Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Shodou okolností jsem viděl asi před třemi dny pořad o invazivních druzích plazů v nejjižnější části…
kerejoo 20.01.2010 07:27
kerejoo
Bohuzel krajta tmava a dalsi plazi, kteri lidem utecou nebo jsou zamerne vypusteni nemaji na Floride… nový
Radek 25.01.2010 16:55
Radek
Radek: Ovšem invazivním druhem se může stát mnoho druhů ze všech možných skupin od hmyzu až po velké… nový
krokodýl 25.01.2010 18:25
krokodýl
Samozřejmě že tam nemají co dělat. A měli by se i likvidovat. O čem píšu je to, že zákaz chovu v cel… nový
kerejoo 26.01.2010 11:15
kerejoo
Pane Klimeši, my zasvěcení víme, že jste expert téměř na všechno. Počítači počínaje, přes focení až… nový
Georgij Gadjukin 01.02.2010 12:44
Georgij Gadjukin
Heh...:-D...sranda noooo....co na to rict.Tak treba to,ze zakazane ovoce nejlip chutna a treba jedno… nový
Mishak 22.01.2010 00:24
Mishak
Taky si myslím, že celkem zbytečnost....všechno co je zakázaný je pak ještě víc rozšířený a pochybuj… nový
Aragorn 01.02.2010 07:41
Aragorn
"aragorne" - myslím, že amíci mají teraburzy o jakých se nám může jen zdát. Zkuste si projít tohle w… nový
Scorpio 01.02.2010 10:08
Scorpio
Aragorne je vidět že jsi v USA nikdy nebyl. Ta země je tak neskutečně hlídaná že si nedovedu předsta… nový
drobek 01.02.2010 19:55
drobek
No v Amrice jsem sice nebyl....ale pochybuji, že takový zákaz zabrání chovatelům v chovu. A pokud ml… nový
Aragorn 01.02.2010 20:39
Aragorn
[off topic] - on tam jeste nekdo veri pohadkam o zlem Simsala Bin Ladovi? :-? [/off topic] nový
lucifer 02.02.2010 12:38
lucifer
Blbě jsem to rozepsal u Amíků jde hlavně o to že vědí o tom jak je to u nich s nedodržováním zákonů… nový
drobek 02.02.2010 13:03
drobek
asi uplně v klidu nejsou... To ne, jsou totiž(americká veřejnost) dnes spíše nakrknutí na ty, co zp… nový
malpolon 02.02.2010 14:03
malpolon
Já myslím, že tohle nemá cenu tady vůbec řešit, byl by to problém na dlouho. Jedno je ale jasný, opa… poslední
Aragorn 03.02.2010 10:21
Aragorn

Shodou okolností jsem viděl asi před třemi dny pořad o invazivních druzích plazů v nejjižnější části Floridy. Ze zajímavého tématu vznikl bohužel opět rádoby hrůzostrašný film o krvežíznivých bestiích, které ohrožují nejen samotný ekosystém, ale hlavně obyvatele této oblasti. Varanus niloticus je v dokumentu prezentován jako menší zabijácký příbuzný varana komodského, krajty tmavé jako potenciální požíračky malých dětí. O seriózním výzkumu problematiky introdukce těchto nepůvodních druhů nemůže být ani řeči. Místo toho zde "lovci" uprchlých krajt a varanů s typickým kovbojsky dramatickým přístupem přesvědčují naprosto neznalé diváky o strašném nebezpečí které hrozí obyvatelům Floridy. Není divu, že v takové hysterii se nějaký polointeligentní politik chytne tématu, které mu vynese body v jeho boji o korýtko. Lidé jsou prostě snadno manipulovatelné stádo a televizi věří víc než sami sobě.
Zákaz chovu plazů po celých USA je pochopitelně naprostá blbost a typická ukázka úřednické zvůle, už proto, že na 99,9% území USA absolutně nic neřeší, jen buzeruje. Dokážu ještě pochopit, že by se mluvilo o nějakém omezení nebo registraci chovů v dotčené oblasti. Ale proč všude? Navíc jih Floridy skutečně mnohem více než uprchlé reptilie ničí odvodňování, znečištění, nebo přemnožená prasata, kočky, psi, potkani ...atd. Doufám, že američtí chovatelé tohle vyhrají, jak velí zdraví rozum. V petici to navíc dobře zdůvodnily i finančně ztrátami z obchodu s odchovy. Na to "amerika" slyší. Byznys je byznys.

Bohuzel krajta tmava a dalsi plazi, kteri lidem utecou nebo jsou zamerne vypusteni nemaji na Floride co delat, at se ti to libi nebo ne. Nema tam co delat ani varan nilsky. Ten patri do Afriky. Zdravy rozum neveli lidem, ktery tyto a podobne plazy nezvladaji, aby je vypousteli. Je to problem debilnich chovatelu, kteri si koupi nejake zvire, ktere potom nezvladaji a je jedno, jestli je to had nebo pes. Resi pak otazku co s nim, ze? Tyto zvirata tam nemaji co delat, nemaji tam prirozene nepratele a pokud mas aspon trosku rozum, tak to musis uznat. Pokud to neuznas, ses jen zaslepenej chovatel. Staci se podivat co udela za obrovskou skodu jeden druh zvirete, ktere nepatri do biotopu, do ktereho ho lide vysadi. Namatkou kralik, ropucha, prasata v Australii nebo vypustene ruzne druhy ryb z Asie, ktere zdevastovaly nektere populace ryb v severni Americe. Totez hrozi od varanu, krajt atd. Neni treba podezirat nekoho z neseriozniho vyzkumu. Clovek, ktery se alespon trosku zajima o prirodu ho nepotrebuje. Staci priklady odjinud. Cesta je jednoznacna. Pokud nekdo chce chovat nepuvodni druhy, melo by to byt registrovano a chovatel by mel verohodne dolozit co se zviretem udelal, pokud na nej nahodou vyjde kontrola a on ho nebude mit. Jen tak se zamezi "chovatelum" aby po zjisteni, ze je zvire nad jejich sily, toto vypustili nekam volne do prirody. Slusnyho chovatele tohle obtezovat nemuze. Treba krajta ani varan nejsou blechy, aby se mohli nejak nepozorovane ztratit a pokud se omylem "ztrati", tak by chovatel mel nest nejake nasledky. K zakazu celyho chovu se nema smysl vyjadrovat, protoze o nem v USA nic nevim a nehodlam to studovat. Je to ztrata casu. Divoka zvirata na svete nejsou proto, aby je lidi mohli doma chovat nebo na nich vydelavat, jak by mnozi z "chovatelu" radi cinili.

EDIT- pokud se nekteri z vas chudaku neumi srovnat s jinym nazorem, piste to aspon sem a ne jakoby anonymne pres muj web. Hnupove. Tohle je moje posledni reakce na zejmena na ubozaky v teto "diskuzi".

Radek:
Ovšem invazivním druhem se může stát mnoho druhů ze všech možných skupin od hmyzu až po velké savce, zákaz chovu nezabrání (spíš naopak) na černo chovaným zvířatům a už vůbec ne jejich únikům a registrace všeho taky nejde, samozřejmě je dobrá u pro člověka relativně nebezpečných druhů, ale přírodu může mnohem víc ohrozit třeba nenápadný "šneček" nebo třeba nepůvodní rostlina. A je jasné, že registrace všeho a hlavně kontrola všeho je nejen nesmyslná, ale hlavně prakticky nemožná. Striktní zákaz chovu (pěstování) čehokoliv je blbost. Odlov uprchlé krajty nebo varana je samozřejmě mnohem snazší než u likvidace opravdu invazivních a hlavně nenápadných druhů. Samozřejmě registrace chovaných "nebezpečných" druhů (což je ale ze zcela jiných důvodů než výše zmiňovaných) považuji za užitečnou věc (i pro chovatele např. při dokazování komu to či ono uprchlo), pokud z chovatele stát nedělá dojnou krávu.

Samozřejmě že tam nemají co dělat. A měli by se i likvidovat. O čem píšu je to, že zákaz chovu v celých USA je blbost a nic neřeší. Proč by kvůli problémům na Floridě měl být diskriminován chovatel v Minesotě. A to, že volně vypuštěné krajty, varani, kajmani brýloví, leguáni zelení a spousta jiných drobných plazů a obojživelníků na Floridě jsou jen částí problému ochrany celé oblasti tak na tom trvám také.

K zakazu celyho chovu se nema smysl vyjadrovat, protoze o nem v USA nic nevim a nehodlam to studovat. Je to ztrata casu.

Ale o tom celá původní zpráva je. O tom tady hlavně mluvíme.

Pane Klimeši, my zasvěcení víme, že jste expert téměř na všechno. Počítači počínaje, přes focení až po ekologii a etologii živočišných druhů, a to nejen v Africe. Já osobně se vám divím, že se s námi, hňupy, vůbec zahazujete. Vy takový odborník. Odpusťte nám naši ubohost a hloupost a raději sem už nechoďte. Budeme spokojeni všichni.

S pozdravem "nepište mi, a pokud možno, nepište vůbec"

Jiří Janda, moderátor teraporadny.

Heh...:-D...sranda noooo....co na to rict.Tak treba to,ze zakazane ovoce nejlip chutna a treba jednou budem radi a vazit si toho kdyz budem mit doma na cerno obycejnou Guttku.Beru v potaz to jaka je dnesni nabidka plazu k dostani a furt nam to nestaci..:-D....

Taky si myslím, že celkem zbytečnost....všechno co je zakázaný je pak ještě víc rozšířený a pochybuju, že se tím chovy nějak omezí. Akorát přijdou amíci o teraburzy atd., teda jestli je tam vůbec mají, ani nevím:-)....Prostě vše pojede dál, akorát s tím nelegálním puncem :-D......Kdyby se řešili jenom jedovatí hadi, tak to pochopím, ale tohle....blbost.

Aragorne je vidět že jsi v USA nikdy nebyl. Ta země je tak neskutečně hlídaná že si nedovedu představit jak by jsi prodal odchov a pod. Věř že je to neskutečně hlídaná země díky velkýmu fousatýmu Laďovi co bydlí v Pakistánu... Pokud by za to hrozili nějaký velký sankce hooodně málo lidí si to riskne!!!!

No v Amrice jsem sice nebyl....ale pochybuji, že takový zákaz zabrání chovatelům v chovu. A pokud mluvíme o tom, jak je Amerika nebo není zabezpečená, tak o tom od ter. útoku na Dvojčata nemám pochyb, ale zároveň pochybuju, že by stejně byl hlídán chov hadů a teroristická aktivita....To je trochu jiná káva ne;-)

Blbě jsem to rozepsal u Amíků jde hlavně o to že vědí o tom jak je to u nich s nedodržováním zákonů a naprostá většina dává bacha a proste je neporušuje. Je to uplně jiná mentalita než u nás.

Jestli tam někdo věří na velkýho Láďu nevim ale jsou to obrovský vlastenci kterejm vletěli letadla do těch přerostlejch paneláků a asi uplně v klidu nejsou... a je jim asi fuk jestli za to může Láďa či někdo jinej... Mě by to sralo taky... Kdyby byli ty vyblízové v turbanech takový frajeři vezmou si uniformy a nějaký prskavky a jdou obsadit New York, jelikož to jsou ale poserové řeší to přes obyč lidi.

asi uplně v klidu nejsou...

To ne, jsou totiž(americká veřejnost) dnes spíše nakrknutí na ty, co způsobili válku. Vlna potřeby pomsty za 11.9. a "obrany amerického národa" už je dávno pryč, poté co lidi přišli na to, že Bush jim lhal a že důvody k invazi do Iráku se nepotvrdily. Mnoho američanů asi jsou vlastenci, ale nejsou všichni hloupí a nemají rádi, když se jim lže.

Kdyby byli ty vyblízové v turbanech takový frajeři vezmou si uniformy a nějaký prskavky a jdou obsadit New York, jelikož to jsou ale poserové řeší to přes obyč lidi.

Nemyslím, že by člověk, který unese letadlo s kapesním nožíkem a napakuje s ním do mrakodrapu byl posera, myslím si o něm dost věcí, ale tohle ne. Taky si nemyslím, že by někdo z Iráku nebo Afghánistánu měl zájem na tom obsadit New York.. i když nevím o kom se vlastně bavíme, nevím co si pod pojmem "vyblízové v turbanech" mám představit- muslimy?
Sory za OT, ale když už se to tu veze.. někdo by nás mohl přehodit do novýho vlákna.

Já myslím, že tohle nemá cenu tady vůbec řešit, byl by to problém na dlouho. Jedno je ale jasný, opatření na odvrácení dalšího takovýho útoku, který v americe jsou a zákaz chovu hadů je jiná klasa, to se nedá srovnávat a pochybuju, že by si americký chovatel z takového zákona dělal bobky. Stačí se kouknout např. na eBay, je to také z jiného soudku, ale potvrzuje to, co si asi amíci dělají ze zákonů...na eBay se prodává miliony nelegálních kopií čehokoliv, ať iPhonů, iPodů, fotoaparátů atd. a nic se neděje....zkuste něco podobného prodat u nás např. na Aukru a dotyčný kupce Vás v nejmenším přijede proklepnout nebo vás dá k soudu...Neříkám, že se to u nás neděje, ale v Americe rozhodně ve větším měřítku a bez nějakých sankcí. A tak pochybuju, že zažraný chovatel zruší svůj chov jen kvůli takovému nařízení....je to stejné jako s nelegálním softwerem atd.....kdo z nás nemá doma ani jednu kopii nečeho? Hry, filmu, hudby, programu na PC atd......nikdo a o tom bude i tenhle zákaz....bude úplně k ničemu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru