Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem pagekon - vejce

Ahoj, potřeboval bych zeptat na inkubaci vajec u ciliatu. Nechtěl bych v nadcházející sezóně nic pokazit (bude to moje první sezona, kdy budou samičky už klást vejce). Na jednom foru jsem četl, že nejmenované osobě se z 15 snůšek vylíhl pouze jeden pagekon a to mě dost vyděsilo :-D

Mám připravený vermikulit, ten zaliju vodou, počkam 5 minut aby natahl vodu a pak přebytečnou vodu odliju. Dá se spravna vlhkost nějak ještě ověřit ?
Vejce zahrabu do substrátu zhruba ze 2/3. Vermikulit bych měl vložit do plastového boxu, který bude mít na bocích díry. Box přikryju víčkem a vložím ho do polystyrenového termoboxu a ten zavřu. Toť vše.
Vajíčka mam v plánu inkubovat v místnosti kde je cca 24-25 stupňů, v noci pokles. Stačí jen takto vejce inkubovat, nebo je potřeba přidat to termoboxu ještě nádobu s vodou pro vyšší vlhkost ?

Také by mě zajímalo, zdali má teplota v místnosti vliv na rození pohlaví jako u gekončíků. Někde jsem četl, že při nižších teplotách se rodí více samic, tak co je na tom pravdy? Díky moc a chovu zdar

loading...
Předmět Autor Datum
Melo by to takhle byt v poradku, inkubace ciliatu je snad to nejsnazsi s cim jsme se potkal. Jen jse…
lucifer 04.01.2021 09:11
lucifer
Tak asi paráda. Někdy mám tendence ve všem hledat "vědu", ale tohle bude v pohodě. Samice mám připra… poslední
hansikii 04.01.2021 11:55
hansikii

Melo by to takhle byt v poradku, inkubace ciliatu je snad to nejsnazsi s cim jsme se potkal. Jen jsem se snazil najit misto s pokud mozno nizsi teplotou - kolem tech 22°C, ale ono je to asi celkem fuk. Pohlavi tim asi stejne neovlivnite. Pokud jsou vejce OK, samice dobre zivena, je uspesnost inkubace v pohode pres 90%. Neprezente to s vlhkosti vermikulitu. Nadobu s vodou jsem do boxu nikdy nepridaval, a vylihlo se stejne vzdy vsechno.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru

loading...