Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Agama vousatá nemoc ?!!

Jednak - moc se mi nechce verit ze "z niceho nic" a ze predtim byla uplne v poradku. Ten stav znamena ze zvireti je uz tak spatne ze nejaka sance na zachranu je miziva. Neverim tvrzeni veterinare ze slo o zanet nosohlanu (vseobecne brat veterinare s rezervou, skutecnych odborniku na plazy moc neni), tohle vypada na velmi vazne postizeni nejspis zazivaciho traktu, vnitrich organu, pokud slo o samici tak treba praskle vajecne folikuly a nasledne zanet pobrisnice - prakticky neresitelna vec, pokud uz se "rozjede". Pripadne o otravu necim co mohla agama sezrat.

Druhak - ta tepolta je silene vysoka pokud jde o prumernou teplotu v terariu, ma v nem byt kolem 30°C, s chladnejsimi i teplejsimi misty aby si mohlo zvire vybrat. (klidne gradient 25-35°C) Kolem 40°C je vhodnych jen na vyhrevnem miste - nekde pod zarovkou. Krmeni myslim OK, jen u te zeleniny byt opatrny, ne vsechno je vhodne, neco vylozene skodlive. A treba mnoho bezne pestovanych "domacich kytek" je i vylozene jedovatych - pri poziti agamou smrtelne.

Co se tyce zanetu dychacich cest - muze se vyskytnout u vousatek hlavne pokud je terarium spatne vetrane, s nevyhovujicimi teplotami. Ale ty projevy jsou znat dlouho predtim nez by jste zrasovali zvire az do stavu kdy uhyne, urcite ne "ze dne na den umira" - dychaci problemy, snaha drzet hlavu vys nez telo, zvuky pri nadechu/vydechu (hleny v dychacich cestach). Tam je resenim pokud mozno ster a kultivace vzorku, a dle citlivosti lecba vhodnymi antibiotiky. A samozrejme uprava podminek aby se to neopakovalo.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny