Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zhasla vám Emma terária?

Tak jsme dnes přežili Emmu, koukám teď na zprávy a vidim kolik krajů bylo naprosto bez elektřiny. Zajímalo by mě jestli je tu někdo koho to zasáhlo. Můžu přidat vlastní zkušenost z minulého roku: Byla jsem na Letný v DDM, lilo jak z konve a já okukovala teraristickej kroužek. Najednou bouřka a prásk do věže. Všechny žárovky/zářivky (pro želvy třeba za tisícovku) zhasly a všichni zatajili dech. Naštěstí to jako zázrakem všechno přežilo a kkroužek byl bez újmy. Pokud tedy nepočítám tu psychickou...

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Nám včera (Hradec Králové - Slatina) vypli elektřinu cca na 1-2 hoďky, jenže - zrovna mi včera odešl…
ellienka 02.03.2008 18:25
ellienka
ellienka - pro guttku je 22°C docela standardní teplota, pokud neklesne dlouhodobě na míň jak 18 - 1… nový
RITCHI 03.03.2008 23:28
RITCHI
tak jsem to myslela. Emma nám nijak neublížila. Horší to je, když to vypnou na celý den, ale i tak b… nový
ellienka 04.03.2008 07:26
ellienka
Tak jen musím zkonstatovat, že vinou Emmy jsem nepřišla o hadíka, ale málem o přítele, jelikož při n… nový
ellienka 03.03.2008 23:14
ellienka
no u nás něco podobnýho..... odpoledne spadla cihla na místo, kde je buď pes a nebo ségra chodívá ko… nový
Bugfoot 03.03.2008 23:53
Bugfoot
U nás Jižní Morava - Břeclavsko myslím v poho, výpadek byl sotva 5 minut. Zato nám na Sokolovnu spad… poslední
boaedon 04.03.2008 11:37
boaedon

Nám včera (Hradec Králové - Slatina) vypli elektřinu cca na 1-2 hoďky, jenže - zrovna mi včera odešla objímka od žárovky, takže guttata měla přes den cca 22 st. Odpoledne jsem zajela pro novou objímku a žárovky a už se vyhřívá :-))) Jinak - na el. máme i topení, takže když nějaký den nepůjde el., tak jsme v pr..ce. Ale jednorázově to hadík přežije, ne?

ellienka - pro guttku je 22°C docela standardní teplota, pokud neklesne dlouhodobě na míň jak 18 - 16°C, vůbec nic se neděje. Guttky nepochází z tropů, takže příliš vysoké teploty jim spíš ubližují - ostatně, hodně chovatelů v některých případech svá terária úplně zbytečně přetápí. Nemluvím samozřejmě o zdroji lokálního vyhřátí které by chybět nemělo, ale krátkodobě (např. při výpadku proudu) se i bez něj hadi obejdou bez nějaké vážné újmy na zdraví ;-)

tak jsem to myslela. Emma nám nijak neublížila. Horší to je, když to vypnou na celý den, ale i tak by to neměl být pro GUTTKU tak velký problém. ;-)Jinak já teplotu lehce měním podle momentální potřeby - po žrádle, před svlekem apod. V přírodě ji taky přeci nemá pořád stejnou. Tak se někdy zahřeje a někdy "otuží". :-D

Tak jen musím zkonstatovat, že vinou Emmy jsem nepřišla o hadíka, ale málem o přítele, jelikož při nastupování do auta se vítr opřel o dveře a dostal do "palice" takovou silou, že strávil noc ve špitále s otřesem mozku a několika stehy na čele.. ufff. :-? Hadík - guttka 45cm - s novou žárovkou v terku klidně tráví 2x 14denní holátka - poprvé tak velká ;-)

U nás Jižní Morava - Břeclavsko myslím v poho, výpadek byl sotva 5 minut. Zato nám na Sokolovnu spadl komín a udělalo to na střeše pěknou paseku. Ještě, že tam nebyly děcka, měl se tam v neděli konat karneval.
Taky to manželovi zhodilo pár křidlic na voliérách, ale nijak velké škody.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru