy neoddeloval, pokud maji krmeni dost tak nebyva problem. A nikdy jsem je nekrmil pinzetou…
lucifer 22.07.2014 15:37
lucifer

Děkuji :-) jeho samice jsou všechny bez černé pigmentace, maximálně pár teček. Je nějaká šance že potomci tohoto gekončíka budou mít něco z prarodičů? Vůbec se v genetice nevyznám tak předem děkuji. Uvítal bych i nějaký zajímavý článek tomuto tématu věnovaný. Pokud budete někdo mít nějaký dobrý odkaz budu rád ;-)

Teda ja bych rekl ze to uplne klasika nebude, uvidite za par mesicu. Klasicke mladata co jsem mel byly vzdy s temi tmavymi pruhy prakticky cernymi, takhle hnede byvaji hypo/superhypo. Pokud byl tata klasicky, a matka nejaka superhypo, muze byt vysledek hypo nebo high-yellow, predpokladam.

Za pomoci archive.org (techhle stranek je fakt velka skoda) - mrknete sem: http://web.archive.org/web/20090917072452/http://m acularius.wz.cz/genetika.htm

Děkuji všem. Ještě bych se chtěl zeptat za jak dlouho začne žrát? Dočetl jsem se, že od prvního svleku, ale nikde za jak dloho cca to bude? Prozatím jsem ho dal do plastové krabičky (braplast) vyvrtal v ní otvory a vyskládal ubrousky z níchž jeden roh udržuji stále vlhký. Potravu jsem zatím nepředkládal, myslím že by to bylo zbytečné. Do toho vlhkého rohu jsem ještě umístil víčko od "filmovky" a do něj kápl trochu vody. Teplotu udržuji mezi 26-28°C. Pokud něco dělám špatně prosím o radu, nikdy jsem tak malou "ještěrku" neviděl a nerad bych něco svojí chybou zpackal. Díky moc

Pozor aby to bylo rozumne vetrane. Nejaky ukryt tam maji? Treba klasika skorapka od kokosu. Teplotu bych drzel o chloupek vyssi, vlhke misto to chce taky jako "ukryt" kam se muzou schovat, ne aby byl vlhky spodek toho boxu. Ja ho delal mrnatum taky ze skorapky kokosu do ktere jsem zespoda napasoval plastove vicko z cehosi, a dovnitr kousek raseliniku ktery jsem udrzoval vlhky. Ale staci treba nejaka uzavrena krabicka vhodneho rozmeru, s dirou kterou tam muzou vlezt + ten raselinik, mech. Vicko s vodou na piti je OK, mozna radej neco trosku vetsi. Svleknou se za 2-3 dni pokud se nepletu, pak zacnou zrat. Pak primerene velky hmyz. Male moucne cervy, nejmensi nymfy B. dubia, cvrcky velikost "mala", ne mikro - to je prilis drobne.

Dobrý večer,
Dnes je to čtvrtý den od vyklubání 1. Gekončíka. Nyní jsou na světě již všichni, problém je, že ten první i přesto, že se již svlékl stále nežere. Mám ho nakrmit "násilně"? Nebo mám nechat kolem něho pobíhat cvrčky a čekat až se rozežere? Díky za radu

Nikdy jsem s timhle nemel problem, pokud to bylo vitalni mlade, melo podminky jake ma mit, tak vzdy pekne samo zacalo lovit. Nechte tam volne nejaky hmyz vhodne velikosti a ono se uz o sebe postara. V prirode to musi taky zvladnout samo. Dopral bych hlavne maximalni klid, nijak nerusit - ty mladata jsou hrozne plache. A nechte v odchovnicce i nejake krmeni pro ten hmyz, at nema tendenci okusovat mladata.

Niekedy sú mláďatá príliš plaché a ak ich hmyz navoľno pustený irituje (lozí po nich, šteklí tykadlami a pod.), potom často nemajú ani chuť žrať. Pokiaľ bude mláďa cez deň v kľude, skôr začne myslieť na žrádlo...
Skús dať gekončíkovi úkryt, do ktorého sa vchádza zhora. Napr. nepriehľadnú plastovú krabičku s deklíkom, v ktorom je otvor. Pokiaľ máš u mláďat substrát, tak nech horný okraj krabičky je nad okolím cca 2-3 cm, aby hmyz nemal do neho ľahký prístup. Predpokladám, že kŕmiš cvrčkami, v takom prípade je dobré im odstrániť zadné skákacie nohy - jednak sú menej pohyblivé a gekončík ich ľahšie uloví, a tiež majú zníženú šancu dostať sa ku gekončíkovi do spomínaného úkrytu a vyrušovať ho. Tie skákacie nohy púšťajú cvrčky väčšinou dosť ľahko, ak ich napr. chytíš pinzetou za stehno. Je to podobne ako u sarančí istá forma sebaobrany (za cenu straty končatiny), ako keď jašterica/gekón odvrhne chvost.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru