Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Růst a socializace

Ahoj, mam leguana kterymu je necelej rok, v tele ma necelych 20 cmm muj kamarad ma stejny druh, kupovali sme je spolu a sou uplne stejne stari, jak je mozny ze jeho leguan je dvakrat tak velky?? v cem muze byt problem?? zere, svleka se vsechno, ale neroste... a jeste jeden dotaz, kdyz ho vyndavam z terarka tak utika a nechce se enchat chytit...ale kdyz ho chytnu tak je uplne v klidu, rad plave, dokonce se mnou usne v posteli, a do rana zustane na jednom miste... ale ven prost proste nechce, nevim v cem je problem..prosim o radu...

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Co ti jako hlava nebere??? prec enebude zalezlej celej den v terarku...nevim jak si prisel na to ajk…
Frenki 26.10.2009 19:21
Frenki
Nevím, proč se tady hned vztekáš. Nejdřív chceš radu, pak ti někdo poradí a ty hned vyjedeš. fotky s… nový
Blanche 26.10.2009 19:33
Blanche
Nečil se, nediv se, že předpokládám, že vše není OK, protože, kdo si dokáže najít dobré informace o… nový
krokodýl 26.10.2009 19:48
krokodýl
To jen tak vypadá na té fotce nebo má na přední noze docela "pěknou" bouli? nemá náhodou zlomenou no… nový
MadMike 26.10.2009 21:13
MadMike
Nj. Moc jsem si ho neprohlížel, pěkné boulisko. Tak pokud je to MBD, tak není divu, že moc neroste. nový
krokodýl 26.10.2009 21:31
krokodýl
mne prijdou deformovane (ztlustele) i holene zadnich nohou, takze bych se spis obavala MBD :-(. Pro… nový
JaBula 27.10.2009 12:50
JaBula
To nemáš strach že ho zalehneš??A dle mého názoru je pro zvíře lepší mu napodobit jeho přirozené pro… nový
mr.gecko 26.10.2009 20:20
mr.gecko
mr.gecko konečně od tebe taky slušná odpověd vidíš ,že nemusíš furt zakládat zbytečný vlákna a taky… nový
jakubsawyer 26.10.2009 21:49
jakubsawyer
Je to jasné terko nevyhovující,lego očividně nemocný.Co dodat k ostatním odpovědím.Naši leguáni také… nový
Kája z Brna 27.10.2009 09:48
Kája z Brna
vysvětlení k MBD dinystranky.xf.cz nový
Danielh 27.10.2009 13:49
Danielh
Terko určite luxusne nie je,možno pre ineho živočicha,ale lega rozhodne nie.Hodiš sem fotky,priblbly… nový
johny13 27.10.2009 16:12
johny13
ten Frenky je s prepacenim vuuul . . . chudak legos, Ma normalne zarazilo ze sa uz nezapojil do konv… nový
AAA 27.10.2009 20:09
AAA
Toho legouše je mi líto:.( a doufám že si s toho majtel vezme ponaučení. poslední
mr.gecko 27.10.2009 20:13
mr.gecko

Nečil se, nediv se, že předpokládám, že vše není OK, protože, kdo si dokáže najít dobré informace o chovu leguána, tak by s ním jistě nespal v posteli.
Terárko má do luxusu daleko, ale to není podstatné, luxus bývá spíš problematický než funkční. Z fotky nevyčtu nic o teplotách, zdroj uv b slabý, kořen mi připadá trochu nešťastné řešení oproti třeba několika větvím. Každopádně leguán menší může být třeba, protože nemá dostatečný tepelný komfort (nevím, jen hádám, třeba to tak není) a s tím související nižší příjem potravy a snížený metabolismus. Navíc každé mládě prospívá odlišně a odlišně i rostou. Nevím nic o nabízené potravě, saturaci minerálií a vitamínů atd. Ničemu neprospívá ani "honění" leguána po teráriu (stres), proč ho nenecháš vylézt samotného nebo nenalákáš na potravu? To, že je potom v klidu bych nepřeceňoval. Ale usínání v posteli opravdu pro lega není to ideální a je to to poslední, co by mu prospělo.

mne prijdou deformovane (ztlustele) i holene zadnich nohou, takze bych se spis obavala MBD :-(.
Pro tazatelku - zkus jemnym zmacknutim spodni celisti z boku (opravdu opatrne) zjistit, jestli je celist zmekla. Pokud ano a o leguana nechces prijit, je potreba situaci urychlene resit bez ohledu na to, ze mas ze zdejsich prispevku pocit ublizenosti.

To nemáš strach že ho zalehneš??A dle mého názoru je pro zvíře lepší mu napodobit jeho přirozené prostředí a určitě legoš nežije na zemi na nějakém malém kořenu.Vždy se věci musí řešit v klidu tady se ti lidi snaží poradit tak je neodsuzuj a nenapadej:-/.Radši se ani neptám jeké jsou rozměry toho terárka.

mr.gecko konečně od tebe taky slušná odpověd vidíš ,že nemusíš furt zakládat zbytečný vlákna a taky můžeš poradit ;-):-)

Pro tazatele: Terárko je v celku nevyhovující,chtělo by to spíš terárium situované na výšku se spoustou větví což ty si vyřešil kořenem potom se teda moc neproleze .....Nevím jestli máš v teráriu nějakou uvb žárovku ,jestli ne chtělo by to co nejrychleji nějakou pořídit....Substrát na dně terária taky není vhodný, nejlepší by bylo kdyby sis pročetl stránky www.leguanzeleny.cz .Spaní s leguánem v posteli tak jak psal mr.gecko: bál bych se toho zalehnutí ....Nevím teda ale jestli má zlomenou končetinu tak už radši nemluvím...

Jak píšu tot vše

Je to jasné terko nevyhovující,lego očividně nemocný.Co dodat k ostatním odpovědím.Naši leguáni také chodí ven,ale jen na omezený čas a pod dohledem.Protože mají rádi pohled z okna,mají tam vytvořenou voliérku,v létě také kvůli slunečnímu záření.I v posteli ti lego prochladne,pokud má v terku nízkou teplotu,tak nemůže trávit a ví bůh co mu vlastně dáváš žrát,doufám,že ne cvrčky.I takoví už tu byli.

Terko určite luxusne nie je,možno pre ineho živočicha,ale lega rozhodne nie.Hodiš sem fotky,priblbly komentar,tak sa nečuduj kritike.Ja sam som niekolkokrat pisal,že tak maleho lega treba nechat v klude,do postele je skor vhodny plyšovy,substrat vyhod,dopln kvalitnejšie svetla do terka a pchaj ho vitaminmy.len neviem aky zdroj uvb tam vopchaš.A mne sa zda,že tie boule ma aj na ostatnych končatinach.:-(a asi si pomylyl pojem chov lega na volno!!

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru