Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Skúsenosti s chovom jedovatých hadov

RAD BY SOM,ABY SA SOMNOU NIEKTO PODELIL SO SKUSENOSTAMI OHLADOM CHOVU JEDOVATýCH HADOV.Konkrétne ma zaujíma Agkistrodon Contortrix Contortrix,alebo kobry,trebars Naja Atra alebo prípadne Naja Kaouthia,aké ste mali problémi,ako to je s agresiou,protilátkami a tak dalej.Moc dakujem velmi ma to zaujíma a na nete ,tak to som bud neschopný nájst,alebo tam toho je menej než málo.
Změna předmětu, původně: RAD BY SOM,ABY SA SOMNOU NIEKTO PODELIL O SKUSENOSTI (MadMike)
z toho řvaní až bolí hlava (MadMike)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
No,k dotazom ohladom velkych a malych pismen nepridavam ziadny koment,pytal som sa na rady ohladom c…
Hismo 24.11.2010 15:03
Hismo
ale nechcem doma nič,čo by ma mohlo výrazne ohrozit v tom případě si nepořizujte žádné jedovaté zví…
Aurifer 24.11.2010 15:20
Aurifer
No a aký druh je na začiatok vhodný?Pretoze rada: "Ak si nechoval,tak nekupuj" sa mi nezdá príliš mu…
Hismo 24.11.2010 15:26
Hismo
A mimo toho ich mam viac než dost a s nimi skuseností hroamdu tiez,rovnako ako s pytonmi či boa. Na… nový
carlos 26.11.2010 12:04
carlos
Přesně, pokud se ti líbí, tak si je pořiď, nemá cenu chovat něco, co nechceš jenom proto, aby sis to… nový
krokodýl 26.11.2010 12:12
krokodýl
Moje ploskohlavce su nahodou agresivne dost a nedrzia ani na haciku. Nemyslim si ze by to bol vhodny…
polux 25.11.2010 23:38
polux
já si nemyslím, že by pro začátek byli vhodní i ti Atropojdi. Právě kvůli tomu fofru, při jakým jsou… nový
Aurifer 26.11.2010 00:09
Aurifer
CHTEL BYCH SE TAKY NA NECO ZEPTAT CHTEL BYCH ZACIT CHLASTAT TVRDEJ ALE NEVIM CO JE TAK PRO ZACATEK N… nový
krokodýl 26.11.2010 12:00
krokodýl
CHTEL BYCH SE TAKY NA NECO ZEPTAT CHTEL BYCH ZACIT CHLASTAT TVRDEJ ALE NEVIM CO JE TAK PRO ZACATEK N… nový
Aurifer 26.11.2010 12:53
Aurifer
Kroko : :-D dobrý a ke všemu trefnýýýý - jdu si dát panáka a pak nacpat kobry -já už umím obojí heč… nový
viper 26.11.2010 20:08
viper
:x: to je bomba... Tesat do kamene. Ja uz bohuzel nejakyho panaka mam, tak pisu do diskuze i takovyh… nový
bahno 26.11.2010 23:17
bahno
myslim ze az tohle zri Posuk tak predela svuj rebricek - jinak naprostej souhlas :-D nový
boa.constrictor 27.11.2010 09:07
boa.constrictor
zdar:-D ad.Bahno-v Pekle se ti pokusím vysvětlit jak to je.Ofico je tam zákaz,ale místní"šmelináři"t… nový
West day1-pošuk 29.11.2010 17:31
West day1-pošuk
Dobrý večer:pokud si dobře pamatuji tak se někdo ptal Marka O,Shea jaký je podle něj Nejnebezpečnějš… poslední
zfhk 29.11.2010 20:45
zfhk

No,k dotazom ohladom velkych a malych pismen nepridavam ziadny koment,pytal som sa na rady ohladom chovu,nie pravopisu,a ci pisem velke alebo male pismeno,vam moze byt ( padron na vyraz ) u prdele,na tom nezalezi,a ci bude napisane velkym alebo maly,je to ten isty druh.Keby som mal CAPS LOCK ?....budete tiez tak mudry?
odpoved kolko mam rovko: mam 19
ci nieco chovam: prvu guttatu som dostal v 11tich( od mala k nim mam vzath ) - od tej doby do teraz,v chove mam python tigrovany 2 kusy (3m),boa constrictor,E.Guttata 4 páry ( úspešné odchovy tretí rok ) ,python regius,elpahe obsoleta,lampropeltis t.s. , l.getulus californae,čo da hadov týka,mám zvierat v chove viac,bo som na ne neni sám ( priatelka má v nich tiež zálubu a pomáha mi ).
Informujem sa,pretože už rok môj známy chová Agk.c.c. a na háku drží,agresívny neni ( sa mi zdá ) akorát že známy je presne typ cloveka,ktorý si najrpv kúpi a potom sa informuje,a ja by som ho od neho rád odkúpil.
Je to 50cm dlhý pravdepodobne samec.Potrebujem teda vediet,či a ako na to,manipulovat s ním viem ( kedze dotyčný je sice fajn chalan,ale nezodpovedný viac než dost ) ,pracoval som s jeho hadom,ale nechcem doma nič,čo by ma mohlo výrazne ohrozit.

ale nechcem doma nič,čo by ma mohlo výrazne ohrozit

v tom případě si nepořizujte žádné jedovaté zvíře, protože to může každý jedák. Ale vážně ohrozit vás může i sklípkan, nezvládnutý větší pes nebo kůň, kráva atd atd.. každopádně pokud nemáte zkušenosti s jedovatými hady, tak tihle zrovna pro začátek nejsou uplně ideální. Sice nejsou nároční ani nijak zvlášť agresivní, ale taky jsou trochu nevyzpytatelní. Že dotyčný had drží na háku- na to je lepší nespoléhat, protože on chvíli držet může, ale najednou se rozhodne a máte ho pod skříní. měla jsem 1,1 asi 12let a od nich kýble odchovů, ale rozhodně bych je nedoporučila někomu, kdo jedovaté ještě nechoval. A kobry atd už vůbec.

ktorý si najrpv kúpi a potom sa informuje

no jo no, to je tak, když mláďata už jsou v dnešní době prakticky neprodejná a tudíž "za hubičku"

No a aký druh je na začiatok vhodný?Pretoze rada: "Ak si nechoval,tak nekupuj" sa mi nezdá príliš mudra ,z jednoho jednoducheho dovodu....Nemam skusenosti?Nie...a ako ich teda získam,ked sa do toho nepustim?
A ano jedovaté hady ako som si všimol v poslednej dobe sú takmer všade v ponuke,preto sa informujem,aby som mal prehlad a mohol žacatím chovu jedákov / jedáka ab to bolo presnejsie skusenosti nadobudnut.Na gumovom hadovi sa asi nenaucim nic..... A s guttatami ktorym sa da ,a to doslova, brnkat po bose bez problemu tiez nie.A mimo toho ich mam viac než dost a s nimi skuseností hroamdu tiez,rovnako ako s pytonmi či boa.

A mimo toho ich mam viac než dost a s nimi skuseností hroamdu tiez,rovnako ako s pytonmi či boa.

Na 19let dobrý, škoda jen, že to samé nemohu napsat o sobě, byť mi je o 10let víc a hady chovám již pár let v množtví větším než malém....
Za sebe bych ti ploskouny jako začátečníkovi doporučil. Nebudu se rozepisovat o chovu, informací je tady dost. Pokud se ti ploskouni líbí, tak rozhodnutí nečekej od jiných, je to na tobě, stejně jako radosti a strasti jejich chovu.;-)

Přesně, pokud se ti líbí, tak si je pořiď, nemá cenu chovat něco, co nechceš jenom proto, aby sis to vyzkoušel. Samozřejmě i v tomto platí méně je někdy více, tak pokud se tí líbí mamba nebo acantophis, tak těm bych se pro začátek vyhnul, ale mokasíňák mi připadá jako celkem rozumná volba.

Moje ploskohlavce su nahodou agresivne dost a nedrzia ani na haciku. Nemyslim si ze by to bol vhodny had na zaciatok. Ovela pohodovejsie sa manipuluje s krovinarom Atropoides mexicanus. Dobre drzia na hacku ale pri love startuju bleskovo takze treba davat pozor a jed asi tiez nebude zanedbatelny podla toho ako rychlo mys zhasne.Kobra monoklovka je mimoriadne temperamentny had a utoci na vsetko co sa pohne, hlavne pokial caka ze ju idem krmit. Inak je zalezena a necha si v pohode upratat terko. Pri kobre vsak spravis chybu len raz.

já si nemyslím, že by pro začátek byli vhodní i ti Atropojdi. Právě kvůli tomu fofru, při jakým jsou schopní vystartovat. A zrovnatak, když by si usmysleli "sáhnout". Já začínala s evropskýma Viperama, jako hodně lidí v té době- ale ani o nich bych netvrdila, že je to "ideální jedovatý had pro začátečníka". Byly tehdá nejsnáz dostupné, proto s nima hodně lidí začínalo- ale jinak to bývají pěkné mrchy, a mláďata sama myšata většinou nežerou. Zas na 2 str, měla jsem třeba C. durissus- a přez jejich blbou pověst to zřejmě byli moji tehdá vůbec nejpohodovější hadi. Ale taky je to druh, u kterého se často chyba udělá jenom jednou, a navíc jsou velcí.

CHTEL BYCH SE TAKY NA NECO ZEPTAT CHTEL BYCH ZACIT CHLASTAT TVRDEJ ALE NEVIM CO JE TAK PRO ZACATEK NEJLEPSI ZATIM JSEM PYL JENOM OBCAS TROCHU PYVO VETSINOU MALOU OSMICKU PO OBEDE ALE MEL JSEM UZ I DESITKU A DVANACKU ALE TVRDEJ ALKOHOL JSEM JESTE NEPYL A CHTEL BICH ZACIT CO BISTE MY DOPORUCILI LIBI SE MY ABSINT NEBO TEKYLA ALE NEVIM JESLI TO NENI PRO ZACATEK MOC ESLI NEMAM ZACIT RACI Z FERNETEM NEBO BECHEROVKOU NEBO MYSLITE ZE BY SLA I NEJAKA SLABSI VODKA... NA WISKY SI NETROUFÁM.

Milý hochu, nevím kolik je ti let, jestli vůbec alkohol pít můžeš, pokud ano, tak bych rozhodně začal s něčím jemnějším, třeba s peach vodkou nebo bych pil míchané drinky typu džus + vodka, fernet + tonic nebo cola s rumem. Já sice začal na rumu a stalinovo slzách, což mi také nepřijde úplně ideální, ale tenkrát tady nic jinýho moc nebylo a začínal tak skoro každej alkoholik, když teda pominu pivo a víno, to nepovažuju za klasickej alkáč, ale taky tě může slušně sejmout. Ale pokud se neumíš moc ovládat, tak bys s tím raději neměl začínat vůbec.

S tím teda moc nesouhlasím, podle mě by měl pít ještě aspoň pár let jen pivo a víno a teprve potom začít s něčím tvrdším.

Jsem abstinent. Kdo chlastá je debyl a ohrožuje tím nejen sebe a svou rodinu, ale i úplně nevinné a neznámé lidi, zrovna nedávno mě nějakej hnusnej vožrala v tramvaji poblil pejska, když se mu omylem zakousnul do nohy. Všechny vožraly bych pozavírala na psychiatrii nebo aspoň do vězení. ABSTINENTKA

Ve slově debil se píše měkké i.

Asi tak mi připadají dotazy a odpovědi na začínání s jedáky...

Každý kdo chce chovat zodpovědně jedovaté hady by asi měl být schopný dohledat pár základních důležitých informací o jedovatosti a temperamentu (který stejně není vždy zobecnitelný) jedovatých hadů. A sám by měl být schopný si říct, tak na tohle se ještě necítím, tohle bych mohl zkusit. Zároveň by si měl najít info o chovu a i to zohlednit, protože ono třeba uměle krmit bez velkých zkušeností (myslím hlavně s tím krmením) je u většiny jedáků trochu problém, ale zas praxi nakonec stejně musí člověk získat jen a jen tou praxí. Takže bych se prostě být zadavatelem trochu porozhlédl po spektru zde nabízených jedáků a zapojil své hledačské umění, vybral a) něco relativně snáze chovatelného, b) něco, co se mu bude líbit a c) čemu bude schopen udělat podmínky. Poklábosil někde na burze nebo i třeba tady o konkretních druzích s chovateli, co je chovají (ideálně dlouhodoběji) a prostě podle svého úsudku šel do toho... nebo od toho. Protože, a teď budu trochu parafrázovat ten úvod, nikdo se za něj nevožere...

CHTEL BYCH SE TAKY NA NECO ZEPTAT CHTEL BYCH ZACIT CHLASTAT TVRDEJ ALE NEVIM CO JE TAK PRO ZACATEK NEJLEPSI ZATIM JSEM PYL JENOM OBCAS TROCHU PYVO VETSINOU MALOU OSMICKU PO OBEDE ALE MEL JSEM UZ I DESITKU A DVANACKU ALE TVRDEJ ALKOHOL JSEM JESTE NEPYL A CHTEL BICH ZACIT CO BISTE MY DOPORUCILI LIBI SE MY ABSINT NEBO TEKYLA ALE NEVIM JESLI TO NENI PRO ZACATEK..

:-D:-D

V dnešní době už je aspoň výhoda toho, že existuje hafo možností jak a kde získat informace. Dřív toho bylo podstatně míň.

:x:
to je bomba... Tesat do kamene.
Ja uz bohuzel nejakyho panaka mam, tak pisu do diskuze i takovyhle nicnerikajici prispevky.
Ale rikam si - uz, aspon podle tvrzeni, kousek co chce chovat v ruce mel. Takze vi do ceho jde. Neni to uplne top jedovatej jedak, narozdil od Naja sp. Dospelej je. Tak at se snazi. Proc by mel proboha kazdej zacinat chov hadu guttatou a jedaky trimerakem.

zdar:-D
ad.Bahno-v Pekle se ti pokusím vysvětlit jak to je.Ofico je tam zákaz,ale místní"šmelináři"tam smělí :-D.
a.d.Viper-tak tohle je rada jak blázen :-D
a.d.Krokouš :-D:-D:-D
1.jsem si myslel,že tě do horní časti těla nabralo nějaké kopyto v práci :-D,jinak se tomu taky říká,že máš "nafoukáno pod taškama":-D
2.napadlo mi,že na tebe dolehla hospodářská krize a chceš zakalit??;-)věř mi, ani tvůj,ani můj spolubydlící by s toho moc velkou radost neměli :-|
3.Za neúnavné odpovědi a hlášky to asi vyjde??:-D,Kraken už může klidně spát :-D
K tématu:už jsem se vyjádřil a jen doplním jedno story o "podtržené"schrenki :-DKD Peklo :škoda,že jsi tam nebyl 3-[,tenkrát mi málem převrátilo :-D,tuším,že u story byl Karel,Ivet a malej Jenda :-D,bylo to přesně v Tvém vyjádření :-D

Dobrý večer:pokud si dobře pamatuji tak se někdo ptal Marka O,Shea jaký je podle něj Nejnebezpečnějši jed.had? Mark:asi Inlad Taipan a pak dodal:je jedno jestli to je zmije.kobra .mamba atd.každej jedovatej had je nebezpečnej a muže zabit.je fakt že kobry nejsou moc na prvni otukáni s jedovatinou dobry !Pokud ti mohu poradit pořid si jako prvniho venoma něco co neni moc rychle

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru